Speed Link STRIKE FX Wireless

Odličan wireless gamepad koji podjednako dobro radi na Playstation 3 konzoli i PC računaru. Podržava i vibracije, a ima ugrađenu Lithium-Ion bateriju sa autonomijom od čak 8h neprekidnog igranja.

Iz kompanije Speed Link nam stiže odličan Wireless gamepad koji je namenjen vlasnicima Playstation 3 konzole i PC računara. Već neko vreme možemo videti vrlo interesantne kontrolere koji su istovremeno kompatibilni sa više platformi istovremeno, pa se ne moraju kupovati posebni kontroleri, tako da je ovo daleko praktičnije rešenje. Već smo ranije mogli da vidimo neke od kontrolera ove kompanije, pa znamo šta može da se očekuje: dobar kvalitet izrade i odlične performanse po prilično povoljnoj ceni. Wireless interfejs će jednostavno rešiti pitanje kablova, tako da imamo jednu veoma fleksibilnu varijantu koja će mnogima sjajno odgovarati.

Ključne karakteristike

  • Dizajn asocira na originalne PS3 kontrolere
  • Bežični interfejs
  • Podržane vibracije
  • Autonomija do 8h

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Tasteri: 4 akcionih, 3 sistemska, D-Pad, 4 trigger
  • Kontroleri: dva analogna džojstika
  • Interfejs: Playstation 3, Wireless
  • Dodatno: Vibration feedback

Speed-Link STRIKE FX Wireless

Na prvi pogled, ovaj kontroler je verna kopija standardnog PS3 gamepada, što je odlično pošto oni iskusniji neće morati mnogo da se navikavaju na novi oblik. Napravljen je od dosta dobre plastike u crnoj boji i mat finišu. Nema krckanja kada se malo jače stisne, tako da nam deluje da će bez problema izdržati i ne tako nežno korišćenje. Vidimo da su ručke sa donje strane anatomski oblikovane tako da sjajno leže u ruci, a sam kontroler ostaje udoban i posle dužeg korišćenja. Iako su obično bežični modeli malo veće težine, u ovom slučaju je to mala razlika i ovaj kontroler je odličan i za duže partije. U pakovanju stižu USB Wireles adapter veličine nešto starijeg USB glash diska, USB kabl za punjenje, kao i CD sa drajverima za PC.

Što se kontrola tiče, tu nema nekih posebnih novina, imamo na raspolaganju četiri akcijska tastera (X, Y, A i B), 4-smerni Dpad, tri sistemska tastera, dva analogna džojstika i četiri quick fire, trigger, tastera. Kontrole su dobro raspoređene, a jedina zamerka se odnosi na nešto manju osetljivost analognih džojstika, no to je već stvar ličnih preferenci. Ono što se spolja ne vidi jeste da imamo ugrađene motore za vibraciju, i to u svakoj ručki po jedan, tako da su vibracije snažne i odlično prenose atmosferu iz igara, a do sada već praktično sve igre podržavaju ovu tehnologiju. Ugrađena baterija je litijum-jonska, tako da se može puniti bilo kada, a uz autonomiju od ukupno 8h igranja u kontinuitetu imamo kontroler kod koga će se retko kad razmišljati o dopunjavanju. Srećom, tu je i USB kabl, pa za slučaj da je baš potrebno, gamepad se može koristiti i u toku punjenja.

Rezime

Ovaj gamepad se odlično pokazao i verujemo da će mnogima i dopasti. Dobar kvalitet izrade u kombinaciji sa sjajnim performansama, ugrađeni vibracioni motori i bežični interfejs idu u paketu sa veoma dobrom cenom. Znamo da na tržištu postoji veliki broj različitih modela, a po onome što smo do sada mogli videti, Speed-Link se odlično nosi sa prilično nezgodnom konkurencijom. Model STRIKE FX Wireless može biti stvarno sjajan izbor, pogotovo za one koji traže kontroler kompatibilan sa PS3 konzolom i PC-jem.

Conclusion

This gamepad is very good and many people will like it. A good build quality combined with great performance, built-in vibration motors, and a wireless interface comes in a package at affordable price. There are many different models on the market, and Speed-Link is able to cope with strong competition. The STRIKE FX Wireless model can be a great option, especially for those who are seeking for a controller compatible with PS3 console and PC.

Preporučena cena (uključujući PDV, novembar 2012.): 30€

Desk ustupio: Speed-Link STRIKE FX Wireless
maloprodaja: Bulevar despota Stefana 100, 011/329 21 40; YBC-Bulevar Mihaila Pupina 10D, 011/2139 210, Kneza Miloša 9, 011/3240 017, Čika Ljubina 18-20, 011/303 2196
zvanični sajt: desk.rs