Obeležavanje 10 godina Microsoft Razvojnog Centra u Srbiji uz Bubble Cup takmičenje

Microsoft Razvojni centar Srbija sa zadovoljstvom Vas poziva da nam se u subotu, 5. septembra 2015. godine u 10.00 sati, u Mikser House pridružite na obeležavanju 10. rođendana centra. Microsoft Razvojni centar Srbija obeležiće 10 godina postojanja i uspešnog rada organizacijom Bubble Cup takmičenja u programiranju za srednjoškolce i studente.

Zvanično press saopštenje

Bubble Cup takmičenje, koje će se ove godine održati 8. put po redu, je takmičenje u rešavanju algoritamskih zadataka osmišljeno 2008. godine od strane Microsoft Razvojnog Centra Srbije sa idejom da privuče talentovane mlade programere iz regiona, popularizuje programiranje među mladima i promoviše timski rad. Imajući u vidu da se takmičenje u međuvremenu razvilo u elitni internacionalni događaj, u kojem se do sada nadmetalo preko 2500 učesnika, ove godine Bubble Cup će biti jedno od centralnih dešavanja u obeležavanju jubileja Microsoft Razvojnog Centra Srbije.

Microsoft Razvojni Centar Srbija dočekuje svoj 10. rođendan sa izuzetnim ponosom što je u protekloj deceniji izrastao u centar u kojem se danas razvijaju tehnologije priznate od strane kompanije Microsoft i miliona korisnika i koji Srbiju ucrtava na tehnološku mapu sveta. Gotovo 200 inženjera u Srbiji daje izuzetan doprinos razvoju proizvoda kao što su Translator za Windows mobilne telefone, Microsoft Azure, SQL Server, okvir klasifikacije za Bing pretraživač, Sway, Office Lens i brojni drugi projekti koji svoju primenu nalaze širom sveta.

Jedan od ciljeva centra je i da motiviše mlade da se usmere ka znanju i inovacijama. U tom smislu Microsoft Razvojni Centar Srbija nastoji da kontinuirano radi na približavanju informacionih tehnologija mladima kroz brojne inicijative i programe.

  • Vreme: Subota, 5. septembar 2015. godine, 10.00 sati
  • Mesto: Mixer House, Karađorđeva 46
  • Učesnici: Predstavnici Microsoft Razvojnog Centra Srbija
  • Učesnici Bubble Cup takmičenja iz sedam zemalja: Srbija, Hrvatska, Poljska, Belorusija, Ukrajina, Letonija i Rusija