Zabavni Nintendo Wii Sports

Wii Sports je paket jednostavnih a efikasnih igara koje će vam pomoći da najbolje savladate neobične kontrole ove konzole. U početku smo bili skeptični, zbog naivne grafike, sve dok nismo dohvatili smešni džojstik i počeli da se igramo.

Pokušaćemo da vam dočaramo kako sve to izgleda kroz opis ovih igara. Ono što vam nude ove igre nije neka specijalna grafika ili priča, već zapravo neobavezna igrivost. Nešto što bi vas moglo razbuditi rano ujutro pre nego vam počne dan. Na raspolaganju vam je pet sportova koje možete igrati, a to su bejzbol, tenis, golf, kuglanje i boks. Igre su toliko blesavo zarazne da se to nemože opisati, mora se probati.

U bejzbolu se zamahivanje izvodi kao i pravo zamahivanje palicom a senzori u kontroleru čak prepoznaju i uvrtanje palice tj. kontrolera, poenta je samo zamahnuti u pravom trenutku dok loptica leti ka vama. Kada ste u ulozi bacača onda imate mnogo više opcija na raspolaganju. Lako možete baciti pravu i brzu loptu ako samo cimnete kontroler ka napred, ali ako držite i neko dugme za upravljanje dok bacate, moći ćete baciti i felširanu ili zakrivljenu loptu. Znači razne kombinacije dugmića i osa uvrtanja su moguće dok bacate.

Tenis je sličan bejzbolu kada je u pitanju kontrola reketa. Samo što senzori pri zamahu prepoznaju bekend, forhend i zakucavanje preko glave. Ako se malo potrudite i uvrnete ruku možete felširati loptu pa tako i skratiti njenu putanju. Nažalost igra je moguća samo u dublu i tu nema mnogo drugih stvari da se radi. Mada je igra dosta zaraznija od drugih.

Golf je najbogatiji kada je u pitanju grafika i sam vizelni efekat kada se poredi sa ostalim igrama iz ovog paketa. Samo je mehanika izvođenja dosta komplikovanija i teže savladiva. Problem nastaje kada program pri obradi jačine udarca sabere zamah na dole i zamah na gore umesto samo na dole pa se dobije duplo jači udarac nego što ste hteli da izvedete. Ovo može biti velik problem kada izvodite lagane i kratke poteze.

Kao što možete primetiti kod kuglanja, trebalo je malo vremena dok se nismo navikli na kontrole ali kada ih savladate, e tu zabava počinje. U kuglanju vam je omogućeno da pomerate igrača kao i da menjate ugao kretanja kugle. Izvedba je potpuno realistična i zahteva dosta preciznosti. Možete pri samom kraju zamaha rukom da zavrnete kontroler i dodaćete potreban felš na kuglu, baš kao i kod bejzbola i felširanih lopti.

U boksu vam je potreban i drugi deo kontrolera koji koristite kao levu ruku. Boks je najzahtevniji kada je u pitanju aktivnost igrača jer koristite obe ruke aktivno, a pomalo i kukove. Igra prepoznaje udarce tipa: direkt, aperkat i kroše. Blokiranje je kada stavite ruke ispred lica, baš kao da se stvarno boksujete. Postoji i izbegavanje protivnika tako što se naginjete u stranu dok držite oba kontrolera u bloku.

Rezime

Glavna zabava sa ovom konzolom je to što vas konzola tera da mašete i skačete do iznemoglosti. Umesto da koristite samo palačeve koristićete bicepse, tricepse, ramena, leđa i kukove tako da postoji velika mogućnost da se probudite ujutru sa upalom mišića. Da bi vam zabava bila što potpunija dizajneri su se dosetili i stavili su mali zvučnik u sam kontroler. Ovaj mali zvučnik služi da se dočara dubina prostora u kome se igrate. Kada se u jednom trenutku naviknete na kontrole onda počinje prava zabava. Imaćete osećaj kao da ste stvarno u igri i da vi stvarno sudelujete. Neke igre je moguće igrati i udvoje pa čak i učetvoro. Samo pazite šta radite jer ako planirate da igrate sa drugarima moraćete to da radite pred većim TV-om i sa veće udaljenosti da se ne bi sudarali. Kako vam ovi sportovi ne bi brzo dosadili igre imaju mogićnost da pamte vaš napredak i da povećavaju težinu protivnika kako vi postajete bolji. Sve u svemu mnogo zabave u malom pakovanju.

Platforma: Nitendo Wii

Beosoft ustupio: Nintendo Wii Sports
maloprodaja: Gospodara Vučića 162, 011/ 30 48 916