Canyon CNR-CP3G1

Ovo je Chat Pack koji se sastoji iz 1.3MP Web kamere koja snima video u 640x480 piksela i 30fps-a i headseta koji je udoban za nošenje i koji snima vrlo prirodan zvuk. Zajedno, ovo je komplet koji pruža sve što je potrebno za instant komunikaciju.

Sve više korisnika se odlučuje da nabavi Web kameru i headset, kako bi mogli da budu u kontaktu sa prijateljima ili poslovnim partnerima i saradnicima. Zbog ovoga, beleži se i porast prodaje ovih periferija, a dosta proizvođača se odlučilo da ponudi i takozvane Chat-Pack komplete koji se sastoje od Web kamere i Headseta. Ovo jednostavno znači da se na jednom mestu dobija sve što je potrebno da bi se preko interneta komuniciralo na kvalitetan i jednostavan način. Ovakvi kompleti su najčešće i nešto povoljnije cene od pojedinačnih komponenti, tako da uvek predstavljaju dobar način da se za manje novca dođe do kvalitetnih periferija. Znamo da Canyon ima periferije odličnog kvaliteta koje pri tome ne koštaju mnogo, tako da očekujemo da i CNR-WCAM413G1 bude kandidat za best-buy kategoriju.

Ključne karakteristike

  • Dosta dobre performanse kamere i headset-a
  • Pristupačna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

CNR-WCAM413G1 - Rezolucija: 1/4" CMOS 1.3MP (640x480 @ 30 fps)

  • Interfejs: USB 2.0
  • Dodatno: ugrađen mikrofon

    CNR-HS01N - Osetljivost: 103dB

  • Interfejs: 2x 3.5mm

Canyon CNR-CP3G1

CNR-WCAM413G1 kamera spada u aktuelne 1.3MP modele koji nude kvalitetnu sliku rezolucije 640x480 piksela, što se uglavnom i koristi u najvećem broju programa za video komunikaciju. Kamera je interesantnog dizajna, smeštena u kućište od crne glossy plastike sa plavim bočnim stranama, posebnim tasterom za fotografisanje, ugrađenim mikrofonom i manuelnim fokus prstenom, što treba podešavati kako bi se dobila optimalno oštra slika (što zavisi od daljine subjekta koji se snima). Postolje je višenamensko i može se postaviti na ravnu površinu, ali zakačiti na okvir LCD monitora, stim što su unutrašnji delovi "štipaljke" zaštićeni tako da se neće oštetiti okvir monitora. Kamera zahteva instalaciju drajvera, a između ostalog nudi i automatsko podešavanje ekspozicije, balansa bele boje i Face Tracking.

Što se headset-a tiče, stereo model srednjih dimenzija, sa dosta udobnim slušalicama koje su postavljene sunđerom i presvučene veštačkom kožom. Dosta su lagane konstrukcije, tako da neće smetati niti žuljati prilikom dužeg nošenja. Slušalice mogu da se podešavaju po obimu, i pasovaće praktično svima. Mikrofon je postavljen na fleksibilnom postolju, pa se i lako postavlja ispred usta, sa sunđerom na vrhu koji ima funkciju filtera zbog koga će snimljeni zvuk biti čist i prirodan. Za vezu sa računarom se koristi standardni 3.5mm interfejs (odvojeni konektori za slušalice i mikrofon), a na kablu dužine 2.5m imamo i kontrole zvuka (mali potenciometar za jačinu zvuka). Mikrofon se može i zarotirati nagore, kako bi se sklonio kada se ne koristi.

Rezime

Ovaj komplet je vrlo jednostavan za instalaciju i korišćenje, sa više nego dobrim rezultatima. Kamera prenosi odličnu sliku, čak i kada nema puno ambijentalnog osvetljenja što je poseban plus. Podržana rezolucija je najčešće i korišćena i tu nema mesta za prigovore. Što se headseta tiče, i on dobija dobre ocene zbog prirodnog i kvalitetnog zvuka bez šuma. Sve zajedno, ovo je Chat Pack koji vredi uloženog novca, pogotovo što je malo jeftiniji nego da se iste periferije kupe odvojeno.

Conclusion

This kit is very easy to install and use and provides good results. The camera transmits an excellent picture, even in situations with low ambient light, which is a great advantage. Supported resolution is usually the used one and there is no room for complaints. As far as the headset, it deserves all the praise for the high quality and natural sound without the noise. All together, this is a Chat Pack worth every penny, especially as it is cheaper to buy the set than to purchase peripheries separately.

Preporučena cena (uključujući PDV, avgust 2012.): 16€

Asbis ustupio: Canyon CNR-CP3G1
zvanični sajt: canyon.rs