Wacom Bamboo Touch

Novi gadget koji će obradovati one koji vole da koriste touchpad. Dosta većih dimenzija od klasičnog touchpada sa laptopa, Bamboo Touch podržava i Multi-Touch funkcije koje ga čine u ovom trenutku i jedinstvenim uređajem na tržištu. Kao i kod prethodnih Bamboo modela, i ovaj je odličnog kvaliteta i vrlo praktičan za upotrebu.

Wacom Bamboo tablet smo pre nekog vremena isprobali, i ocena je da je Wacom odlučio da table za crtanje približi početnicima uz prepoznatljivi kvalitet i sasvim dovoljno opcija da se nametne kao veoma interesantno low budget rešenje. Novi model u Bamboo seriji je Touch koji je prosto rečeno ogroman touchpad sa Multi-Touch podrškom. Ovako nešto se može pokazati veoma korisno kod profesionalaca čak i više nego kod onih koji vole da nabave najnovije gadgete, a Multi-Touch je tehnologija koju je Apple promovisao na svojim proizvodima, a ostali proizvođači hardvera polako hvataju priključak. U svakom slučaju, krajnji korisnici od toga mogu samo profitirati.

Ključne karakteristike

  • Napredne Multi-Touch funkcije
  • Odlična izrada
  • Cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Wacom Bamboo Touch - Dimenzije table: 208x 137mm, aktivna površina 125x85 mm

  • Intefejs: USB

Wacom Bamboo Touch

Bamboo Touch je prepoznatljivog dizajna, crne boje vrlo tanak, tako da će se odlično uklopiti u svako okruženje. Plastika od koje je Touch napravljen je odličnog kvaliteta, nešto između mat i glossy obrade tako da će ipak morati sa vremena na vreme da se obriše od otisaka prstiju. Ono što je najbitnije, svi delovi su čvrsto uklopljeni i nema govora o krckanju plastike. Dimenzije Touch-a su otprilike kao i prosečnog mouse pad-a, dok je aktivna površina manja i iznosi 125x85mm, što je i dalje mnogo veće od klasičnog touchpada. Sa računarom se povezuje preko USB porta, a u pakovanju se dobijaju potrebni drajveri, kao i veoma koristan interaktivni tutorial pomoću koga će se najbrže i najlakše savladati kompleksnije funkcije.

Na tabli postoje četiri tastera koja se mogu programirati za poziv programa ili druge korišćene funkcije. Bamboo Touch prepoznaje da li se koristi jedan prst ili više, a podržana je kako navigacija (nalik na miša), tako i gestures odnosno potezi sa više prstiju. Ovim se dobija scroll, zum, rotacija, pomeranje napred i nazad i slično. Prepoznaće i tapkanje jednom i dva puta, baš kao i klasičan tuochpad. Zumiranje recimo radi kao na novim MacBook laptop računarima i iPhone-u, pošto takozvani pinch pokret (skupljanje i širenje dva prsta, obično palca i kažiprsta) povećava i smanjuje sliku. Sve što smo probali radi veoma lepo i brzo, i čini se da je pravi trenutak da se Multi-Touch dobije punu podršku u programima.

Rezime

Wacom Bamboo Touch je vrlo praktično parče hardvera koje konačno donosi zaseban touchpad nešto većih dimenzija sa podrškom za Multi-Touch. Kome ovako nešto može koristiti? Pretpostavljamo korisnicima koji se bave obradom slike, videa ili nekim drugim profesionalnim radom, ali i onima koji možda touchpad cene više od miša. U svakom slučaju, ovako nešto stvarno može biti vrlo vredan dodatak, pogotovo što mu cena nije tako visoka i neće biti van dometa većine korisnika.

Conclusion

Wacom Bamboo Touch is very practical piece of hardware providing bigger individual touchpad with Multi-Touch support. Is there anyone who will not find this useful? Users who are engaged in picture or video processing or some other professional work will surely find this useful but those who may appreciate touchpad more than mouse too. In any case, something like this could be useful addition especially because its price is so affordable.

Testirani proizvod je uzorak.

Computer Land ustupio: Wacom Bamboo Touch
maloprodaja: Pyramid, Beogradski sajam, 011/2655.485 i 011/3067.051