MadCatz Wii komplet

Komplet koji se sastoji od bežičnog daljinskog upravljača, žičnog Z-Chuck kontrolera i jedne silikonske navlake. Oba kontrolera su izuzetnog kvaliteta, i šteta je samo što i Z-Chuck nije bežični. Ovaj komplet se definitivno isplati, a MadCatz ime treba dobro upamtiti.

MadCatz je ime koje je mnogo više poznato u Americi nego kod nas, i to po igračkim kontrolerima namenjenim različitim konzolama. Ono što možda veći poznavaoci znaju je da je od nedavno i Saitek (koji je mnogo poznatiji kod nas od MadCatz-a) od skora kupljen od strane ove kompanije. U svakom slučaju, pred nama je komplet namenjen Nintendo Wii konzoli koja je jedna od onih mnogobrojih stvari koja kod nas stiže sa velikim zakašnjenjem u odnosu na ostatak sveta. Radi se o konzoli čiji bežični kontroleri su uneli pravu revoluciju u igre, a srećom i kod nas se čari Wii-a polako otkrivaju. U paketu se dobija klasičan Wii Wireless Remote daljinski upravljač, silikonska futrola (navlaka) za njega ili popularni Skin i Wired Z-Chuck, specijalni kontroler koji koristi ova konzola. Ovako nešto je namenjeno svima koji kupuju dodatne kontrolere za svoju igračku kako bi mogli da u igru ubace još igrača.

Ključne karakteristike

  • Sjajan kvalitet izrade
  • Referentni dizajn koji se savršeno uklapa uz Wii
  • Odlične performanse oba kontrolera

Utisak kvare

  • Nedostaju trake za nošenje oko zgloba
  • Silikonska, providna navlaka se lako prlja

MadCatz Wii Remote, Skin i Wired Z-Chuck

Oni koji već imaju Remote ili Z-Chuck kontroler neće biti previše iznenađeni pošto je MadCatz dosta dobro ispratio referentni dizajn Nintendo-a, pa su i daljinac i "nunčaka" praktično kopije originala. Prepoznatljiva bela boja (same konzole i praktično svih periferija) je kombinovana sa veoma kvalitetnom mat plastikom koja nam deluje prilično izdržljivo. Odmah smo primetili da nema trake za fiksiranje oko zgloba, što uopšte nije zanemarljivo pošto se ne mali broj puta desilo da daljinac izleti iz šake pri malo jačem pokretu, pa ako ima sreće strada samo on a ne TV ili prozor, što je i glavni razlog sašto se originalni daljinci sada isporučuju sa ovom trakom. Pošto koristi bežični interfejs, veoma je zgodan za upotrebu pošto kablovi ne smetaju. Raspored tastera je standardan, napred su Power taster i jedan 4-smerni D-pad, šest dodatnih (+, -, 1, 2 , A i Home su oznake) i sa zadnje strane još jedan trigger taster označen kao B. Sa prednje strane se nalazi i integrisani zvučnik, što se odlično uklapa u igre pošto i dodano podiže nivo realnosti.

Z-Chuck takođe izgleda identično kao i originalni kontroler, anatomski je oblikovan sa udubljenjima za prste sa prednje strane. I on je napravljen od mat bele plastike odličnog kvaliteta koja nam deluje otporna na intenzivnu upotrebu, ali i ispadanje na pod. Gore je smešten jedan veoma kvalitetan analogni džojstik taster, a sa donje strane i dva trigger tastera (manje i veće dodirne površine) koja su obeležena sa C i Z. Na kraju, u pakovanju se dobija i silikonska futrola za daljinac koja ima zaštitnu ulogu, ali i omogućava bolji grip pošto je teksturisana tako da se daljinac odlično lepi za šaku, što je bitno u trenucima kada se šaka oznoji i plastika počne da klizi. Ono što se mora reći je da se i vrlo lako prlja, no malo vate i alkohola vrlo brzo rešava taj problem. U praksi su se oba kontrolera pokazala odlično, ergonomija je vrhunska a tasteri deluju za nijansu kvalitetnije od onih na originalnim Wii kontrolerima.

Rezime

Kompanija MadCatz ima dosta iskustva sa kontrolerima što se lepo pokazalo ovoga puta. Ovaj Wii komplet kontrolera vredi uloženog novca, mada bi recimo voleli da je i Z-Chuck bežični, kaka bi ugođaj bio potpun. Ipak, sigurno je da ima onih kojima to nije presudan faktor, tako da ne treba propustiti priliku. Ako se kupuju dodatni kontroleri za Nintendo Wii, MadCatz je ime na koje treba obratiti posebnu pažnju.

Conclusion

MadCatz has experience with controllers and this Wii set is worthwhile, although it would be good if Z-Chuck was wireless too. Still, many people don’t care for that so you shouldn’t let this opportunity slip by. If you buy additional controllers for Nintendo Wii, MadCatz is the name you should consider.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, januar 2010.): 53€

Start-Play ustupio: MadCatz Wii Remote, Skin i Wired Z-Chuck
maloprodaja: Tadeuša Košćuška 72a, 011/292.07.86