Strong Top Box SRT-8200

Ovo je Set Box kompanije Strong, poznatoj po satelitskim risiverima, a u pitanju je model sa podrškom za Full HD signal, dok preko USB porta može reprodukovati multimedijalne formate kao što je recimo MKV.

Još jedan u nizu Top Box uređaja koji je namenjen reprodukciji digitalnih kanala koji se primaju preko klasične TV antene. Iako ima baš dosta kablovskih operatera, i dalje ima onih kojima kablovska nije dostupna, ili je jednostavno skupa, pa se odlučuju da iskoriste postojeću antenu. Činjenica je da nema još uvek baš dosta domaćih kanala koji se emituju digitalno, no to bi trebalo da se promeni u skorijoj budućnosti. Videli smo već neke Set Top Box prijemnike i generalno su prilično sličnih specifikacija, pa nije drugačije ni ovoga puta. Ipak, ovaj model podržava Full HD rezoluciju pa će biti interesantan onima sa novijim televizorima.

Ključne karakteristike

  • Podrška za DVB-T/T2 standarde digitalne televizije
  • Podržava Full HD rezolucije
  • Reprodukcija multimedije preko USB porta

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kompatibilnost: DVB-T2/T, H.264, MPEG2, MPEG4
  • Konekcije: HDMI, USB, komponentni, koaksijalni S/PDIF
  • Podržane rezolucije: 1080p, 1080i, 720p i 576p

Strong Top Box SRT-8200

Do sada, Strong je kompanija iz Japana koju smo upoznali po odličnim satelitskim risiverima, a do nas je stigao i prijemnik koji se povezuje direktno na klasičnu TV antenu (na primer Loga 3 koja je prilično popularna). U ovom trenutku, emituje se oko 10tak domaćih kanala u standardnoj rezoluciji kao i jedan RTS-ov u 1080i rezoluciji. Ovaj risiver se spolja ne razlikuje mnogo od drugih modela, kompaktna crna kutija sa jednostavnim displejom sa prednje strane, Power tasterom i oznakom proizvođača će se lako uklopiti u bilo koji prostor. Daljinski koji se dobija u pakovanju je srednje veličine i solidnog kvaliteta, tasteri gumeni ali dovoljno čvrsti i sa svim funkcijama koje će obezbediti udobno korišćenje menija koji nas i nije nešto posebno oduševio izgledom.

Sa zadnje strane imamo antenski ulazi i izlaz (za slučaj da je potrebno signal proslediti do nekog drugog uređaja), HDMI, kompozitne AV konektore i optički S/PDIF (može se povezati na pojačalo ili audio risiver) kao i jedan USB port. USB služi za priključivanje flash diska ili eksternog hard diska, za update softvera, snimanje TV programa i reprodukcija multimedijalnih fajlova (MKV, MPEG, AVI, JPG, MP3). Iako kod naših kanala EPG još uvek ne funkcioniše besprekorno, ovaj model ima mogućnost podešavanja snimanja programa unapred i to čak u 30 različitih termina, što je sjajno. Bilo bi bolje da je ovaj USB port sa prednje strane, gde bi bio dostupniji, ali i ovako će raditi posao bez problema.

Rezime

Čini se da nema baš puno ljudi koji koriste ovakve Set Top Box risivere, ali nije loše znati da su u ponudi i modeli koji podržavaju Full HD rezoluciju, mogu da reprodukuju multimedijalne fajlove i generalno su veoma jednostavni za podešavanje. Ono što se podrazumeva jeste da imate dobru antenu i kvalitet i jačinu signala koji se prima, pošto u protivnom rezultati neće biti zadovoljavajući.

Conclusion

A few people use this kind of set top box receivers, but it is not bad to know there are models that support Full HD resolution that can reproduce multimedia files and are generally very easy to set up. The basic precondition is to have a good antenna and high quality strength of the signal to be received, because otherwise the results will not be satisfactory.

Preporučena cena (uključujući PDV, avgust 2013.): 80€

Gigatron ustupio: Strong Top Box SRT-8200
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com