Natec MP20 4GB MP3 plejer

Još jedan Natec plejer koji dolazi sa 4GB interne memorije, bez mogućnosti proširenja, malim LCD ekranom, podrškom za snimanje zvuka ali i dva 3.5mm izlaza za slušalice. Solidan kvalitet zvuka ali i slušalice koje vredi promeniti.

Dobili smo priliku da isprobamo još jedan Natec MP3 plejer, na prvi pogled brat blizanac modela Natec MP10 4GB MP3 plejer koji smo relativno skoro poslušali. Razlike zaista jesu minimalne i ono što odmah primećujemo jeste da model MP20 nema mogućnost proširenja kapaciteta memorije, već je maksimalno 4GB na raspolaganju. To se naravno ogleda i u nešto nižoj ceni, pa ko nema neku veliku MP3 kolekciju svakako ima opciju da uštedi koji dinar i možda investira u malo bolje slušalice.

Ključne karakteristike

  • Vrlo kompaktne dimenzije
  • Jednostavan za rukovanje
  • Dva 3.5mm izlaza za slušalice

Utisak kvare

  • Samo najosnovnije funkcije
  • Mali LCD ekran

Specifikacija

  • Funkcije: plejer (MP3, WMA)
  • Memorija: 4GB interno
  • Ekran: LCD (128x64 piksela)
  • Dodatno: voice recording
  • Dimenzije: 100x55x45 mm
  • Težina: 74g

Natec MP20 4GB MP3 plejer

Plejer nije baš nešto posebno atraktivnog dizajna, imajući u vidu najnovije multimedijalne i muzičke plejere, i liči nam najviše na ružnjikavi flash disk starije generacije. Dimenzije od 100x55x45 mm i težina od 74g nam govore da će bez problema stati u bilo koji džep. Kućište je napravljeno od crne plastike prosečnog kvaliteta (u najboljem slučaju), i vidimo zaštitnu kapicu koja pokriva USB konektor i koja nije vezana za kućište plejera, tako da treba voditi računa da se slučajno ne zagubi. Plastika je u glossy finišu i na njoj će ostajati otisci prstiju i prašina, što malo kvari utisak. Prateće pakovanje je oskudno i dobijaju se samo slušalice koje bi, trebalo zameniti prvom mogućom prilikom.

Na plejeru se nalaze intuitivno raspoređene kontrole sa gornje strane, tasteri kružnog oblika (Volume, Menu, Back i Skip), Play/Pause u sredini i poseban Record taster kojim se pokreće snimanje glasa pomoću ugrađenog mikrofona. To je ujedno i jedina dodatna funkcija u odnosu na reprodukciju MP3 i WMA audio fajlova. Za one koji vole da eksperimentišu, tu je i 7-band ekvilajzer kojim se može korigovati zvuk prema ličnim afinitetima. Sa bočnih strana, vidimo On/Off i Hold tastere, ugrađeni mikrofon i uvučeni Reset taster. Dodatno, pored proreza gde se provlači traka za nošenje, imamo i dva 3.5mm konektora za slušalice, što je veoma zgodno ukoliko želite da muziku podelite sa nekim. Ugrađeni LCD je rezolucije 128x64 piksela, a prikaz karaktera prilično sitan, tako da nas i nije toliko oduševio.

Rezime

Ovaj plejer pušta zvuk pristojnog kvaliteta, ali će slušalice biti ograničavajući faktor i toplo savetujemo da ih što pre zamenite. Ukoliko većinu muzike koju slušate čine MP3 fajlovi, a treba vam što jednostavniji način za reprodukciju zvuka, ovakav plejer svakako treba uzeti u obzir. Što se tiče autonomije, integrisana je baterija koja se puni oko 3.5h, i daje autonomiju od oko 8h. Za punjenje i transfer podataka je potrebno priključiti plejer na računar. Iako nema puno nekih posebno interesantnih funkcija, ovo je ipak osnovni model MP3 plejera, no činjenica je da se po ovoj ceni stvarno može naći dosta toga i da Natec ima stvarno vrlo nezahvalan zadatak da se probije u tako jakoj konkurenciji.

Conclusion

This player plays the decent quality sound, but the headphones are going to be a limiting factor and we do advise you to replace them as soon as possible. If most of your music playlists are made of MP3 files and you need a simple way to play music, this player must be taken into account. As for autonomy, the integrated battery is provided and 3.5hrs is necessary to fully charge it, while it is offering around 8hrs of autonomy. For charging and data transfer it is necessary to connect the player to your computer. Although there are not many interesting functions, the fact this is a basic model of MP3 player should be taken into account, but the fact is it is possible to find many similar offers at this price, so Natec has a heavy task to find its place on the crowded market among strong competition.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2014.): 33€

PRO NET SYSTEM d.o.o. ustupio: Natec MP20 4GB MP3 plejer
maloprodaja: Save Kovačevića ulica 2. 2a, 011/3317982
zvanični sajt: start-play.info