Emerson Liebert PSP UPS 650VA

Iako je ovo novo ime na našem tržištu, Emerson Liebert u ponudi ima UPS-ove veoma dobrog kvaliteta koji mogu da se porede i sa najpoznatijim proizvođačima iz ove oblasti. Model snage 650VA je namenjen prosečnim korisnicima koji žele da obezbede svoj računar i podatke.

Za Emerson Network Power još uvek nismo čuli, a ovo je ujedno i prvi put da se proizvod ove kompanije pojavljuje na našem tržištu. U pitanju je proizvođač UPS-ova (između ostale opreme za napajanje) koji u ponudi ima prilično interesantne proizvode koji će konačno uneti i malo novina u domaćoj ponudi UPS-ova. Nema više potrebe govoriti o tome da li je i koliko UPS koristan, mi zaista smatramo da je postao nezamenljiv deo opreme ukoliko vam je stalo da zaštitite podatke ali i hardver, pošto smo se više puta uverili da nepravilan rad strujne mreže, nestanci i pogotovo dolasci struje umeju da naprave probleme.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Stabilan i pouzdan rad

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kapacitet: 650 VA (390W)
  • Ulaz: 160 - 287 V, 50 / 60 Hz ±5Hz
  • Izlaz: 160 - 287 V, 50 / 60 Hz ±5Hz
  • Autonomija: 3-10min
  • Utičnice i zaštita: 1x Surge, 3x Battery
  • Dimenzije: 87 x 215 x 251 mm
  • Težina: 4Kg

Emerson Liebert PSP Stand-by UPS 650VA

Ovaj UPS je slim tower formata, sa dimenzijama od 87 x 215 x 251 mm i teži oko 4Kg (sa već ugrađenom baterijom). Pakovanje je manje više uobičajeno, sa CD-om na kome dolaze korisničko uputstvo i softver, kao i jedan naponski kabl za UPS, jedan dodatni UPS kabl i USB kabl za povezivanje na računar. Kućište je napravljeno od crne mat plastike, sa brojnim otvorima za ventilaciju, tako da se pravilno rashlađuje. Kvalitet izrade kućišta je sasvim dobar, a dizajn prilično jednostavan, bez suvišnih detalja. Sa prednje strane možemo videti kontrolni panel sa jednim Power tasterom i dve statusne diode.

Gledajući samo oznake ovih statusnih dioda, možda neće svima baš odmah biti jasno o čemu se radi, no sa leve strane je zelena dioda i takozvani Utility simbol ispod, a sa desne narandžasta ili crvena dioda i Overload odnosno Fault simbol. Kratak pogled na tabelu iz uputstva će jasno signalizirati u kom je stanju UPS u zavisnosti od LED-ova, tako da sigurno neće biti problema u tumačenju, plus postoji i zvučni alarm koji će takođe obavestiti da se radi o nekom problemu ili nestanku struje. Sa zadnje strane imamo konektor za napajanje UPS-a i četiri dodatna konektora (onaj bele boje ima samo Surge zaštitu, dok su preostala tri povezana na bateriju), dva LAN priključka za zaštitu mreže, kao i osigurač kojim se resetuje napajanje kada izbaci.

Rezime

Sa maksimalnom izlaznom snagom od 390W, ovakav UPS će biti sasvim dovoljan za one koji žele da zaštite jednu prosečnu konfiguraciju, sa do 10min vremena koliko baterija može da izdrži. Kao UPS osnovne kategorije, ovaj Emerson Liebert model daje odlične performanse i pruža adekvatnu zaštitu za kućne, ali i kancelarijske korisnike, i samo očekujemo da vidimo i konačnu maloprodajnu cenu kako bi mogli da napravimo neko poređenje sa aktuelnom ponudom.

Conclusion

With a maximum of 390W, this UPS will be sufficient for those who want to protect one average configuration with up to 10 minutes period, which is how much its battery provides. As an UPS of the main category, the Emerson Liebert model gives excellent performance, provides adequate protection for home and office users, and we are eager to see the retail price in order to make a comparison with the current offer.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2014.): 75€

Apcom ustupio: Emerson Liebert PSP Stand-by UPS 650VA
zvanični sajt: Apcom Apple Internet Prodavnica