Xwave S-30

Jedan od novijih multimedijalnih portabl plejera koji pored silnih podržanih različitih formata fajlova čita i FC, NES, GB, GBC i BIN formate igara. Dosta opcija i veliki 2.4" ekran su ono što se dobija, a iako 2GB memorije nije nešto mnogo, tu je i memorijski slot da popravi stvar.

Xwave je dobro poznat po velikom broju različitih multimedijalnih plejera, i sigurno se mnogi sećaju tog imena još kada su klasični MP3 plejeri bili nova stvar. Danas, retko ko se opredeljuje za običan MP3 plejer, već se traži i podrška za video fajlove, kao i brojne druge funkcije. Model S-30 spada u gadgete novije generacije, tako da će sigurno biti zadovoljni oni koji traže što više opcija i funkcija u jednom aparatu. Pored multimedijalnog plejera, S-30 je i portabl igračka konzola koja je vrlo zgodna za one koji vole nešto starije konzolne igre. Ovako nešto je uvek popularno među mlađom populacijom, mada nije ni neobično videti nekog starijeg kao uživa u nekim igrama iz svoje mladosti.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Podrška za veći broj formata
  • Podrška za konzolne igre
  • FM tjuner, snimanje zvuka

Utisak kvare

  • Kapacitet samo 2GB

Specifikacija

  • Podržani formati: MP3, WMA, AAC, APE, WAV, FLAC, MP4, BMP, GIF, PNG, JPEG, WMV, AVI, FLV, RM/RMVB(1280x720)
  • Interfejs: USB 2.0
  • Kapacitet: 2GB, MicroSD memory slot
  • Ekran: 2.4" TFT
  • Baterija: Ugrađena Li-Polymer
  • Igre: 8bit, 16bit i 32bit format (FC, NES, GB, GBC, Bin)
  • Kamera: 3MP (snimanje videa i fotografija)
  • Multimedija: Video izlaz
  • Dodatno: Snimanje zvuka, FM radio, ugrađeni zvučnik

Xwave S-30

Ovaj plejer je dimenzija 120x60x12 mm i teži 85g, što znači da je i dalje dovoljno kompaktan da može stati u džep, ponajviše zahvaljujući zaobljenim bočnim linijama. Kućište je napravljeno od kombinacije crne i crvene glossy plastike koja izgleda prilično atraktivno, ali i na kojoj će ostajati otisci prstiju. Kvalitet izrade je solidan ali ne i vrhunski, i primetili smo da ima i malo krckanja plastike ako se jače stisne rukama. Dizajn je takav da centralnu poziciju sa gornje strane zauzima 2.4" ekran TFT ekran, dok su kontrole (takođe plastične, u metalik srebrnoj boji) smeštene sa strane ekrana. Plejer dosta dobro leži u rukama, i dovoljno je udoban i za duže igranje.

Od kontrola imamo na raspolaganju jedan četvorosmerni D-Pad taster sa leve strane i četiri funkcijska tastera desno, uz Ok i Escape sistemske tastere. Sa gornje strane su smešteni još i Power i Reset tasteri. Od konektora, postoji jedan za napajanje, Micro USB i jedan AV izlaz koji se koristi i za slušalice. Da odmah kažemo i da su in-ear slušalice koje se dobijaju u pakovanju odličnog kvaliteta i da su dosta bolje od modela koji se inače dobijaju uz plejere. Sa donje strane plejera postoji i jedan slot za memorijske kartice (Flash, SD/MMC formati), pa se inicijalni kapacitet od 2GB (postoji i 4GB model u ponudi) lako može proširiti. U pakovanju se inače dobijaju svi potrebni kablovi kao i CD sa softverom i drajverima. Ono što se ne vidi odmah jesu integrisani mikrofon i zvučnik, tako da se osim snimanja zvuka plejer može koristiti i bez slušalica.

Rezime

Pored standardnih muzičkih formata, podržani su i video fajlovi kao i slike, a posebno treba pomenuti i podršku za 8bit-ne i 16bit-ne NES, GB, GBS i 32bit-ne BIN formate konzolnih igara koje se mogu preuzeti sa interneta. Dodatno, postoji i FM radio prijemnik, ali i mogućnost snimanja fotografija i videa pomoću kamere sa zadnje strane. Dobra stvar je što proizvođač nudi opciju upgrade-a firmware-a, tako da će verovatno biti i dodatnih mogućnosti koje će se dobiti u nekim sledećim verzijama softvera (primarno će to biti podrška za neke nove formate). Sve zajedno, ovo je vrlo zgodan gadget za one koji vole nešto starije konzolne igre u kojima sada mogu uživati i u pokretu.

Conclusion

In addition to standard music formats video files and images are supported too, in particular support for 8bit and 16bit NES, GB, GBS and 32bit BIN formats of console games that can be downloaded from the Internet should be mentioned. Additionally, there is an FM radio receiver, and the ability to shoot photos and video with the camera on the back. Good thing is that the manufacturer offers the option to upgrade the firmware, so it will probably be additional opportunities that will be obtained in some of the next versions (this will be primarily support for some new formats). Overall, this is a very handy gadget for those who love slightly older console games in which they now can enjoy on the move.

Preporučena cena (uključujući PDV, januar 2011.): 55€

NT Company ustupio: Xwave S-30
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.