LC Power LC-MP5-FHD Media Player

Ovo je u ovom trenutku i jedini multimedijalni plejer kompanije LC-Power, koju obično znamo po napajanjima i kućištima. Jednostavne izrade, osnovnih mogućnosti i sa par dodatnih i vrlo korisnih opcija, ovaj plejer će odlično odgovarati onima koji imaju ograničen budžet.

LC Power je kompanija koja je kod nas najpoznatija po napanjima i kućištima, no postoje i razna druga dodatna oprema koju ovaj proizvođač ima u ponudi. Među zanimljivijim periferijama se nalazi i ovaj multimedijalni plejer koji ima solidnu listu podržanih formata, i predstavlja dosta dobar način da se na TV-u reprodukuju digitalni multimedijalni sadržaji. Za razliku od modela koji podržavaju instalaciju hard diska, ovde nema te mogućnosti, već samo prključivanja eksterne USB memorije ili diska. Uz dodatni čitač memorijskih kartica, kao i opciju da radi i preko Wireless LAN-a (uz opcioni WiFi USB adapter), ovo je prilično zgodan uređaj za sve one kojima računar nije toliko blizu televizora ili iz nekog drugog razloga direktno povezivanje nije opcija.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Dosta podržanih formata
  • Maksimalna Full HD rezolucija

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Ethernet, 2x USB 2.0 host, Composite AV, HDMI 1.3, optički i S/PDIF
  • Video: mkv, ts, m2ts, mts, tp, trp, wmv, ifo, iso, vob, dat, avi, mpg, mp4, mov, rm, rmvb, divx, xvid, flv
  • Audio: MP3, WMA, WAV, OGG, AAC, LPCM, FLAC
  • Ostali formati: JPG, JPEG, BMP, PNG, GIF
  • Subtitles: SUB, SRT, SSA, SMI, IDX+SUB
  • Dodatno: čitač memorijskih kartica (SD/SDHC/MMC/MS)

LC Power LC-MP5-FHD Media Player

Ceo uređaj je spakovan u kutiju dimenzija 25 x 170 x 125mm i težine oko 800g, napravljene od pomalo neugledne crne plastike u glossy finišu. Kvalitet izrade je prosečan, a kutija će se lako i lepo uklopiti u bilo kakvo okruženje. Sa prednje strane možemo videti samo pločicu sa imenom proizvođača (nema displeja) i Power taster. Sa leve bočne strane su jedan USB Host kontroler i slot čitača memorijskih kartica (podržani su standardni SD, SDHC, MMC i MS formati). Pozadi su svi ostali konektori, od priključka za napajanje (adapter je eksterni), pa do optičkog S/PDIF-a, kompozitnih AV izlaza, HDMI, LAN i još jednog USB host konektora. Znamo da postoji opcija da se priključi neki od USB Wireless adaptera, ali na žalost nismo uspeli da pronađemo podatak o tome koji su modeli podržani.

Ono što znamo je da uređaj podržava praktično sve aktuelne formate videa (mkv, ts, m2ts, mts, tp, trp, wmv, ifo, iso, vob, dat, avi, mpg, mp4, mov, rm, rmvb, divx, xvid, flv) odnosno sledeće kodeke: H.264, MKV, WMV, MPEG 1/2/4, HD DivX, Xvid, FLV, RM/RMVB, zajedno sa titlovima (SUB, SRT, SSA, SMI, IDX+SUB) koje prikazuje bez problema. Tu je naravno podrška i za MP3, WMA, WAV, OGG, AAC, LPCM, FLAC audio formate i JPG, JPEG, BMP, PNG, GIF slike. Dodatno, postoji i pristup popularnim internet servisima: BBC, Picasa, Flickr, YouTube, što će mnogima biti vrlo praktično. Znamo i da se firmware može nadograditi, ali u ovom trenutku još uvek nema dostupnih novih verzija.

Rezime

U radu, ovaj plejer se pokazao odlično, daljinski koji je inače sasivm solidnog kvaliteta radi vrlo dobro i generalni utisak je da uređaj radi dosta brzo, kako u navigaciji fajlovima i interfejsu, tako i pri učitavanju fajlova. Sam interfejs nije toliko atraktivan, no bitnije od toga je da nismo primetili nikakve probleme i da su sve opcije dostupne na par koraka. Kvalitet reprodukovanih fajlova je odličan, stim što smo primetli da video koji je izvorno u 4:3 formatu ne izgleda baš perfektno na 16:9 ekranu, već je malo agresivnije kropovan. Ipak, kako je cena veoma povoljna, nema smisla govoriti o nekim većim manama, i LC Power LC-MP5-FHD Media Player dobija odlične ocene.

Conclusion

This is a great player with solid quality remote control and the general impression is that the device is working fast, in both files navigation and interface, and loading files as well. The interface itself is not that attractive, but the more important thing is that we have not noticed any problems and that all options are easily available. The quality of the reproduced files is excellent, except the fact that video that is originally in the 4:3 format is not looking good on a 16:9 screen; it is too much cropped. However, as the price is affordable there is no sense to talk about some major flaws so LC Power LC-MP5-FHD Media Player gets good grades.

Testirani proizvod je uzorak.

MID9 ustupio: LC Power LC-MP5-FHD Media Player
zvanični sajt: mid9.rs