Canyon CNR-CP11G1

Komplet periferija potrebnih za kvalitetnu audio i video komunikaciju preko interneta. Sastoji se od CNR-WCAM813G1 Web kamere i CNR-HS11N headseta, i možemo potvrditi da se za uloženi novac dobijaju stvarno sjajne periferije.

Iz Canyon-a nam dolazi još jedan komplet periferija za video i glasovnu komunikaciju preko interneta, model CNR-CP11G1. U suštini, u pitanju je komplet koji se sastoji iz WCAM813G1 Web kamere i HS11N headseta, što je namenjeno malo zahtevnijim korisnicima. I dalje imamo dosta povoljnu cenu, što je odlika većine periferija ovog proizvođača, tako da će to i odgovarati većem broju kupaca. Web kamere i headsetovi su postali standardni deo konfiguracije, baš kao miš i tastatura i koristi ih veliki broj korisnika što za komunikaciju sa prijateljima i rodbinom, što za poslovnu komunikaciju koja je putem interneta svakako jeftinija od klasične. U svakom slučaju, ima dosta kupaca koji gledaju kamere i headsetove, a ovakvi kompleti su često i najjednostavniji način da se dođe do kvalitetnih periferija koje su proverenog kvaliteta i kompatibilnosti.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Odlične performanse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

CNR-WCAM813G1 - Rezolucija: 1/4" CMOS 1.3MP (1600x1200 @ 15 fps)

  • Interfejs: USB 2.0
  • Dodatno: ugrađen mikrofon

    CNR-HS11N - Osetljivost: 105dB

  • Interfejs: 2x 3.5mm

Canyon CNR-CP11G1

Kamera je vrlo interesantnog dizajna, sa postoljem od providne plastike i samom kamerom srebrne boje, sa narandžastim okvirom. Generalno, ovaj dizajn je poznat i sa nekih drugih modela ovog proizvođača, i kamera izgledaja moderno, sa odličnim kvalitetom izrade. Postolje je dosta praktično pošto se lako kači na okvir ekrana, uz zaštićene površine koje naležu na plastiku iznad ekrana. Pored toga, može se postaviti da stoji i na ravnoj površini stola, ako je tako nešto zgodnije. Kamera ima manuelni fokus, u vidu prstena oko otvora objektiva, što je potrebno podesiti da bi se u zavisnosti od razdaljine od subjekta koji se snima dobila slika maksimalne oštrine. Kamera se može rotirati na postolju za svih 360 stepeni, što će olakšati kadriranje, a kako je podržan i Face Tracking (slika se digitalnu zumira i kropuje, tako da je lice uvek u centru kadra, bez obzira na pomeranje), neće biti problem da uvek dobiju odlični rezultati. Koristi se 1/6" CMOS senzor koji maksimalno može snimiti rezoluciju 1600x1200 piksela u 15fps-a, stim što se standardna VGA rezolucija od 640x480 piksela dobija u dobrih 30fps-a.

Headset je lagane konstrukcije (teži ispod 100g) i nije mnogo veliki, tako da će najbolje odgovarati onima koji će ga koristiti u dužim intervalima pošto neće opterećivati glavu. Same slušalice su postavljene debljim slojem sunđera i presvučene veštačkom kožom, dok je gornji deo koji naleže na glavu od plastike koja je sa prorezom u sredini, kako bi glava trpela što manji pritisak. Ovo se odmah primeti kada se stave na glavu pošto su dosta udobne. Mogu se i podešavati po obimu, pa će sjajno odgovarati širokom krugu korisnika. Mikrofon je montiran na fleksibilnom postolju koje se rotira u osnovi i omogućava da se savije i postavi ispred usta kada se dobijaju i najbolji rezultati. Iako na vrhu mikrofona nema klasičnog boom sunđer-filtera, dosta dobro se filtriraju okolni zvuci, i dobija se čist i prirodan zvuk. Na kablu dužine 2.4m imamo kontrolu jačine zvuka u vidu malog potenciometra, a na kraju dva 3.5mm konektora za priključivanje na računar (odvojeno za mikrofon i slušalice).

Rezime

Ovaj komplet je dosta dobra prilika da se po prilično povoljnoj ceni dođe do veoma kvalitetnih periferija. Kamera je definitivno jedan od najboljih 1.3MP modela na tržištu, dok je headset odličan za one koji dosta pričaju, pa im zbog toga treba model koji je dovoljno lagan i udoban, a daje čist i kvalitetan zvuk. Već smo navikli da Canyon u ponudi ima periferije odličnog kvaliteta i performansi, za koje je potrebno izdvojiti manje novca nego kada je u pitanju konkurencija poznatijeg imena, tako da svakako sledi preporuka.

Conclusion

This set is a good chance to get to high quality peripherals at reasonable price. The camera is definitely one of the best 1.3-megapixel models on the market, while the headset is great for those who talk a lot, and they therefore need a model that is light and comfortable, and provides clear sound quality. We are already accustomed to the fact that Canyon offers the peripheries of excellent quality and performance for which is necessary to set aside less money than when it comes to renowned competition, so we do recommend it.

Testirani proizvod je uzorak.

Asbis ustupio: Canyon CNR-CP11G1
zvanični sajt: canyon.rs