Wacom Bamboo Pen

Sjajna nova Bamboo tabla, model Pen je namenjen početnicima koji tek ulaze u svet crtanja. Male površine ali odličnih karakteristika, Pen dolazi sa standardnom olovkom i tri rezervna vrha, a lakoća instalacije i rezultati je najbolje preporučuju. Ova tabla ne košta puno i može biti pametna investicija u budućnost.

Imali smo priliku da testiramo određeni broj periferija kompanije Wacom iz Bamboo serije, a ovoga puta je red došao i na model Pen. Wacom je svakako jedno od najpoznatijih ako ne i najpoznatije ime kod input uređaja, konkrento tabli za crtanje. Periferije ove kompanije su posebno cenjene kod profesionalaca koji uvek traže najbolje. Bamboo serija grafičkih tabli je namenjena početnicima i svima koji nisu spremni u startu da investiraju puno u opremu, već da se prvo izvežbaj. Bamboo Pen koji ovom prilikom testiramo je relativno mala tabla, koja će biti vrlo zgodna za sve koji nemaju puno prostora na radnom stolu.

Ključne karakteristike

  • Sjajan kvalitet izrade, kao i ostale Bamboo table
  • Dobra rezolucija i osetljivost
  • Vrlo intuitivan za upotrebu

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije table: 248x176x8.5 mm
  • Aktivna površina: 147x92 mm
  • Težina: 360g
  • Rezolucija: 2540 dpi
  • Osetljivost na pritisak: tabla razlikuje 1024 nivoa pritiska
  • Preciznost: +/- 0.25 mm
  • Kontrole: olovka
  • Intefejs: USB

Wacom Bamboo Pen

Kao i ostale Bamboo table koje smo videli, napravljena je od veoma kvalitetne crne plastike koja srećom nije glossy, pa neće ostajati otisci prstiju. Kvalitet završne obrade je izuzetan, i ova tabla deluje kao mnogo skuplja periferija. Interesantan je detalj crvena etiketa sa oznakom proizvođača, zbog čega nam Bamboo Pen deluje kao da je nešto mlađim korisnicima. U pakovanju se dobija tabla, olovka za crtanje (sa tri rezervna vrha i alatkom za menjanje vrhova), drajveri i dodatni softver (Bamboo Dock i ArtRage). Instalacija je vrlo jednostavna, koristi se USB interfejs i ceo postupak traje ne više od minut, a za one koji ipak nisu sigurni, postoji Quick Start Guide u kome je prilično dobro objašnjeno šta i kako treba.

Dimenzije table su 248x176mm i debljine od čak 85mm, no bočne stranice se stanjuju pa neće biti neudoban kada se koristi. Sa donje strane postoje četiri male gumirane stope koje sprečavaju klizanje po podlozi. Jedino što se sa gornje stranice vidi je jedna statusna dioda, dok na žalost nema Express tastera koje smo zavoleli i koristili na prethodnim Bamboo modelima. Pen je standardna olovčica bez napajanja, sa dva bočna klackalica tastera, ali na žalost nema vrha za brisanje. Nivo osetljivosti je u 1024 nivoa, što je sasvim zadovoljavajuće za tablu ovog ranga, a rezolucija 2540dpi, što je i više nego dovoljno da se početnici uvedu u svet digitalizacije.

Rezime

U praksi, tabla je pokazala odlične performanse, i stvarno se za osnovni model koji ne košta puno nema šta prigovoriti. Iako aktivna površina od svega 147x92mm nije velika, za početak će biti i više nego adekvatna i verujemo da će tabla biti odličan početni korak onima koji ranije nisu koristili ovako nešto. Wacom čak i u osnovnim modelima pokazuje zašto je lider na ovom polju, pa Bamboo Pen dobija sjajne ocene i preporuku.

Conclusion

This drawing board characterizes fantastic performance and it is beyond reproach although it is an entry-level model. Its surface isn’t big, only 147x92mm but it will be suitable for beginners. This drawing board will be great starting point for those who never used something like this. Wacom one more time justified its leading position so Bamboo Pen deserves all the praise and our recommendation.

Testirani proizvod je uzorak.

ComputerLand ustupio: Wacom Bamboo Pen
maloprodaja: Pyramid, Beogradski sajam, 011/2655.485 i 011/3067.051