Wacom Intuos Manga Pen&Touch

Interesantan novi model table za crtanje koja je kompaktnih dimenzija, podržava multi-touch gestove, i ima mogućnost upgrade-a na bežični interfejs. Cena je odlična za ovu kategoriju i bez ikakve dileme zaslužuje preporuku.

Wacom Intuos table za crtanje su vrlo poznate i koriste ih praktično svi, od amatera i onih koji tek ulaze u svet crtanja, pa do profesionalaca koji se bave dizajnom, ili bilo čim što zahteva dosta precizniju interakciju sa softverom. Model Manga Pen&Touch je karakterističan zbog toga što kupci dobijaju kod za besplatno preuzimanje Manga Studio softvera. Iza toga stoji moderno dizajnirana tabla za crtanje koja dolazi u kompletu sa bežičnom olovkom, odličnih karakteristika i još boljih performansi.

Ključne karakteristike

  • Vrlo atraktivan dizajn
  • Precizan u radu
  • Dobra cena, s obzirom da uključuje i Manga Studio softver

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije table / aktivne površine za crtanje: 210 × 178 × 10 mm, 152 × 95 mm
  • Težina: 310g
  • Osetljivost na pritisak: 1024 nivoa pritiska
  • Rezolucija: 2540 lpi
  • Intefejs: USB 2.0, Wireless kit se može dokupiti
  • Dodatno: 4 ExpressKey tastera, cordless olovka

Wacom Intuos Manga Pen&Touch

Wacom Intuos Manga komplet dolazi sa tablom za crtanje, olovkom, USB kablom za povezivanje table sa računarom, rezervni vrhovi za olovku i držač za olovku. Sama tabla je dimenzija 210x178x10 mm i vredi reći da Wacom u ponudi ima više modela od kojih je ovo onaj najmanjih dimenzija. Takođe, dostupna je obična ili Manga verzija u zavisnosti od toga da li se dobija kod za Manga Studio ili ne (mala napomena, softver se ne dobija na CD-u, već je potrebno preuzeti ga posle registracije pomoću koda koji se dobija u pakovanju). Tabla je veoma elegantnog i modernog dizajna koji će se sigurno većini dopasti, odličnog kvaliteta izrade u šta smo odmah mogli da se uverimo.

Plastika od koje je tabla izrađena je čvrsta, nema nikakvog krckanja ili ugibanja. U gornjem delu vidimo da imamo ukupno četiri tastera (ExpressKeys), po dva sa svake strane, čija se funkcija može programirati u zavisnosti od programa u kome se koristi. Rezolucija od 2540lpi i osetljivost na 1024 nivoa pritiska znači i da će moći da se dobiju prilično dobri rezultati i da spada u neku srednju kategoriju tabli za crtanje. Od stvari koje su nam se dopale je tu mogućnost da se dokupi Wireless komplet kao upgrade (vrlo lako se instalira), a dodatno, tabla podržava i multi-touch gestove za Windows 8 OS, kao što su Zoom, Scroll i Rotate.

Rezime

Ova tabla za crtanje predstavlja novu generaciju Wacom uređaja sa stvarno odličnim performansama i to ne samo za početnike i hobiste, već zbog dimenzija može biti sjajan izbor za tablu koju će i profesionalci nositi sa sobom ako im zatreba. Cena je u skladu sa tim prilično dobra, a mi toplo preporučujemo Wireless upgrade koji će i dodatno dodati na fleksibilnosti korišćenja.

Conclusion

This drawing table represents a new generation of Wacom devices with excellent performance, not only for beginners and hobbyists, but for professionals too, because due to its the size can be a great model to carry around, to be used when necessary. The price is in line with that, and we recommend Wireless upgrade that will contribute to the flexibility of usage.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2014.): 105€

ComputerLand ustupio: Wacom Intuos Manga Pen&Touch
zvanični sajt: pyramid.rs