Jetion Wireless joystick JT-GPC028

Odličan gamepad koji je kompatibilan sa PC računarima, PS3 konzolama i Android sistemima koji podržavaju USB OTG funkciju. Koristi bežični interfejs i ima na raspolaganju dual motore za vibracije.

Na tržištu ima dosta raznih modela Gamepad-ova, namenjenih raznim platformama i različitim tipovima igrača. Jetion nije baš jedno od imena koje će privući dosta pažnje, iako ima dosta široki proizvodni program, a solidan deo tih periferija čine i razne gaming periferije. Wireless joystick je u stvari gamepad, koji je namenjen korišćenju na PC-ju, PS3 konzoli ili nekih Android konfiguraciji, a pored toga što ne koristi kabl, dolazi i sa ugrađenim dvostrukim motorom za vibracije. Pošto je dosta dobre cene, jasno je da će vrlo verovatno privući pažnju onih koji traže povoljan i kvalitetan gamepad.

Ključne karakteristike

  • Wireless interfejs
  • Podržane vibracije
  • Odlična cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Tasteri: 8 programibilnih, D-Pad, 4 trigger
  • Kontroleri: dva analogna džojstika
  • Interfejs: Wireless 2.4GHz, USB 2.0 adapter
  • Baterija: 300mAh Li-Ion
  • Dodatno: double vibration feedback

Jetion Wireless joystick JT-GPC028

Proizvođač nije mnogo eksperimentisao sa dizajnom, pa tako vidimo da ovaj Jetion gamepad prilično podseća na mnoge modele koje smo već mogli da vidimo i isprobamo. Ovaj gamepad je dostupan u pet boja: crvenoj, srebrnoj, zelenoj, roze i plavoj (kao primerak koji je bio kod nas). U pitanju je polu-providna plastika pristojnog kvaliteta, dok su ručke gumirane tako da dobro leži u rukama i ne proklizava posle nekog dužeg korišćenja. Dimenzije sasvim upadaju u prosek, kao i ežina, a treba računati da kao i kod svi ostalih Wireless modela i ovde ima par grama više u odnosu na klasičnu USB varijantu.

Što se dizajna tiče, ovde nema ništa posebno novo da se vidi, imamo dva analogna džojstika i 8-smerni Dpad kontrolu sa leve strane, dok je ukupno na raspolaganju 15 tastera, uključujući i četiri akcijska tastera sa desne strane, kao i četiri trigger-a pozadi (koji se pritiskaju kažiprstima). Što se dodatnih kontrola tiče vidimo samo napred On/Off taster, dok je pozadi smešten i Mini USB port na koji se priključuje USB kabl radi punjenja baterije, kada se kontroler može i nesmetano koristiti. Ugrađena je baterija kapaciteta 300mAh, što je dovoljno za oko 4-5h korišćenja, što opet nije baš nešto posebno impresivno, ali ne treba zaboraviti na to da imamo i motore za vibracije koji dosta utiču na autonomiju.

Rezime

Gamepad se pokazao dosta dobro, udoban je za duže korišćenje i generalno deluje dovoljno izdržljivo, što je uvek prilično bitna stvar. Cena je povoljna, posebno ako se ima na umu da će ovaj gamepad odlično raditi kako na PC-ju, tako i na PS3 konzoli ali i na Android sistemu koji podržava USB OTG funkciju, tako da ima dovoljno široku potencijalnu publiku. Wireless kontroleri su uvek popularni, a modeli koji kao ovaj podržavaju vibracije i imaju povoljnu cenu, će sigurno biti traženi.

Conclusion

Gamepad is pretty good, it is durable and comfortable for extended usage, which is always a big deal. The price is affordable, especially if one keeps in mind this gamepad work great on both, the PC and the PS3 console but the Android system that supports USB OTG function too. Wireless controllers are always popular, and models supporting force feedback available at affordable price will surely be popular.

Preporučena cena (uključujući PDV, avgust 2014.): 21€

Gigatron ustupio: Jetion Wireless joystick JT-GPC028
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com