Genius TwinWheel FX

Još jedan odličan Genius volan koji je namenjen onima koji vole da se igraju na PC računaru i PS3 konzoli, stim što će vibracije biti podržane samo na PC-ju. Kvalitetna izrada i kožom obloženi obruč su samo delić onoga što se dobija po sasvim solidnoj ceni.

Još jedan Genius model volana koji je namenjen onima koji koriste više platformi za igranje. TwinWheel FX radi na PC računaru i Playstation 3 konzoli, stim što treba ipak znati da će vibracija izostati na PS3, već će raditi samo na računaru. Ovo je volan koji je nešto interesantnijeg dizajna od proseka i deluje nam kao prilično dobra ponuda za sve one koji hoće da se ponove, a ne žele da potroše baš mnogo novca. Ono što mogu očekivati su odlična performanse, dobra i robustna izrada i cena koja uopšte nije visoka za ono što se dobija, pošto obično za volan sličnih karakteristika treba malo više platiti.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Podrška za PC, PS3
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kontroleri: D-Pad, dve poluge iza volana, pedale
  • Interfejs: PC, PS3
  • Dodatno: vibracije (samo PC)

Genius TwinWheel FX

Volan je izrađen u uvek atraktivnoj i popularnoj crveno-crnoj kombinaciji, sa obručom prečnika 25,4cm koji je obložen kožom, što deluje stvarno veoma kvalitetno i prilično lepo leži u ruci. Volan može da se fiksira na dva načina, vakumskim stopama na dnu (što zahteva radnu površinu koja je potpuno glatka) ili stegom koja se dobija u pakovanju, a koja je odličan dodatak ukoliko nemate baš gladak sto, i dosta čvrsto drži, stim što bi ipak trebalo povesti računa pošto je u pitanju plastika koja može i pući ako se previše stegne. U svakom slučaju, kada se dobro postavi, neće biti mrdanja ni kada se malo snažnije volan pomera. U pakovanju se dobija i kratko korisničko uputstvo, kao i CD sa drajverima, a savetujemo da se na sajtu proizvođača proveri da li ima neke svežije verzije.

Volan na centralnom delu ima šest funkcijskih tastera (sa malo slabije vidljivim funkcijama), dok su levo i desno po četiri akciona tastera (levo su strelice, a desno tasteri obeleženi brojevima odnosno prepoznatljivim PS simbolima). Sa zadnje strane nemamo klasične poluge za menjanje brzina, već po dva tastera sa svake strane. Pomoću šrafa sa leve bočne strane, volan se može oboriti (da zauzme manje mesta kada se ne koristi), što je dosta praktično. Pedale su odlično urađene i dosta odskaču od proseka, sa kočnicom sa leve strane koja je malo veće površine, dok papučica gasa ima proširenje sa donje strane, tako da se vrlo lako pritiska. Otpor pedala je odličan i deluju solidno realno.

Rezime

Ovaj volan nam se dosta dopao, pogotovo sam obruč koji stvarno odaje utisak pravog volana, posebno kada su tu i vibracije koje dodaju neophodnu dozu realnosti u svim simulacijama. Sve zajedno, volan se lako instalira i čvrsto drži na mestu, bez ikakvih problema prebaci sa PC-ja na Playstation 3 konzolu i jedino je šteta što na PS3 neće raditi vibracije. Sve zajedno, cena je dosta dobra za ono što se dobija i za iste pare neće biti lako naći neki mnogo bolji model.

Conclusion

We do like this steering wheel, especially the ring that gives the impression of a real steering wheel, especially in combination with force feedback that adds the necessary dose of reality in all simulations. Overall, the steering wheel is easy to install, you can transfer it from PC to PlayStation 3 console, and if it is the latter case, you shouldn’t count on force feedback. Overall, the price is affordable for what you get and certainly, it is not going to be easy to find a much better model.

Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2013.): 52€

Gigatron ustupio: Genius TwinWheel FX
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com