Mad Catz C.T.R.L. R Gamepad

Odličan gamepad koji je deo Mad Catz M.O.J.O. konzole, a koji se sada može i zasebno kupiti. Kompatibilan je sa Android i PC sistemima, jednostavan za korišćenje i dobre ergonomije.

Pre izvesnog vremena smo imali priliku da se upoznamo sa veoma interesantnom Mad Catz M.O.J.O. konzolom, a sada nam kontroler C.T.R.L. R stiže i zasebno, za sve one kojima treba Bluetooth gamepad koji je kompatibilan sa dosta različitih platformi: Android, PC, Bluetooth Smart Devices, Fire TV & M.O.J.O. da navedemo samo par. Pored svega navedenog, u pakovanju se dobija i adapter tako da se telefon može postaviti na sam kontroler, čime se dobija prava hand-held konzola.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Odlična ergonomija
  • Jednostavan za povezivanje
  • Kompatibilan sa raznim platformama
  • Odlična autonomija od čak 40h!

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth
  • Napajanje: 2x AAA baterije
  • OS: Android 3.0+, Windows 8.1, 8, 7, Vista, Human Interface Device (HID)

Mad Catz C.T.R.L. R

Ovaj kontroler izgleda prilično poznato i to nije slučajno pošto je pravljen po uzoru na originalan XBOX 360 gamepad, naravno uz par detalja koji će ga ipak izdvojiti iz konkurencije. Proizvođač se definitivno potrudio da napravi atraktivno parče hardvera, u glossy crnom finišu (da, lepiće se otisci prstiju) sa prepoznatljivim Mad Catz logom. Čini se da je raspored kontrola i tastera (asimetrični analogni džojstici, D-pad sa leve strane i četiri akcijska tastera desno) doslovce prekopiran sa XBOX 360 kontrolera, pa čak imamo i jedan taster na sredini koji ima Mad Catz logo koji ima i pozadinsko osvetljenje.

Za povezivanje se koristi Bluetooth interfejs u 4.0 verziji, a nije loše u startu napomenuti da ovaj gamepad ne može biti povezan sa dva uređaja istovremeno, što je prava šteta. Vidimo ipak i par stvari koje XBOX 360 kontroler nema, a to su recimo multimedijalni tasteri u gornjem delu gamepad-a, kao i točkić pozadi kojim se fiksira nosač za telefon. Ideja je vrlo jednostavna, ukoliko koristite telefon koji podržava Bluetooth kontrolere, možete ga zakačiti za nosač, tako da se dobija praktično hand-held konzola za igranje. Plastični nosač za telefon ima gumirana leđa na koja se telefon naslanja, a maksimalno se može otvoriti do 6.5cm po širini i 8.7cm po dužini, te samo treba proveriti da li dimenzije vašeg telefona odgovaraju.

Pošto je kontroler pune veličine, neće se desiti da montirani telefon pretegne, ali sa druge strane, ne spada baš u prenosne modele koji su zgodni za nošenje. Za razliku od modela koji koriste integrisane baterije, ovaj model koristi dve AA baterije koje po specifikaciji daju autonomiju od 40 sati igranja u kontinuitetu, što će zadovoljiti i najzahtevnije. Toplo savetujemo investiciju u kvalitetan punjač baterija i set dopunjivih baterija većeg kapaciteta. Na gamepad-u imamo taster kojim se bira režim rada: Android, PC i Mouse režim za Android, tako da će vrlo lakio i brzo moći da se upari i koristi na različitim sistemima.

Rezime

U korišćenju nismo imali nikakvih problema i period privikavanja je brz, a kontroler se pokazao dosta dobro i to u različitim žanrovima igara. Dodatno, postoji i USB konektor ispod ležišta baterije, tako da se može premostiti vreme kada se istroše baterije do nabavke svežeg para. U svakom slučaju, ovo je interesantna periferija koja će vam omogućiti da malo udobnije igrate igre na telefonu i PC-ju, kao i to da telefon transformišete u pravu hand-held konzolu.

Conclusion

We had no problems using it, the period of adjustment is rapid, and the controller is quite good in a variety of game genres. Additionally, there is a USB connector under the battery socket, that can bridge time necessary to replace batteries. In any case, this is interesting peripherals that will allow you to comfortably play games on your phone and PC as well as to transform the phone into a real handheld console.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2015.): 75€

PRO NET SYSTEM d.o.o. ustupio: Mad Catz C.T.R.L. R
maloprodaja: Save Kovačevića ulica 2. 2a, 011/3317982