Logitech Joystick iPad

Sjajan gadget koji će dobro doći onima koji vole da se igraju na tabletu. Veoma je jednostavne konstrukcije i deluje nam dosta izdržljivo, a vakumske stope odlično drže tako da se neće pomerati u toku igranja.

Svi koji su probali da igraju neku od igara na tabletu koja zahteva malo precizniju kontrolu kretanja znaju da bez ikakvog taktilnog feedback-a to nije baš idealno rešeno. Upravo u tu svrhu imamo i sledeći gadget koji predstavlja minijaturni džojstik za tablet. Odmah da kažemo, iako specifikacija kaže da je kompatibilan sa iPad modelima, nema nikakvih prepreka da se koristi sa bilo kojim drugim tabletom. Ovo je veoma jednostavno napravljen džojstik koji će omogućiti onima koji vole da se igraju, nešto prirodniji osećaj i bolju kontrolu. Kako ne košta mnogo, biće sjajan dodatak svima koji vole da se igraju na tabletu.

Ključne karakteristike

  • Jednostavna i čvrsta konstrukcija
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kompatibilnost: iPad svih generacija

Logitech Joystick iPad

Kada se malo bolje pogleda, prosto je neverovatno da ovako nešto nije i ranije napravljeno. U pakovanju stiže džojstik upakovan u kvalitetnu mekanu torbicu za nošenje, a tu je i kratko uputstvo, mada teško da će nekome zaista biti potrebno. Džojstik je dosta kompaktnih dimenzija, napravljen od providne plastike (okvir) i gumirane "palice". Okvir je kružnog oblika, sa spiralnom konturom. Plastika je fleksibilna, ali i dosta čvrsta tkao da nema nikakve bojazni da će slučajno da pukne, čak i pod dosta jačim pritiskom. Vidimo da su tu i dve vakumske stope, koje služe za fiksiranje džojstika, tako da se ne pomera. Ono što odmah može da se kaže je da stope drže veoma čvrsto i ne mrdaju, te da se dosta teško skidaju, pa treba malo voditi računa kod pozicioniranja.

U centralnom delu okvira se nalazi gumirani džojstik, koji je prilično jednostavan, a šteta što nije malo ispupčen i sa teksturom koja bi omogućila da se lakše upravlja. Ipak, nismo primetili da ima bilo kakvih problema sa kontrolom. Sa donje strane, tu je površina koju ekran tableta detektuje, i koja će raditi sa bukvalno bilo kojim tabletom sa kapacitivnim ekranom (a svi noviji modeli koriste tu tehnologiju). Savetujemo da se po pokretanju željene igre dobro pogleda gde je površina namenjena za kontrolu kretanja, pa tek onda pažljivo postavi i fiksira džojstik. Pošto se čvrsto drži i teže skida, biće jedino malo napornije onima koji ga neće držati zakačenim na duže periode vremena.

Rezime

Logitech je ovim džojstikom napravio stvarno sjajnu stvar i sada će oni koji vole da igraju neke arkadne ili igre koje zahtevaju malo precizniju kontrolu, sigurno imati o čemu da razmisle. Veoma jednostavan gadget koji mnogo znači za igranje i verujemo da će se mnogi lako odlučiti za kupovinu, pogotovo što je cena prilično povoljna.

Conclusion

Logitech did a great job with this joystick and now those who like to play arcade games or those requiring precise controls will certainly have something to think about. The simple gadget means a lot for gaming and we believe that many will opt for it, especially as the price is quite affordable.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2013.): 16€

Gigatron ustupio: Logitech Joystick iPad
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com