Epson Ink Tank System L565

Office model Ink-Jet štampača koji objedinjuje funkcije: štampa, skeniranje, kopiranje i fax. Inovativni Ink-Tank sistem mastila omogućava da se kupuju veće količine mastila koje su logično i jeftinije.

Epson je pre izvesnog vremena predstavio novu generaciju štampača sa posebnim sistemom rezervoara za mastilo, takozvani Ink-Tank. Sada, polako pristižu modeli različitih serija, namenjeni kućnoj i kancelarijskoj nameni. Ink Tank System L656 spada u office, takozvane multifunkcijske modele, ovoga puta 4-u-1 varijanta koja objedinjuje funkcije štampača, skenera, kopira i faxa. Uz dodatak WiFi interfejsa (pored regularnog USB-a), ovo se pretvara u pravo all-in-one rešenje koje pokriva sve potrebe jedne manje kancelarije.

Ključne karakteristike

  • USB i WiFi interfejs
  • Štampač, skener, kopir i fax
  • Odlične performanse
  • Nešto veći kapacitet kertridža

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Funkcije: 4-u-1 (Print, Scan, Copy, Fax)
  • Tehnologija štampe: Epson Piezo electric, 180 mlaznica za crnu, po 59 za ostale boje
  • Rezolucija štampe: do 5760 x 1440 dpi
  • Rezolucija skeniranja: 1,200 dpi x 2,400 dpi (CIS)
  • Brzina štampe: 33 str/min crno-belo, 15 str/min kolor
  • Ulazni kapacitet štampanja: fioka 100 listova od 75 gr/m2
  • Fax: memorija do 100 strana, PC Fax, Delay Send, Broadcast Fax
  • Interfejs: USB 2.0, Wireless
  • Dimenzije: 484‎ x 377 x 226 mm
  • Težina: 6.2Kg
  • Dodatno: 2.2" LCD

Epson Ink Tank System L565

Štampač je dimenzija od 484x377x266mm i teži malo preko 6.2Kg, stim što je potrebno računati i na izlaznu fioku koja ima teleskopsku izlaznu fioku koja ima vođice sa prednje strane. Dizajn ne odskače bitnije od onoga što inače viđamo u Office kategoriji, crna mat plastika i konfiguracija gde je štampač u donjem delu, dok je skener na vrhu. Odmah vidimo ono po čemu su Ink-Tank modeli i poznati, a to je eksterni rezervoar za mastilo, smešten sa desne strane. Ukoliko nije jasno o čemu se tačno radi, da odmah razjasnimo: eksterni rezervoari su veće zapremine od onih koji se inače koriste kod Ink-Jet modela, što omogućava da se kupuje mastilo u većim pakovanjima i tako uštedi u startu. Dodatno, dopunjavanje je maksimalno pojednostavljeno: podigne se poklopac rezervoara i dopunjuje po želji. Pošto je ipak u pitanju Office model, koristi se sistem sa četiri boje (Black, Cyan, Yellow, Magenta) sa 180 mlaznica za crnu boju i po 59 za ostale boje.

Kao i obično, imamo jednu ulaznu fioku za 100 listova papira, dok je izlazna fioka za 30 listova, što je i standardno. Ono što nam se dopalo jeste ADF fioka sa gornje strane, u koju staje oko 30 listova, što će dosta olakšati posao oko kopiranja i skeniranja veće količine materijala. Pored povezivanja u lokalnu mrežu preko ugrađenog WiFi adaptera, dostupno je i direktno štampanje sa mobilnih uređaja, putem Epson aplikacija (podržan je Android i iOS sistem). Kao što je i uobičajeno kod office modela, dostupan je korisnički kontrolni panel sa 2.2" LCD-om, pomoću koga se može pristupiti kontrolama i funkcijama, bez korišćenja računara.

Rezime

Brzina štampe je manje više standardna za ovu kategoriju uređaja, sa 33ppm-a za crno belu, odnosno 15ppm-a za štampu u boji, stim što naravno rezultati u praksi zavise dosta i od toga šta tačno štampate: primera radi, za štampu fotografije će svakako trebati osetno više. Korišćenje skenera, kao i faxa (pomalo zaboravljenog uređaja) je maksimalno pojednostavljeno i ne zahteva nikakvo posebno predznanje. Za manje kancelarije ili kućnu varijantu gde se traži fax i kopir, Epson Ink Tank System L565 je odlično rešenje koje u startu štedi zbog karakterističnog sistema mastila, ali i činjenice da čak četiri uređaja kombinuje u jednom kućištu.

Conclusion

Printing speed is standard for this product category - 33ppm for black and white, and 15ppm for color printing, except the results depends on what you are printing: for example, for printing photos it is necessary considerably more time. Using the scanner and fax (somewhat forgotten device) is simplified and does not require any previous knowledge. For small offices or home users requiring a fax and a copier, Epson Ink Tank System L565 is a great, frugal solution thanks to its distinctive ink system, but also the fact it is combining four devices in one case.

Testirani proizvod je uzorak.

Epson ustupio: Epson Ink Tank System L565