Philips Digital PhotoFrame SPF4628

Još jedan od brojnih digitalnih foto ramova u ponudi, a ovo je model sa 8" ekranom u rezoluciji 800x600 piksela, sa podrškom za reprodukciju JPEG fotografija. Veoma je jednostavan za upotrebu i ima dosta dobar kvalitet slike.

Digitalni foto ramovi su postali veoma popularni, pošto su veoma praktičan gadget koji služi da digitalne fotografije što brže i jednostavnije prikaže bez štampanja. Bez obzira da li se kupuje kao poklon ili će se koristiti i lično, ovi ramovi više nisu ni tako skupi te predstavljaju dosta zanimljiv gadget. Razlikuju se međusobno po par bitnih detalja: veličine i rezolucije ekrana, podržanim multimedijalnim formatima i količini ugrađene memorije. Philips model koji smo isprobali je dijagonale 8" i sa 4:3 formatom slike u rezoluciji 800x600 piksela, sa 2GB interne memorije i podržava samo fotografije u JEPG formatu.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet slike
  • Integrisano 2GB memorije
  • Čitač memorijskih kartica

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Ekran: 8" LCD TFT, 4:2, 800x600 piksela
  • Memorija: 2 GB interno, SD/MMC,SDHC, MS, MS Pro
  • Podržani formati: JPEG
  • Interfejs: USB 2.0
  • Dodatno: USB port

Philips Digital PhotoFrame SPF4628

Za razliku od većine modela na tržištu, ovaj ima plastiku bele boje u mat finišu, što osim što izgleda drugačije od proseka, znači da neće morati da se briše non stop i da se otisci prstiju i prašina neće videti. Ono što odmah vidimo je i to da je odnos stranica 4:3, a 800x600 piksela dovoljno da prikaže slike sa dosta detalja i u dobroj rezoluciji. Nije loše ovde pomenuti da je podržan samo JPEG format i to do rezolucije od 20MP, dakle nije potrebno slike posebno obrađivati pošto će ih ram sam prilagoditi rezoluciji ekrana i prikazati na najbolji mogući način. Sa druge strane, ukoliko imate vremena, resize fotografija će doprineti da mnogo više slika stane na internu memoriju.

Sve kontrole su sa zadnje strane (nema daljinskog upravljača) i na sredini bliže gornjoj ivici je Power taster, dok su Back/Home, Menu i OK koji je istovremeno i džojstik taster pomereni ka desnoj bočnoj strani i posle malo navikavanja, tasteri će se lako napipati i koristiti u meniju. Konektor za napajanje, USB priključak i slot čitača memorijskih kartica su sa donje strane. Ovaj ram nije predviđen za kačenje na zid, već se dobija tanko plastično postolje koje se kači za zadnje strane, a može stajati horizontalno ili vertikalno postavljen na ravnu površinu. Pozadi se nalazi i zvučnik, a iako zvanično nije podržana reprodukcija audio fajlova, može se poturiti da radi uz slideshow. Pored raznih režima pregleda slika (u klasičnom i slideshow modu), dostupni su sat i kalendar, a možete ostavljati i personalizovane poruke.

Rezime

Ram radi dosta brzo i prikazuje slike bez ikakve zadrške, bez obzira na njihovu veličinu i rezoluciju, i prilično je lak za podešavanje (meni je grafički i veoma praktičan). Ukoliko nemate neke posebno egzotične zahteve, ovakav ram može biti sjajan izbor i vrlo isplativa kupovina. Ako bi razmišljali o manama, voleli bi samo da vidimo da je podržano i povezivanje USB flash diska pored memorijskih kartica.

Conclusion

The digital photo frame works very fast and displays images without any delay, regardless of their size and resolution, and is quite easy to set up (the graphical, practical menu is provided). Unless you have some special requirements, this digital photo frame can be a great choice. The only thing we would like to see is the support for the USB flash drive connection, in addition to the memory cards.

Testirani uređaj je uzorak.

Pin Computers ustupio: Philips Digital PhotoFrame SPF4628
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.