Thrustmaster Firestorm Digital 3

Model iz osnovne Thrustmaster ponude, Firestorm Digital 3 nema analogne kontrole, ali zato jeste dosta dobrog kvaliteta izrade i veoma povoljne cene. Potrebno ga je samo priključiti na USB port, bez instalacije drajvera.

Thrustmaster je kompanija koja se već duže vreme bavi igračkim kontrolerima za sve dostupne konzole i PC računare, i sigurno da spada u poznatije proizvođače ovih periferija. Mi smo testirali ovom prilikom nešto jednostavniji gamepad (obično smo navikli da to budu najskuplji i najnoviji modeli) koji je namenjen početnicima i manje zahtevnim igračima koji traže pouzdano i jeftino rešenje. Firestorm Digital 3 je gamepad bez analognih kontrola, sa standardnim setom podržanih opcija, ali i dosta povoljne cene, što će se sigurno mnogima dopasti.

Ključne karakteristike

  • Solidan kvalitet izrade
  • Vrlo doba cena

Utisak kvare

  • Bez analognih kontrola

Specifikacija

  • Tasteri: 4 shoulder tastera, 8 običnih, jedan 8-smerni taster (D-Pad)
  • Interfejs: USB
  • Podrška: PC

Thrustmaster Firestorm Digital 3

Iako ime modela Firestorm Digital 3 deluje pomalo pompezno, realno nije u pitanju neki skup i napredan kontroler. Dizajn gamepad-a nije nešto posebno atraktivan, ali su dimenzije dosta elegantne i dosta dobro leži u rukama, a možemo reći da je generalno nešto manji od prosečnih modela, no ne verujemo da će oni sa većim šakama imati problema. Ručke su zaobljene i generalno udobne, ali nisu recimo gumirane, što će se primetiti kada šake budu počele da se znoje. Sa računarom, veza je USB kabl dužine od skoro 2m, što je sasvim dovoljno. Plastika od koje je gamepad napravljen je odličnog kvaliteta, mat finiša i u kombinaciji dominantne crne boje, sa plavim tasterima i srebrnim detaljima.

Odmah primećujemo da nema analognih kontrolera, što može zasmetati onima koji su na to navikli. Na raspolaganju je jedan 8-smerni D-pad taster sa leve strane, četiri akcijska tastera sa desne strane, kao i četiri shoulder tastera pozadi (po dva sa svake strane, nalaze se na poziciji kažiprsta). Tasteri deluju dosta kvalitetno, a D-pad vrlo precizan. Kontroler je Plug and Play tipa, što znači da se bukvalno priključi na slobodna USB port, i bez ikakve instalacije drajvera sve radi na bilo kom računaru. Posle duže upotrebe, deluje nam prilično izdržljivo i ne verujemo da će biti ikakvih problema posle dužeg korišćenja.

Rezime

Iako realano gledano, ovaj gamepad nije mnogo specifičan i ne nudi ništa egzotično, njegova cena i kvalitet nam govore da će sigurno biti veoma popularan. Za oko 10tak evra koliko košta, dobija se odličan i vrlo jednostavan kontroler koji radi bez ikakvog petljanja sa drajverima i pratećim programima. Za ovu cenu, dobija se mnogo više od uloženog novca, tako da Firestorm Digital 3 dobija našu preporuku za sve one koji traže što jednostavniji gamepad za PC.

Conclusion

Although from a realistic point of view, this gamepad is not very specific and does not offer anything exotic, its price and quality are telling us that it is going to be very popular. About 10 euros, how much it costs, you'll get an excellent and very simple controller that works without any tampering with drivers and additional programs. For this price, you get much more from your investments, so Firestorm Digital 3 gets our recommendation for those looking for a simple PC gamepad.

Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2011.): 9€

ComputerLand ustupio: Thrustmaster Firestorm Digital 3
zvanični sajt: pyramid.rs