Bag IT NB-DC154

Odličan ranac koji iako nije poznate marke pruža više nego dosta toga za uloženi novac. Ako još dodamo i to da košta ispod 10€, jasno je da se radi o odličnoj ponudi kojoj je teško naći neku realnu manu.

Uvek ima dosta onih koji traže kvalitetne rančeve i torbe, pa iako je tržište prilično zatrpano raznim proizvođačima i modelima, uvek se traži nešto novo i zanimljivo. Ranac koji smo mogli da isprobamo je praktično no name, odnosno Bag IT nije firma koju smo do sada bilo gde videli, no deluje nam da je sasvim pristojnog kvaliteta izrade, pogotovo što košta ispod 10€. Za ove novce se obično može dobiti nešto jeftinija klasična torba, dok rančevi po pravilu koštaju više, tako da smo bili malo i iznenađeni da ovaj ranac ovako malo košta.

Ključne karakteristike

  • Solidna izrada
  • Dovoljno raspoloživog prostora
  • Vrlo povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Veličina dijagonale laptopa: do 15.4"

Bag IT NB-DC154

Što se dizajna tiče, ovaj ranac sigurno neće dobiti neke nagrade, generalno će se utopiti u prosek, čak i ako nije potpuno crne boje pošto ima i delove sive boje. Kvalitet izrade je solidan i generalno nismo imali neke posebne primedbe, mada se odmah vidi da je materijal nešto tanji i lošijeg kvaliteta od skupljih ranaca, što i nije toliko neobično na kraju krajeva. Ranac sa bočnih strana ima dva otvorena džepa (sa mrežicama), koje se obično koriste za držanje flašica vode. Napred imamo i dve pregrade kojima se lako pristupa (po dva zipera) i koje se široko otvaraju, a koje služe za držanje sitnica i svega ostalog što treba imati pri ruci, a veća pregrada ima i jedan dodatni široki džep sa ziperom.

Glavna pregrada ima poseban deo rezervisan za laptop, dobro postavljen sunđerom i sa trakom za fiksiranje, dok ima još dosta mesta na raspolaganju za sve ono što eventualno treba dodatno poneti kao što je adapter za napajanje, miš i sve drugo. Ranac ima tanku ručku za nošenje u ruci, ali i solidno postavljene kaiševe za preko ramena (koji se mogu podesiti po dužini). Dodatno, zadnja strana ranca je profilisana tako da pruža dodatnu podršku lumbalnom delu leđa kako bi se težina pravilno rasporedila, što omogućava da se torba duže nosi bez umaranja. Osim gumiranog logoa sa prednje strane koji je zelene boje, nema ničega što će privući pažnju na prvi pogled, tako da ovaj ranac nije loš izbor za one koji vole elegantne i diskretne modele.

Rezime

Sa jedne strane imamo činjenicu da se radi o rancu koji dolazi pod imenom koje ranije nismo videli niti za njega čuli, te će to verovatno nekoga odvratiti od kupovine, a sa druge strane ovaj ranac je jedan od jeftinijih na tržištu i svakako da se ne može pogrešiti ukoliko opredeli se za njega. Prostora ima dovoljno, a staju laptopovi do dijagonale od 15.4", no kako nemamo tačne dimenzije ni ranca ni odeljka za laptop, savetujemo da se na licu mesta isproba da li konkretan model staje.

Conclusion

On the one hand, this is a backpack of an unknown brand, and on the other hand, it is one of the cheaper models on the market, so if you opt for it you will not make a mistake. There is enough space to put up to 15.4" laptops in, but since we do not have the exact dimensions of the backpack or the laptop compartment, we advise you to try it in the shop.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2013.): 10€

Pin Computers ustupio: Bag IT NB-DC154
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.