Natec Genesis H55 Gaming Headset

Još jedan Gaming headset koji stiže iz kompanije Natec, odnosno Genesis serije periferija. Ovo su full-size slušalice odličnih karakteristika, dobrog i snažnog zvuka kod koga je bas dominantan.

Natec je relativno novo ime, barem na našem tržištu, a već smo imali priliku da se sretnemo sa par veoma interesantnih proizvoda i to onih koji su namenjeni igračima. Ovaj proizvođač nije samo ograničen na gaming periferije, već ima dosta toga u ponudi, ali će naravno biti najzanimljivije videti kako će se pokazati u kategoriji u kojoj ima i najviše konkurencije i to od strane dosta poznatijih proizvođača. Ipak, ono po čemu će se sigurno vrlo lako prepoznati i izdvojiti jesu odlične cene. U ovom slučaju, isprobali smo Genesis H55 Gaming headset, slušalice sa mikrofonom koje su napravljene tako da zadovolje tradicionalno najzahtevnije kupce: igrače.

Ključne karakteristike

  • Dobar kvalitet izrade
  • Snažan bas, glasan zvuk
  • Odličan kvalitet prenetog glasa
  • Braided kabl

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: 2x 3.5mm (slušalice+mikrofon)
  • Dodatno: kontrola jačine zvuka na kablu

Natec Genesis H55 Gaming Headset

Iako na prvi pogled deluju prilično masivno (a radi se o Full-Size zatvorenim slušalicama), proizvođač je uspeo da headband napravi vrlo laganim (nije punog profila) tako da slušalice ipak ostaju solidno udobne za duže nošenje. Tu naravno svakako pomaže deblji sloj sunđera kojim su obložene same slušalice i unutrašnji deo headband-a, i bitno je napomenuti da ne stežu glavu, kao i da se mogu podešavati po obimu, što je i očekivano. Kao i uvek kod ovakvih slušalica, uši umeju malo da se zagreju posle dužeg korišćenja, ali generalno po pitanju ergonomije zaslužuju i više nego dobre ocene. Kvalitet izrade je dobar, a slušalice napravljene u kombinaciji mat i glossy plastike (uz diskretni crveni Genesis logo sa bočnih strana), i jedina primedba se odnosi na finalnu obradu koja je možda mogla biti malo bolja. Ipak, za ovu cenu, to je samo uzgredna primedba a ne neka ozbiljna mana.

Genesis H55 deluju prilično izdržljivo i robustno za intenzivnu upotrebu, što se uvek ceni kod igrača. Mikrofon je postavljen na postolju koje je od čvrste plastike (ne može se savijati) ali koji se u osnovi rotira tako da se spusti do usta kada je potreban. Kabl je dužine od 2.5m i u pitanju je braided varijanta koja se pokazala dosta dobro i koja će duže izdržati habanje u odnosu na klasične gumirane kablove. Ovaj model koristi analogni interfejs, odnosno preciznije, na raspolaganju su dva 3.5mm konektora, odvojeno za slušalice i mikrofon. Postoje i kontrole zvuka na kablu, mali potenciometar za glasnoću.

Rezime

Zvuk je prilično snažan, baš kao što smo i očekivali od modela koji koristi 40mm drajvere, sa vrlo izraženim basom, što je sada i prilično popularno. Od toga će najviše profitirati baš igrači, a zatim i oni koji vole muziku kod koje je bas dominantan. U razgovorima smo čuli sagovornike veoma dobro, dok su i oni dobijali verno prenesen glas na koji niko nije imao primedbe. Natec Genesis H55 su dosta dobre slušalice koje će po ovoj ceni kupcima pružiti snažan i precizan bas sa dobrim udarcem, kao i sasvim dobar mikrofon na koji nismo imali primedbe.

Conclusion

Obtained sound is louder than we expected, but little weaker because there was no possibility to provide serious bass. Connecting with phone or any other device that supports Bluetooth connection is easy, while regarding the handsfree, great results and clear and natural voice are provided. We would like to see a lower price, however, we are talking about Philips whose products are always more expensive than the products of unknown producers.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2015.): 30€

Gigatron ustupio: Natec Genesis H55 Gaming Headset
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com