Gembird Full HD action camera

Odlična Full HD kamera namenjena snimanju događaja sa puta iz kola, sa bicikla ili nekog ekstremnog sporta. Jednostavno se koristi i ima dovoljno dodatne opreme da će se lako prikačiti u bilo kojoj situaciji. Kvalitet slike i videa je dobar, a cena dosta povoljnija od poznatijih alternativa.

Svedoci smo rastuće popularnosti akcionih kamera od kojih su GoPro modeli sigurno i najviše zaslužni za to. Ideja je da se u što kompaktnije dimenzije spakuje kamera sposobna da video snima u Full HD rezoluciji, a da pri tome lako može da se zakači za šlem, bicikl, motor, u kolima i svuda gde je potrebno zabeležiti dešavanja, ili jednostavno snimiti doživljaje u nekom od ekstremnih sportova. Gembird je do sada bio ime koje smo više asocirali uz neke malo jeftinije periferije, ali se to polako menja pošto smo videli dosta toga interesantnog u ponudi, a evo stiže i kamera koja će obradovati one kojima su poznatiji modeli preskupi.

Ključne karakteristike

  • Eksterna memorija pomoću SD/MMC kartica
  • Rezolucija videa do 1920x1080 piksela
  • Noćno snimanje

Utisak kvare

  • Nema vakumskog nosača

Specifikacija

  • Senzor: 5MP CMOS Sensor, maksimalno 1920 x 1080 pixels (30 fps)
  • Memorija: Slot za SDHC/MMC memorijske kartice do 32GB
  • Interfejs: USB 2.0, HDMI
  • Ekran: 1.5" TFT
  • Baterija: 800 mAh
  • Dimenzije: 60 x 44 x 39.5 mm

Gembird Full HD action camera ACAM-001

Kao što je uvek i slučaj sa ovakvim modelima, kamera stiže u pakovanju sa dosta dodatne opreme: vodootporno kućište, traka za fiksiranje za glavu i šlem, adapter za kačenje na volan bicikla, držač za kola, tri nalepnice za fiksiranje u kolima, USB adapter za napajanje u kolima i kabl. Sama kamera je kockastog oblika i dimenzija od 60x44x39.5 mm, i naravno neodoljivo podseća na pomenute GoPro kamere. Crne je mat boje i sa oznakom proizvođača sa zadnje strane. Napred vidimo samo objektiv fiksne žižne daljine i širokog ugla snimanja od 140 stepeni, LED dodatno svetlo i ugrađeni mikrofon. Svi konektori i slotovi su smešteni sa bočne strane ispod gumiranih poklopaca (MicroUSB, Mini HDMI, MicroSD). Za razliku od nekih drugih modela, ova kamera koristi bateriju koja se može vaditi i menjati, a za pun ciklus punjenja je potrebno par sati preko USB interfejsa.

Kontrole su raspoređene sa gornje i zadnje strane, a iako se čini da ih ima mnogo i da neće biti lako brzo savladati rukovanje, rećićemo samo da je uputstvo prilično jednostavno i detaljno, tako da ne verujemo da će biti problema, čak ni kod onih koji nemaju dosta iskustva. Sa zadnje strane je 1.5" TFT ekran koji će pomoći da se obave sva podešavanja, a mala zamerka ide na račun toga da nije baš savršeno vidljiv na suncu. Kamera ima prekidač kojim se bira da li će kamera raditi u Sport ili Car modu, i treba samo pomenuti da se ukoliko koristi u kolima i priključi na napajanje, automatski aktivirati snimanje kada se auto upali. Podržan je i režim noćnog snimanja, i to tako što se pali prednje svetlo, stim što će u tom slučaju naravno biti osvetljena samo neposredna okolina.

Rezime

Kamera fokusira od 1m pa na dalje, i podržava 4x digitalni zum, uz maksimalnu rezoluciju videa od 1080p i to u 30fps-a, dok će malo niža rezolucija od 848 x 480 omogućiti i 60fps-a. Što se fotografija tiče, podržane su rezolucije od 12 / 8 / 5 / 3 MP. U pakovanju se ne dobija memorijska kartica i nema interne memorije, pa treba odmah računati na to da treba dokupiti jednu čim pre. Ova kamera je prilično povoljna alternativa pozantih GoPro modelima, i ukoliko se ispostavi da su dodaci sa GoPro modela kompatibilni sa ACAM-001, mogla bi biti stvarno odlična alternativa, stim što je i ovako u pitanju kamera odličnog odnosa cene i performansi.

Conclusion

The camera focuses from 1m onwards and supports 4x digital zoom with a maximum 1080p video resolution at 30fps, while the lower 848 x 480 resolution will enable even 60fps. As far as images, 12/8/5/3MP resolutions are supported. The memory card or internal memory is not a part of the retail package, so it should be bought immediately. This camera is a good alternative for known GoPro models, and if the additions for the GoPro models are compatible with ACAM-001, it could be a great alternative. Anyway, this is a great camera in terms of price and performance.

Testirani proizvod je uzorak.

Gembird d.o.o ustupio: Gembird Full HD action camera ACAM-001
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs