Natec Genesis HX66 Gaming Headset

Još jedne Gaming slušalice koje dolaze iz Natec-a, ovoga puta Surround 7.1 model stvarno odličnih karakteristika i kvaliteta izrade. Zvuče glasno i jasno, sa snažnim basomm koji je dominantan.

Posle odličnog modela Genesis HX55, Natec dolazi sa još jednim interesantnim modelom, Genesis HX66. Do sada već znamo da je Genesis serija namenjena igračima (što se vidi i po atraktivnom dizajnu), a HX66 predstavlja flagship model koji je namenjen ljubiteljima surround zvuka, kao i igračima kojima je bitno da vide sa koje strane dolaze protivnici. Za razliku od ređih modela kod kojih slušalice zaista imaju ugrađene zasebne drajvere, ovde je u pitanju virtuelni zvuk, odnosno softverska emulacija 7.1 surrounda.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Udobne su za duže nošenje
  • Snažan bas, glasan zvuk
  • Dugačak i izdržljiv kabl, kontrole zvuka na kablu

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB, virtuelni 7.1 surround
  • Dodatno: kontrole zvuka na kablu, noise cancelling

Natec Genesis HX66 Gaming Headset

Ovo su Full-size slušalice koje pokrivaju celo uvo, tako da u startu i rade odličan posao kod izolacije okolne buke što znaći da će biti vrlo zgodne za korišćenje u malo bučnijem okruženju - opet dobra star za igrače. Dizajn slušalice bi opisali kao prilično moderan u crveno-crnoj kombinaciji boja, gde je sva plastika u glossy finišu, što i nije baš mnogo zahvalno za održavanje pošto će vrlo brzo pokupiti otiske prstiju. Kvalitet izrade je dosta dobar, ali jesmo primetili da plastika ume da krcka tu i tamo, no ne tako da bi to predstavljalo problem u korišćenju. Kao i uvek, kod ovako masivnih slušalica, nije loše imati u vidu da će biti potrebno malo vremena da se naviknete, posebno ukoliko niste ranije koristili slušalice ovih dimenzija.

Da bi što udobnije, same slušalice, kao i headband sa unutrašnje strane su postavljeni sunđerom i presvučeni veštačkom kožom, stim što je sunđer na headband-u sabijen i nešto tvrđi, tako da se može desiti da počne malo i da žulja posle dužeg nošenja, što je i jedna zamerka koju imamo. Inače, slušalice ne stežu glavu mnogo, ali ipak odlično izoluju zvuk. Mogu se podešavati po obimu, a jedino možda neće baš idealno odgovarati onima koji imaju baš malu glavu, a koji verovatno i tradicionalno imaju problem sa izborom slušalica. Sa leve strane stoji kabl (samo sa jedne strane) i mikrofon koji je odlično uklopljen u dizajn slušalica.

Kabl je dužine celih 3m, presvučen upletenim zaštitnim omotačem, što se često koristi kod periferija namenjenih igračima, sa USB konektorom na kraju i malim daljinskim sa kontrolama zvuka i statusnim diodama. Mikrofon se sklapa i otvara po potrebi, a postolje nije mnogo fleksibilno, no ipak stoji taman dovoljno blizu usta da bez problema kupi glas bez obzira na okolnu buku. Da bi se dobio 7.1 surround zvuk, ove slušalice praktično imaju integrisanu zvučnu karticu, za koju se prilikom prvom povezivanja instaliraju odgovarajući drajveri koji se mogu preuzeti sa web sajta proizvođača.

Rezime

Ove slušalice su prilično glasne, sa snažnim basom, što se i očekuje od jednog gaming modela. Što se tiče surround 7.1 zvuka, performanse će zavisiti od igre do igre, pa iako se zaista lepo čuje smer iz koga dolaze zvukovi, realno razlika između 5.1 i 7.1 modela je zaista vrlo mala. Iako nisu baš idealan izbor za slušanje malo zahtevnije muzike, ove slušalice za potrebe igranja i gledanja filmova pružaju stvarno dobar zvuk, i nemaju problem da opravdaju svoju cenu od oko 50€.

Conclusion

These headphones are pretty loud, offering powerful bass, as you would expect from a gaming model. As for 7.1 surround sound, performance will depend from game to game, and although it is easy to locate the direction from which sounds come from, the difference between the 5.1 and 7.1 models is very small. Although is not an ideal choice for listening to some demanding music, these headphones are intended for gaming and watching movies, they provide good sound, and justify the price of 50 Euros.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2015.): 53€

Pro Net System ustupio: Natec Genesis HX66 Gaming Headset
maloprodaja: Save Kovačevića ulica 2. 2a
zvanični sajt: start-play.info