Micronix multimedijalni plejeri

Dva plejera kompanije Micronix koja nude potpuno drugačije stvari. Prvi, MCX-350 je minijaturnih dimenzija i otporan na vlagu i prašinu, dok je drugi nešto napredniji model, sa podrškom za dosta dodatniih funkcija. Cena oba plejera je sasvim dobra, pa nema razloga da nekoga ne obradujete za praznike.

Ovo nije prvi put da vidimo Micronix plejere, pošto smo zahvaljujući kompaniji Pakom već testirali par modela. Utisci su bili da Micronix proizvodi povoljne ali i vrlo kvalitetne plejere koji mogu sasvim ravnopravno da se u svemu takmiče sa konkurencijom. Za ovu priliku smo dobili dva nova modela, MCX-350 i MCX-668. Prvi je minijaturni plejer bez displeja, namenjen manje zahtevnim korisnicima koji samo žele da slušaju muziku bez nekih dodatnih funkcija, a drugi je multimedijalni plejer koji pored muzike može da reprodukuje i video klipove, ali i FM radio stanice.

Ključne karakteristike

  • MCX-350 je minijaturnih dimenzija, otporan na prašinu i vlagu
  • MCX-668 podržava video fajlove , gledanje slika, FM radio, snimanje glasa
  • Oba plejera imaju sasvim solidan zvuk
  • Veoma povoljna cena

Utisak kvare

  • MCX-350 nema baš impresivnu autonomiju

Specifikacija

Micronix MCX-350 - Podržani formati: MP3

  • Interfejs: USB 2.0
  • Kapacitet: 2GB
  • Baterija: Litijum jonska, ugrađena

    Micronix MCX-668 - Ekran: 1.8" TFT

  • Podržani formati: MP3, WMA, AMV, WAV, JPG, BMP
  • Interfejs: USB 2.0
  • Kapacitet: 2GB
  • Baterija: Litijum jonska, ugrađena
  • Dodatno: Snimanje glasa, FM tjuner (20 stanica), MicroSD slot, zvučnik

Micronix MCX-350 i MCX-668

Ovaj plejer dolazi u pet boja: crvenoj, plavoj, zelenoj, crnoj i srebrnoj, pa će verovatno svako naći varijantu koja mu odgovara. Dizajn je vrlo minimalistički, a plejer nas pomalo podseća na daljinski upravljač od alarma za kola. Prvo smo uočili da postoji rupica za kačenje trake za nošenje oko vrata (slušalice se nose oko vrata, a plejer kači na njih). Tu je i jedna dioda koja će obeležavati status plejera, što je dosta bitno pošto je to jedini način da se sazna da li je plejer uključen (naravno, bez puštanja muzike). Sa jedne bočne strane postoji jedan klizni Power taster, dok je 3.5mm konektor za slušalice sa druge.

Plejer deluje dosta kvalitetno, a tasteri pokriveni gumom koja će ih zaštiti o vlage i prašine, pa možemo da zaključimo da je ovakav model dobar izbor za sportiste ili one koji vole da džogiraju recimo. Podržana je samo reprodukcija MP3 faljova, doduše sa odličnom podrškom za plejliste, a pitanje koliko su upotrebljive pošto nema ekrana. Ugrađena baterija obezbeđuje autonomiju od svega oko 4 sata, što i nije neki impresivan podatak. Slušalice iz paketa nam se nisu posebno dopale, pa iako zvuče solidno, verujemo da će ljubitelji dobrog zvuka brzo naći zamenu. Kvalitet zvuka je prilično dobar, stim što bi voleli da čujemo i jače basove. Inače, baterija se puni povezivanjem priloženog USB kabla na strujni punjač, a ono što nam se ne sviđa je što kapica koja pokriva USB konektor na plejeru, nije ničim povezana sa telom plejera, pa se može desiti da slučajno spadne i izgubi se.

Potpuno drugačije koncepcije, MCX-668 je multimedijalni plejer koji (možda i previše) liči na iPod nano plejer prethodne generacije. Na prvi pogled se praktično jedino Micronix oznaka razlikuje, no malo boljim zagledanjem otkrivamo par detalja. Prvo je to da su kontrole u stvari klasični tasteri koji samo liče na čuveni Click Wheel, ali i da postoji klasičan mini USB konektor (što je neuporedivo praktičnije od iPod konektora) kao i slot za MicroSD kartice. Kvalitet izrade plejera je odličan i nemamo nekih posebnih zamerki, a tasteri su vrlo dobri i dosta plitki.

Sa gornje strane postoji jedan klizni taster za paljenje, a ono što smo uočili je da je potrebno sačekati 10tak sekundi da se plejer upali. Ekran je dosta dobar i prilično lepih boja, ali je dosta informacija smešteno na njega i one su malo sitnije. Meni je jednostavan i sadrži se od podmenija Music, Movie, Record, Play, Radio, Picture i Settings. Odmah da pojasnimo, Play opcija ne označava igre, već pristup ubačenoj memorijskoj kartici. Ovaj plejer može reprodukovati FM radio stanice, snimati glas u WAV ili ACT format, AMV video fajlove a interesantno je da sa poleđine postoji i jedan mali zvučnik. Slušalice liče na one koje dolaze uz iPod i solidnog su kvalieta, bez potrebe da se odmah menjaju. U ponudi postoji pored crne i srebrna varijanta. Po pitanju kvaliteta zvuka, nismo bili razočarani pošto ovaj plejer odlikuje čist i vrlo prijatan zvuk dobre jačine. Video fajlovi izgledaju solidno, ali je ekran premali da bi se recimo gledali filmovi.

Rezime

Iako potpuno različita, oba plejera u svom domenu predstavljaju dobre ponude, MCX-350 kao minijaturni plejer za sve prilike koji nudi odličan zvuk i otpornost na prašinu i vlagu dok je MCX-668 napredniji multimedijalni plejer koji ima solidan ekran i mnoštvo dodatnih funkcija. Cene oba plejera su prilično povoljne, a kapacitet od 2GB sasvim dovoljan za prosečne korisnike.

Conclusion

Both players are good options being completely different although. MCX-350 as a miniature player provides good sound quality; it is dust and moist proof while MCX-668 is an advanced multimedia player with good screen and variety of additional functions. Prices are affordable and 2GB capacity is enough for average users.

Testirani proizvodi su uzorci.

Pakom Distribution System ustupio: Micronix MCX-350 i MCX-668
Prodaja kroz mrežu dilera: spisak na pakom.com/gdedakupim