Tenda W311U+ N150 High Gain USB

Još jedan od prenosnih USB WiFi adaptera koje Tenda ima u ponudi, sa eksternom 3.5dBi antenom i mogućnosti da se antena skine i eventualno zameni i nekom snažnijom.

Stiže nam još jedan Tenda mrežni uređaj iz kategorije jednostavnih N150 WiFi uređaja. Ovo je USB adapter koji će maksimalno pojednostaviti instalaciju i povezivanje na bežičnu WiFi mrežu bez obzira da li se radi o desktop ili laptop računaru. Ono što ga izdvaja u odnosu na većinu sličnih modela jeste nešto jača antena, koja će i biti preduslov da se dobije jači i kvalitetniji signal. Kao i obično, kada je Tenda u pitanju, imamo veoma atraktivnu cenu koja će možda kod većine kupaca biti i presudna kada se bude odllučivalo o kupovini.

Ključne karakteristike

  • 3.5dBi antena koja se može skidati
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: WiFi 802.11b/g/n, 2.4GHz, 150Mbps
  • Konektori: USB 2.0
  • Bezbednost: Firewall, 64/128-bit WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA-PSK/WPA2-PSK, WPS
  • Dimenzije: 58x19.7x10.9mm

Tenda Wireless N150 High Gain USB Adapter W311U+

Ovaj Tenda USB adapter najviše liči na prosečni USB flash disk, zajedno sa zaštitnom kapicom koja skriva standardni USB konektor. Ono što odskače od te slike jeste konektor za eksternu antenu, i to je upravo glavni razlog zašto će korisnici ovog adaptera imati bolji signal od onih koji se opredele za neki adapter sa integrisanom antenom. U pakovanju stiže disk sa drajverima, uputstvima i posebna 3.5dBi antena. Ono što je posebno dobro jeste to da se može koristiti i neka druga antena ako zatreba još bolji signal, što je prilično praktična opcija koja se ne viđa često na ovakvim adapterima.

Podržan je 802.11n standard u svojoj N150 varijanti (ovo znači da je maksimalna brzina transfera ograničena na 150Mbps), a uređaj radi na mreži frekvencije 2.4GHz, dakle spada u standardne single-band uređaje. Što se tiče opcija za sigurnost, podržane su standardne 64/128-bit WEP, WPA/WPA2 varijante. Ono što nam se dopalo jeste mogućnost da radi i kao Access Point, tako da možete recimo sa laptopa WiFi mrežu deliti sa drugima, stim što je u pitanju softverska AP varijanta, koja radi u Windows, MacOS i Linux operativnim sistemima.

Rezime

Performanse ovog uređaja nisu ni malo razočarale, i definitivno se radi o sjajnoj opciji i za desktop i za laptop, uz konstataciju da se ako zatreba, može instalirati i nešto jača antena. Kada se sve to uzme u obzir, kao i cena od ispod 12€, mislimo da je ovo gadget koji bi svi trebali da imaju u rezervi i koji će sjajno poslužiti kada god bude zatrebao.

Conclusion

Performance of this device has not disappointed us at all, and it's definitely a great option for desktop and laptop, stating that, if necessary, a stronger antenna can be installed. Taken all this into account, as well as the price less than 12 Euros, we think this is the gadget that everyone should have in reserve, and that will serve great whenever it is needed.

Preporučena cena (uključujući PDV, novembar 2014.): 11€

Gembird d.o.o ustupio: Tenda Wireless N150 High Gain USB Adapter W311U+
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs