Natec Genesis HX88 Gaming Headset

Još jedan proizvod iz Natec Genesis gaming serije, headset HX88. Radi se o full size slušalicama koje podržavaju surround zvuk, tako što imaju ugrađene zasebne drajvere i to po pet sa svake strane. Interesantan dizajn i snažan zvuk sa moćnim basom su rezultat koji će sigurno obradovati igrače.

Već dobro znamo da su surround slušalice prilično popularne, posebno među igračima, a na tržištu postoje dve glavne grupe: surround slušalice kod kojih se različiti kanali softverski emuliraju i verzije sa ugrađenim zasebnim drajverima za sve kanale. Natec model Genesis HX88 Gaming Headset spada u ove druge modele koji su generalno govoreći ekskluzivniji, sa boljim zvukom i naravno većom cenom. Natec je relativno mlada firma, ali već smo imali prilike da se upoznamo sa ponudom koja je prilično interesantna, posebno pošto se radi o proizvodima dosta dobrih cena u odnosu na konkurenciju.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade
  • Snažan bas, glasan zvuk
  • Zasebni drajveri za sve kanale, pravi 7.1 zvuk
  • Braided kabl

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB, kontrolni panel
  • Slušalice: 32Ohm, 120 dB, 20 – 20 000 Hz

Natec Genesis HX88 Gaming Headset

Ovo su slušalice nešto većih dimenzija, standardnih za full-size modele odnosno Circumaural kategoriju. Ovo kažemo pošto će verovatno trebati malo navikavanja, posebno ukoliko niste ranije koristili slušalice ovih gabarita. Slušalice nam deluju masivno i robustno, a verujemo da će se dopasti igračima, sa oštrim linijama i u kockastom obliku. Upotrebljena je prilično kvalitetna plastika, pa deluju i vrlo izdržljivo. Iako bi se na prvi pogled reklo da su ovo zatvorene slušalice, postoje mali otvori sa zadnje strane, tako da će zvuk ipak malo "curiti" napolje, što može zasmetati jedino ako se koriste negde gde je baš tiho. Prateće pakovanje je prilično oskudno, pa se tako dobijaju vrlo kratko korisničko uputstvo, CD sa drajverima i softverom i mikrofon koji se priključuje na konektor na samim slušalicama.

Slušalice se podešavaju po obimu, a unutrašnji deo headbanda i same slušalice su postavljeni debljim slojem sunđera i presvučeni veštačkom kožom, tako da ostaju udobne i posle dužeg korišćenja. Primetili smo da malo greju uši, no to je i prilično uobičajeno u ovoj kategoriji. Slušalice koriste USB interfejs, sa nešto debljim i plastificiranim kablom dužine od čak 3m. Ono što će sigurno privući pažnju jeste nešto veći touch kontrolni panel na kome se podešavaju jačina zvuka, generalna i po različitim kanalima, uz Mute slušalica i mikrofona. Možda je moglo da se prođe i sa malo kompaktnijim kontrolama, no i ovako će većini sigurno odgovarati.

Rezime

Ono što model HX88 izdvaja iz konkurencije je to što dolazi sa po pet različitih drajvera instaliranih sa svake strane, za prednji, zadnji, bočni, subwoofer i centralni kanal. Ovo je čak 10 drajvera u zbiru, a rezultat je stvarno snažan, moćan zvuk sa impresivnim basom, gde se zaista može čuti razlika u odnosu na to odakle koji zvuk dolazi. Slušalice dolaze sa 7.1 USB zvučnom karticom, a korisnici će moći da u pratećem softveru lepo biraju zvučne profile (2.0 stereo, 5.1 i 7.1), u zavisnosti od konkretnih potreba i želja. Oko 120€ koliko koštaju svakako nije baš malo novca, ali dovoljno je pogledati koliko koštaju slićne slušalice malo poznatijih proizvođača.

Conclusion

HX88 model includes five different drivers installed on each side, front, rear, lateral, subwoofer and a center channel. That is as much as 10 drivers in total, and the result is a powerful sound with impressive bass, where one can hear the difference in relation to where the sound is coming from. The handset comes with a 7.1 USB sound card, and users will be able to choose the audio profiles using the accompanying software (2.0 stereo, 5.1 and 7.1), depending on the specific needs and desires. The model costs 120 Euros, which is not favorable at all, but you should be aware of the prices of similar headphones of well-known manufacturers.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2015.): 119€

PRO NET SYSTEM d.o.o. ustupio: Natec Genesis HX88 Gaming Headset
maloprodaja: Save Kovačevića ulica 2. 2a, 011/3317982
zvanični sajt: start-play.info