Thrustmaster Ferarri 430 Scuderia

Veoma atraktivan gamepad poznatog proizvođača izgleda kao da je u pitanju dodatna oprema za popularni Ferrari. Vrhunske performanse i izuzetno dobar kvalitet izrade zaslužuju vrlo dobru ukupnu ocenu, uprkos nešto većoj ceni.

Thrustmaster je ime koje asociramo sa velikim brojem različitih igračkih kontrolera, a na testu smo imali jedan od najboljih modela iz ponude, Ferrari Wireless Gamepad 430 Scuderia Limited Edition. Iza ovako dugačkog imena se krije gamepad koji je namenjen zagriženim igračima simulacija vožnje. Kao što se može i pretpostaviti, ovaj model je za malo zahtevnije igrače kojima treba kontroler koji će bez problema raditi na PC računaru i PS3 konzoli, bez potrebe da se posebno podešava svaki put, uz vrhunski kvalitet izrade i bežični interfejs koji omogućava veliku slobodu pokreta.

Ključne karakteristike

  • Wireless 2.4GHz interfejs
  • Veoma atraktivan dizajn
  • Kvalitetna izrada
  • Odlična ergonomija

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Tasteri: 4 shoulder tastera, 4 obična, jedan 8-smerni taster (D-Pad) sa dva dodatna
  • Kontroleri: 2 analogna
  • Interfejs: Bežični 2.4GHz
  • Napajanje: 2x AAA baterije
  • Podrška: Playstation 3/PC
  • Dodatno: Dual Progressive Triggers, Optical Wheel

Thrustmaster Ferrari Wireless Gamepad 430 Scuderia Limited Edition

Nije potrebno mnogo da se odmah vidi zašto ovaj Thrustmasterov model nosi ime poznatog Ferrari bolida pošto mu oblik (to jest izdužene ručke) podseća na haubu automobila, uz nezaobilaznu crvenu Ferrari boju i dve štrafte na haubi koje su zaštitni znak ovog modela. Ovaj gamepad ne liči ni na jedan do sada viđeni i definitivno je možda i najatraktivniji model na tržištu u ovom trenutku. Kvalitet izrade je odličan, a plastike sa gornje strane glossy, dok je sa donje strane u soft touch finišu koji je veoma prijatan na dodir. Za vezu sa računarom ili konzolom se koristi bežični 2.4GHz interfejs pomoću USB adaptera koji je veličine nešto starijih USB Flash diskova.

Kontrole sa gornje strane su dosta dobro raspoređene i sve su na dohvat prstiju, a dostupna su dva analogna džojstika, četiri akcijska tastera (obeleženi brojevima i PS oznakama), jedan D-Pad sa dodatna dva tastera i pet tastera koji služe za programiranje i snimanje funkcija. Pošto postoji interna memorija, sva podešavanja se čuvaju, što je veoma korisno. Pozadi, nalazimo po dva trigger tastera, stim što postoje još dva L2 i R2, koji su pozicionirano pomalo neobično, sa donje strane, i za njih će trebati malo navikavanja. Ono što ovaj gamepad kandiduje za idelan dodatak za ljubitelje simulacija vožnje su dvostruki progresivni trigeri sa odvojenom kontrolom kočenja i ubrzanja, ali i prepoznavanje rotacije kontrolera koji zamenjuje volan i koji se može okretati do 90 stepeni u oba smera.

Rezime

Ovaj Thrustmaster kontroler nam se dosta dopao i to nije slučajno, nije lako pronaći model koji mu može parirati dizajnom, kvalitetom i podržanim funkcijama. Bežični interfejs puno znači i ukupna ocena je prilično visoka. Iako ovako nešto sigurno ne spada u jeftinije modele, itekako vredi para, tako da sledi topla preporuka.

Conclusion

We do like this Thrustmaster controller and it is no by coincidence, because it is not easy to find a model that can match its design, quality, and supporting functions. Wireless interface means much and overall rating is fairly high. Although something like this certainly does not belong to cheaper models, it is worthwhile so we do recommend it.

Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2011.): 44€

ComputerLand ustupio: Thrustmaster Ferrari Wireless Gamepad 430 Scuderia Limited Edition
zvanični sajt: pyramid.rs