Speed-Link Xeox SL-6555-SBK-A

Odličan gamepad koji donosi podršku za Xbox360 i PC, a pored dizajna koji imitira originalni Xbox360 kontroler, imamo i ugrađene motore za vibraciju, što će doneti dodatnu dozu realnosti u igrama, i to po odličnoj ceni.

Iz Speed-Linka nam dolazi još jedan gaming kontroler, ovoga puta Xeox serija koja je namenjena Xbox360 gaming platformi. Ima dosta onih koji su se u nekom trenutku opredelili za konzole, ili koji pored PC računara imaju konzolu za igranje ne velikom ekranu, pa dobro znaju koliko je teško pronaći kvalitetne periferije i kontrolere. Originalni kontroleri su obično među kvalitetnijim, ali i skupljim rešenjima, tako da se često gleda i malo sa strane, pošto se može proći dosta povoljnije a dobiti kvalitetan gamepad koji će štošta izdržati bez ikakvih problema. Da ne ulazimo u raspravu bežično ili ne, u svakom slučaju neko više voli bežične periferije, neko klasične sa kablom, a model sa testa je ova druga kategorija, dakle bez brige o punjenju baterije.

Ključne karakteristike

  • Vrlo kvalitetna izrada
  • Dobra ergonomija
  • Odlična cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Tasteri: 4 akcionih, 4 sistemska, D-Pad, 4 trigger
  • Kontroleri: dva analogna džojstika
  • Interfejs: Xbox360, PC
  • Dodatno: Vibration feedback

Speed-Link Xeox SL-6555-SBK-A

Po dizajnu, Xeox gamepad veoma podseća na originalni Xbox360 kontroler, što nije loše pošto neće trebati puno za navikavanje. Napravljen je od solidno kvalitetne plastike u crnom mat finišu (zbog čega možda pomalo deluje neugledno), a dopalo nam se što veoma dobro leži u rukama, a kako nije mnogo težak, svakako će predstavljati odlično rešenje za one koji vole dugo da se igraju, pošto neće mnogo zamarati ruke. Ručke su sa donje strane anatomski oblikovane, tako da nam deluje čak i udobnije od fabričkog Xbox360 kontrolera. Kontrole su dosta dobro raspoređene, a korisniku su na raspolaganju četiri akciona tastera (obeležena karakterističnim A, B, X, Y oznakama), četiri sistemska tastera (Back, Start, Mode i Rapid), jedan 8-smerni D-Pad, dva analogna džojstika i na kraju četiri shoulder ili rapid-fire tastera sa zadnje strane.

Dimenzije kontrolera i položaj tastera će odlično odgovarati svima, čak i onima sa manjim šakama, što je odlična vest. Ono što se spolja ne vidi jeste podrška za vibracije, a reklo bi se da su ugrađena dva motora, pa su i vibracije snažne i vrlo precizne, a kako nije bežični model u pitanju, neće morati da se brine o autonomiji. Kabl je dugačak oko 2.5m, što je sasvim dovoljno za najveći broj korisnika. Dodatno, ovaj kontroler se pomoću drajvera koji dolaze na CD-u može lako i brzo instalirati na PC računar, a znamo da većina aktuelnih igara podržava gamepad, tako da će i igranje biti dosta udobnije od korišćenja miša i tastature (naravno, postoje i igre kod kojih su i dalje kombinacija miša i tastature neprikosnovena).

Rezime

Ovaj gamepad nam se dopao pošto podjednako dobro radi na Xbox360 konzoli i PC računaru, pa je praktično rešenje za one koji bi inače kupovali dva različita kontrolera. Dosta dobar kvalitet izrade i odlična ergonomija su ono što ga izdvaja iz konkurencije, kao i cena koja je stvarno veoma povoljna, a po kojoj smo naučili i da prepoznajemo Speed-Link proizvode. Iako jeste u pitanju budžetska klasa kontrolera, za uloženi novac se dobija stvarno dosta i jednostavno nema nikakvih posebnih zamerki.

Conclusion

We do like this gamepad, because it provides great performance both on PC and on Xbox360 console, so it is a practical solution for those who would otherwise needed to buy two different controllers. A pretty good build quality and excellent ergonomics sets it apart from the competition, and the price is really good, which is a characteristic of Speed-Link products. Although it is a part of the budget class of controllers, this gamepad deserve all the praise.

Preporučena cena (uključujući PDV, novembar 2012.): 18€

Desk ustupio: Speed-Link Xeox SL-6555-SBK-A
maloprodaja: Bulevar despota Stefana 100, 011/329 21 40; YBC-Bulevar Mihaila Pupina 10D, 011/2139 210, Kneza Miloša 9, 011/3240 017, Čika Ljubina 18-20, 011/303 2196
zvanični sajt: desk.rs