Acme GA06

Odličan novi gamepad kompanije Acme, koja možda nije toliko poznata po gaming periferijama, ali ovaj model definitivno treba pogledati. Vrlo atraktivnog dizajna i odličnih performansi, sa ugrađenim vibracijama, odlična je opcija za vlasnike PC i Playstation 3 platforme.

Acme je jedno od novih imena koja su se pojavila na našem tržištu i u pitanju je proizvođač velikog broja periferija i multimedijalnih uređaja, a među njima bitno mesto zauzimaju i one namenjene igračima. Za gamepadove su zainteresovani kako vlasnici PC računara, tako i oni koji imaju neku od konzola. Naravno, postoje i mnogo koji koriste i jedno i drugo, i koji često traže gamepadove koji su kompatibilni sa više različitih platformi. Model GA06 je jedan od takvih modela, i radiće bez problema na PC-ju i PS3 konzoli pošto koristi standardni USB 2.0 interfejs. Cena je dosta dobra i svi preduslovi za interesantan gadget su definitivno ispunjeni.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Kompatibilnost sa PC i PS3 platformom
  • Odlične performanse
  • Podržane vibracije

Utisak kvare

  • Gornja glossy površina privlači prašinu i otiske prstiju

Specifikacija

  • Tasteri: 4 akciona, 5 sistemskih, D-Pad, 4 trigger
  • Kontroleri: dva analogna džojstika
  • Interfejs: USB 2.0
  • Dodatno: Dual shock

Acme GA06

Ovaj gamepad će se sigurno dopasti onima koji vole atraktivno dizajnirane periferije, pogotovo u minimalističkom stilu. Oblik je takođe nešto izmenjen u odnosu na standardne gamepad-ove, no ruče su fino zaobljene i zakrivljene sa donje strane, tako da dobija odlične ocene po pitanju ergonomije iako se to ne bi reklo na prvi pogled. Telo gamepada je napravljeno od mat bele plastike, dok je gornja površina glossy crne boje, što izgleda stvarno izuzetno atraktivno, ali će i nemilosrdno skupljati prašinu i otiske prstiju. Acme definitivno ima proizvode veoma inspirativnog dizajna, i ovaj gamepad je svakako jedan od njih. Koristi se klasičan USB kabl dužine 1.8m, i jedina zamerka je što bi mogao biti malčice duži.

Što se tiče tastera, na centralnom delu gamepad-a su smešteni Turbo, Clear, Select, Start i Analog/Digital sistemski tasteri. Pored njih, sa leve strane je 8-smerni D-pad taster, sa desne četiri akcijska tastera (obeležena brojevima za PC odnosno poznatim Playstation simbolima), a u sredini i dva analogna džojstik tastera. Sa zadnje strane, kao i obično, stoje trigger tasteri (ili Quick Fire), koji su odlično pozicionirani i nalaze se tačno ispod prstiju. Svi tasteri deluju da su prilično dobrog kvaliteta, i da će dosta dugo izdržati bez većih problema, čak i tamo gde se malo žustrije igra. Ono što je možda i najinteresantnije je da su ugrađeni motori za vibraciju koji rade dosta snažno, što dosta znači u svim igrama i podiže nivo realnosti.

Rezime

Konačna ocena je vrlo visoka, što se ergonomije i funkcija tiče, stvarno nema ni jedne posebne zamerke i jedino što nam je zasmetalo jeste to što se gornja površina vrlo lako prlja. Ipak, po dizajnu, ovaj gamepad će sigurno privući dosta pažnje i vredi ga pogledati, pa ko voli malo egzotičnije periferije, sigurno neće biti razočaran. Iako je Acme ime koje tek treba da se dokazuje na tržištu pored velikih proizvođača koji su dosta poznatiji, ovakvi proizvodi su dobar način da se to i što pre postigne.

Conclusion

The final score is high, as far as ergonomics and functions, there are no specific objections and the only thing bothered us is that the upper surface is easily soiled. However, by design, this gamepad surely will attract a lot of attention and it deserves to be taken into consideration and those who like exotic peripherals will not be disappointed at all. Although Acme brand is the name yet to be proven on the market along with large manufacturers who are more popular, these products are good way to achieve this as soon as possible.

Testirani proizvod je uzorak.

Ex Ecentar ustupio: Acme GA06
maloprodaja: Ex Ecentar, Viline vode bb, 011/2070848
zvanični sajt: execentar.com