Samsung SMX-C24BP

Minijaturna kamera odličnih karakteristika. Staje u dlan ruke, vrlo je udobna za korišćenje i svako će jako brzo naučiti da je koristi. Video se snima u H.264 formatu, pa tako na karticu od 32GB staje preko 12h materijala. Kvalitet snimaka je odličan, samo treba izbegavati snimanje kada nema dovoljno svetla pošto nema dodatno LED svetlo.

Neke od modela Samsung kamkordera smo već i testirali, od onih sa Full HD rezolucijom, pa do standardnih modela koji su pristupačniji prosečnim korisnicima. Model SMX-C24BP spada u kompaktne kamere standardne rezolucije, vrlo zgodne za nošenje svuda, odlične autonomije i standardnog seta opcija. Ovakva kamera je namenjena svima koji traže što manji model sa što boljim performansama, a da cena ostaje prihvatljiva. Ono što nam se dopada kod ovakvih kamera je jednostavnost upotrebe, što znači da će svako vrlo brzo naučiti da rukuje njom i to bez gledanja u uputstvo. Ovaj model nema internu memoriju, tako da je odmah potrebno nabaviti neku memorijsku karticu, a kako snima video u H.264 formatu, na karticu od 32GB staje preko 12h materijala, što je stvarno odlično.

Ključne karakteristike

  • Veoma kompaktne dimenzije
  • Kvalitetna izrada
  • Ergonomija
  • Lakoća rukovanja
  • Odličan kvalitet slike

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor: 1/6" CCD (800k piksela)
  • Optika i sočivo: 10x Optical, 1200x Digital, F:1.8~2.4
  • LCD displej: 2.7" Widescreen LCD (230.000 piksela)
  • Memorija: SD/SDHC memory card slot
  • Rezolucija i kvalitet: D1(720 x 480/50i) u H.264 formatu, TV Super Fine, TV Fine, TV Normal, Web Fine, Web Normal
  • Fotografije: 800x600 piksela
  • Konektori: AV terminal, USB 2.0
  • Dimenzije: 35.2 x 56.2 x 109 (mm)
  • Težina: 145g (bez baterije)

Samsung SMX-C24BP

Ova kamera postoji u četiri varijante, u crvenoj (kao primerak sa testa), plavoj, crnoj i ljubičastoj boji, u glossy finišu, napravljena od plastike odličnog kvaliteta koja ne krcka niti škripi na jači pritisak. Verovatno će većina primetiti da na kameri nema uobičajenog kaiša za ruku, već se u paketu dobija traka za oko zgloba na ruci koja se fiksira na telo kamere. Kamera je toliko mala, da cela staje u dlan šake prosečne veličine, a težina od svega 145g (doduše bez kartice i baterije) znači da neće umarati ruku ni kada se koristi duže periode vremena. Sigurno se primećuje da je objektiv postavljen malo drugačije, pod uglom od 25 stepeni u odnosu na vertikalnu osu, što nije slučajno pošto se na taj način ruka postavlja u prirodan položaj.

Sa prednje strane se nalazi samo objektiv sa ugrađenim poklopcem koji se otvara i zatvara automatski, i jedino što fali je dodatno LED svetlo, tako da ne treba očekivati neke fantastične rezultate kada je mračno. Sa gornje strane se nalaze taster za fotografisanje i zum rocker taster, dok je Record za snimanje videa sa zadnje strane, tačno na poziciji za palac. Vidimo da je cela zadnja strane u stvari jedan poklopac, ispod koga se nalazi ležišta za karticu, bateriju, kao i USB, AV i konektor za napajanje (kamera ima ulogu punjača baterije). Ekran je Wide formata i dijagonale 2.7", rezolucije 230.000 piksela, veoma oštre slike i odličnih boja. Pored Menu, Record i navigacionog tastera pored ekrana, na telu kamere se nalazi još pet funkcijskih tastera. Video se snima u rezoluciji 720x480 piksela i H.264 formatu, što omogućava da na kartice stane više materijala. Autonomija baterije je 2h 40minuta, što je više nego dobro za kameru ove kategorije.

Rezime

Kao i sve novije Samsung kamere, kada se poveže sa računarom, automatski se pokreće softver pomoću koga se snimci mogu editovati i deliti sa drugima, što je sigurno i najbrži način za ovo. Kvalitet videa je sigurno i najbitniji, a tu SMX-C24BP nije razočarala, naprotiv. Kupci će dobiti malu kameru vrlo udobnu i laku za korišćenje, sa stvarno odličnim performansama. Za onoliko koliko košta, ova kamera stvarno dosta pruža, i ne preostaje ništa drugo do preporuke. Iako su Full HD modeli dosta popularni u poslednje vreme, i dalje nisu previše povoljni, tako da smo sigurni da ima dosta potencijalnih kupaca kojima će ovako nešto savršeno odgovarati.

Conclusion

Like all recent Samsung cameras, when connected to a computer, automatically starts software with which the clips can be edited and shared with others, which is certainly the fastest method for this. Video quality is certainly the most important, and SMX-C24BP will not disappoint you, on the contrary. Customers will get a small camera that is very comfortable and easy to use, with excellent performance. For as much as it cost, this camera offers a lot, and we do recommend it. Although the Full HD models are quite popular lately, they are still not affordable. However, we are sure many potential customers will be pleased with something like this.

Testirani proizvod je uzorak.

Stav ustupio: Samsung SMX-C24BP
maloprodaja: Stav, Kralja Milana 64, 011/ 36 28 555
zvanični sajt: stav.com