Media-Tech Rumble Racer 2

Još jedan od sjajnih Media-Tech volana sa podrškom za vibracije i kompatibilnosti sa PC i Playstation 1 i 2 platformama. Odlična ergonomija i više nego dobre performanse zbog vibracija su dovoljne da dobije odličnu ocenu, a vrlo povoljna cena je na kraju verovatno većini i najbitnija.

Još jedan od interesantnih volana kompanije Media-Tech. Ono što je karakteristično za ovaj model je podrška za PC i Playstation 1 i 2 konzole, kao i Vibration Force podršku za vibracije u igrama. Kvalitet izrade i cena su faktori koji obično najviše utiču na odluku o kupovini, a u ovom slučaju nam deluje da Media-Tech ima odličnu ponudu. Ovaj volan nema manuelni menjač, no sigurno je da postoje igrači kojima to i ne igra toliko bitnu ulogu, a sa druge strane dobijaju fleksibilan kontroler koji se može koristiti na tri različite platforme. Na kraju, tu su i vibracije koje mnogo znače u simulacijama vožnje.

Ključne karakteristike

  • Kompatibilnost sa PC, Playstation 1 i 2 platformama
  • Vibration Force podrška
  • Ergonomski dizajn
  • Odličan kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Media-Tech Rumble Racer 2 - Broj tastera: 10

  • Kontroleri: dve poluge iza volana, pedale
  • Dodatno: Vibration Force
  • Interfejs: USB, PS-I/PS-II

Media-Tech Rumble Racer 2

Rumble Racer 2 komplet se sastoji iz dva dela, volana i pedala. Volan je prilično kvalitetne i robustne izrade, napravljen od crne plastike i odličnog nivoa završne obrade. Fiksiranje za sto se vrši pomoću vakumskih stopa koje su dosta dobro rešenje, ali jedino ako je sto potpuno glatke teksture, inače neće moći da se zakači lepo. Bočni delovi obruča volana koji se drže su presvučeni gumom koja sprečava klizanje ruku (pogotovo posle duže igre kada se šake oznoje) ali i bolji grip što ima dosta smisla pogotovo zbog vibracija. Na volanu postoji ukupno 10 tastera koji se mogu programirati po želji, ali i četvorosmerni D-pad i dve poluge sa zadnje strane volana koje služe za menjanje brzina.

Na srednjem delu volana su Mode, Select i Start tasteri, a sa desne strane i četiri tastera koji su obeleženi i različitim bojama, što je vrlo zgodno ukoliko se koristi sa Playstation konzolama. Volan se inače može rotirati za 190 stepeni, što je malo manje nego što je to inače slučaj, a ugrađene vibracije su dosta snažne i odlično rade u simulacijama koje smo isprobali. Pedale su dosta male površine osnove, sa gornjom površinom na koju se zbog okruglih uzvišenja đon obuće vrlo lepo zakačinje i neće kliziti. Napravljene su od plastike, i solidnog su kvaliteta, mada nam se čini ipak nešto lošijeg od samog volana. Povezivanje na računar je vrlo jednostavno, i treba samo instalirati odgovarajuće drajvere i podesiti tastere.

Rezime

U praksi, volan se odlično pokazao i vibracije zaslužuju svaku pohvalu. Ergonomski oblik volana odlično odgovara dužoj upotrebi i dolazi do manjeg zamora ruku. Jednostavnost instalacije i mogućnost rada na tri različite platforme, što uz veoma povoljnu cenu i ugrađene mikro motore za vibraciju daje i više nego dovoljno razloga da igrači obrate pažnju. Jedino što eventualno fali je menjač, koji nekome dosta znači, ali ima dosta igrača kojima to neće predstavljati prepreku.

Conclusion

This steering wheel is fantastic and force feedback deserves all the praise. Its ergonomic shape is excellent for long playing with low level of fatigue. Easy installation and possibility to work on three different platforms with affordable price and built-in vibration motors gives enough reasons for players to pay attention. The only thing missing here is a transmission but many will not notice that, definitely.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, jul 2009.): €

Desk ustupio: Media-Tech Rumble Racer 2
maloprodaja: 29. Novembra 110, 011/329 21 40; YBC-Bulevar Mihaila Pupina 10E, 011/3111 691