Nyko Kama Wireless Nunchuck

Kama Wireless je zamena za klasičan Nunchuck kontroler koji je poznat vlasnicima Nintnendo Wii konzole. Ono što ga čini specijalnim je bežična kontrola, domet od 3m i autonomija od 30h. Prilično je udoban za korišćenje i time se stiču svi uslovi da se klasičan Nunchuck što pre zameni.

Nikad dosta raznih dodataka za konzole za igranje, a iako Nintendo Wii kod nas nije toliko popularan (kao recimo PlayStation) ipak polako hvata priključak zahvaljujući igrama i originalnom upravljačkom sistemu. Nyko je jedno od imena koje se mnogo više prepoznaje preko bare nego kod nas, i u pitanju je proizvođač vrlo kvalitetnih periferija za Sony i Nintendo konzole, a neke od ovih periferija smo već i videli. Ovo prilikom je u pitanju Nyko verzija Nunchuck kontrolera, u bežičnom izdanju. Sve funkcije standardnog Nunchuck-a su podržane, što znači i da neće biti problema sa kompatibilnošću pošto će bez problema raditi sve igre.

Ključne karakteristike

  • Ergonomija

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kompatibilnost: Nintendo Wii
  • Napajanje: 2x AAA baterije

Nyko Kama Wireless Nunchuck Controller

U pakovanju se pored samog kontrolera dobija i traka za oko zgloba (ovo je postalo obavezan deo bežičnih kontrolera posle brojnih slučajeva lansiranja istih u prozor i TV), kao i četvrtasti bežični adapter. Adapter se nakači na konzolu, i instalacija je u suštini vrlo jednostavna i traje par sekundi. Nunchuck kontroler je dizajniran da se vizuelno savršeno uklopi uz ostale Wii periferije, napravljen je od bele glossy plastike i odličnog je kvaliteta. Ni malo ne krcka niti škripi kada se jače stisne, a kada se stave baterije, vidimo i da nije previše težak kao i da je odlično izbalansiran. Ergonomski oblik je takav da odgovara podjednako dobro levorukim i desnorukim korisnicima, a ono što je najbitnije je da ostaje udoban i posle dužeg korišćenja.

Kontrole su prekopirane sa običnog Nunchuck kontrolera, gore su Power i jedan akcioni taster, zajedno sa analognim džojstikom, dok su sa donje strane (ispod kažiprsta) još dva akciona tastera. Za one koji možda to ne znaju, traka za oko zgloba je prilično bitan detalj, i savetujemo da se obavezno stavi (fascinantan je broj povreda do kojih je došlo zbog toga što je kontroler izleteo iz ruke i nekoga pogodio). Za napajanje, koriste se dve AAA baterije koje obezbeđuju do 30h rada, i možda bi bilo bolje da je u pitanju baterija kompatibilna sa nekim od Nyko punjača. Ovaj Nunchuck kontroler ima punu podršku za funkcije ugrađenog akcelerometra, što je praktično i proslavilo Wii konzolu.

Rezime

Videli smo da u ponudi Nyko-a postoji još jedan sličan kontroler, malo interesantnijeg dizajna, no funkcije su identične tako da se na ovaj model nema šta dodati. Sa dometom od oko 3m, predstavlja odličnu zamenu za klasičan žični kontroler koji ograničava kretanje. Na kraju, bežićna tehnologija je uvek dobro došla i svi oni koji su migrirali sa običnih na Wireless kontrolere se praktično nikada više i ne vrate nazad. Nyko nas je uverio da ume da napravi sjajne gadgete koji će dobro doći zagriženim igračima, a koji sa druge strane i ne koštaju tako puno.

Conclusion

We have seen that Nyko offers another similar controller, with interesting design, but the functions are identical, so this model has nothing. With approximately 3m range, this is an excellent replacement for traditional wire controller that restricts movement. Finally, wireless technology is always welcome and all those who have migrated from the ordinary to wireless controllers practically never return. Nyko has assured us it is able to make great gadgets for users at affordable prices.

Testirani proizvod je uzorak.

ComputerLand ustupio: Nyko Kama Wireless Nunchuck Controller
maloprodaja: Terazije 30-32, 011/361.30.10