LG SP820

Interesantan dodatak koji će običan TV sa HDMI interfejsom pretvoriti u Smart TV koji ima veliki broj dostupnih programa i aplikacija na Internetu. Jednostavno se instalira, ima mogućnost bežičnog povezivanja na Internet kao i reprodukcije multimedije sa eksternog medija.

Već duže vreme smo sa smart telefona prešli na smart televizore, pa vidimo sve veći broj modela koji potenciraju čitavu listu raznih opcija koje smo do nedavno mogli da vidimo samo na računaru. Da se oni koji su kupili običan, a ne smart televizor, ne bi osećali loše, postoje i brojna rešenja koja će tu pomoći. Iz LG-a nam stiže LG SP820 Smart TV Upgrader, uređaj koji će bilo kom TV-u sa HDMI interfejsom dodati silne nove funkcije, kao i mogućnost korišćenja Internet sadržaja, ali i reprodukciju multimedijalnih sadržaja. Ovakav dodatak dosta menja način korišćenja TV-a i predstavlja veoma interesantnu opciju za upgrade kućne multimedije.

Ključne karakteristike

  • Veoma jednostavna instalacija
  • Brz i jednostavan interfejs
  • Podrška za 3D sadržaje
  • WiFi i LAN konekcije
  • Magic Remote

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Podržani video formati: MPEG2, MPEG4 AVC (H.264), SMPTE VC1 (VC-9), DivX, DivX HD, MKV, TS TP, WMV, 3GPP, FLV
  • Podržani audio formati: LPCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, MPEG 1/2 L2(PCM only), MP3(PCM only), WMA(PCM only)
  • Wireless: 802.11g/n
  • Konektori: HDMI, optički, 2x USB, LAN
  • Oprema: daljinski upravljač
  • Dodatno: Flash 10 support, HTML 5

LG SP820

Sam uređaj je vrlo kompaktnih dimenzija, samo 200 x 29 x 120, u kućištu od crne glossy plastike sa crvenom statusnom diodom sa prednje strane. Odmah vidimo da nema nikakvih tastera, već se svim funkcijama pristupa preko daljinskog upravljača. Daljinski upravljač podržava Magic Remote tehnologiju koja detektuje pomeranje daljinca u prostoru, pa se na ekranu dobija kursor pomoću koga se mogu selektovati opcije. Čak je i kucanje preko on-screen tastature sasvim jednostavno i zahteva vrlo malo navikavanja. Interfejs je vrlo dopadljiv i radi solidno brzo, a LG je uspe da upakuje veliki broj opcija tako da meni ostane vrlo jednostavan za upotrebu, što je svakako za pohvalu.

Sa zadnje strane možemo videti konektor za napajanje, optički S/PDIF audio konektor, LAN port, HDMI i dva USB porta. Povezivanje je vrlo jednostavno i samo treba priključiti na slobodan HDMI port televizora. Ono što će se mnogima dopasti jeste činjenica da se preko USB konektora može priključiti neki eksterni USB disk ili hard disk, i direktno reprodukovati audio i video sadržaji (uključujući i mkv format), zajedno sa titlovima, tako da nije neki problem što recimo nema integrisanog hard diska. Što se tiče Internet aplikacija, zastupljen je najveći broj popularnih kako što su recimo YouTube, BBC iPlayer, Facebook, Twitter, Picasa i slično. Ono što je najbitnije ipak jeste video reprodukcija, a što se tiče Full HD rezolucije od 1080p, slika je oštra i čista. Možemo samo da još pomenemo da flac format na žalost nije podržan što se tiče muzike.

Rezime

Ovaj TV Box nudi vlasnicima nešto starijih televizora, ili jeftinijih novih televizora da dobiju sve funkcije koje stižu u Smart TV paketu, pa još i neke dodatne. Nama se vrlo dopao daljinski, a Magic Remote kontrola je vrlo verovatno ono što nas očekuje u skoroj budućnosti kod svih televizora. Ukoliko vam na TV-u fali Internet, ovo je najjednostavniji način da se to reši, a očekujemo i da će cena biti veoma povoljna, što je samo još jedan plus.

Conclusion

This TV Box offers all the features that are coming in Smart TV package to owners of older or cheaper TV sets, and even additional options. We do like the remote control, and the Magic Remote control is what awaits us in the near future with all TVs. If you’re lacking Internet on your TV, this is the simplest way to get it and we expect a favorable price, which is just another plus.

Testirani proizvod je uzorak.

LG ustupio: LG SP820
Prodaja: lge.rs, pinsoft.com, ctcomputers.rs