Media-Tech Chase Booster

Igrački kontroler koji se pored računara može koristiti na Playstation 1 i 2 konzolama. Kvalitet izrade je veoma dobar a dizajn moderan u kombinaciji crne i srebrne mat plastike. Kontrola ima dosta, ukupno 12 tastera uz menjač i odlične pedale. Pošto podržava vibracije, ovaj volan stvarno vredi svake pare i zaslužuje preporuku.

Kompaniju Media-Tech smo upoznali kroz veliki broj različitih periferija koje smo već isprobali, a među njima, bar do sada nije bilo mnogo uređaja namenjenih igračima. Ovoga puta ćemo zato videti sjajan volan koji već i na prvi pogled deluje kao da je mnogo skuplji i poznatijeg imena. Još jednom se potvrđuje da se isplati potražiti i pogledati šta nude proizvođači koji ne spadaju u prvu ligu, pošto se vrlo često mogu naći pravi biseri, baš kao što je to slučaj ovoga puta. Ovo je volan sa podrškom za Vibracije, USB i PS2 interfejskom i kvalitetom izrade koji zaista obećeva. Iako jeste malo skuplji od onih najjeftinijih modela, ovu razliku bi doplatili bez razmišljanja.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade, u rangu skupljih modela
  • Gumirani obruč, odličan menjač
  • Podržane vibracije
  • 12 tastera na raspolaganju

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Media-Tech Chase Booster - Broj tastera: 12

  • Kontroleri: poluatomatski menjač, dve poluge iza volana, pedale
  • Dodatno: vibracija
  • Interfejs: USB/PS2
  • Dodatno: Podrška za Sony Playstation 1 i 2

Media-Tech Chase Booster

Chase Booster je komplet volana i pedala pomalo futurističkog izgleda, što nam se prilično dopalo (mada možda neće toliko onima koji vole dizajn trkačkih kola). Prvo što smo primetili je kvalitet izrade koji je odličan, plastika je vrlo dobra i ne krcka kada se malo jače stisne. Volan se fiksira za sto pomoću vakumskih stopa koje ga drže vrlo čvrsto i nije ga lako skinuti. Ovo doduše zahteva što ravniju površinu stola. Celim obimom, volan je gumiran i odlično leži u ruci, a kako postoji tekstura koja imitira kožu, neće ni kliziti u rukama ako se šake malo oznoje posle više sati vožnje. Sa desne strane od volana stoji poluatomatski menjač sa potenciometrom za podešavanje osetljivosti, što je odlično pošto se može podešavati u sred igre.

Sa leve strane volana su Select, Start i Set tasteri, sa dodatnih pet tastera ispod i statusnim diodama. Na samom volanu postoji analogni džojstik sa leve strane, četiri tastera (označena kao za Playstation) sa desne i dodatna dva tastera na donjem delu. Iza volana postoje standardne dve poluge koje se takođe mogu koristiti za menjanje brzina, kao u trkačkim automobilima. Volan se može okretati za 270 stepeni, a Vibration Force tehnologija radi prilično dobro i dodaje preko potrebnu realnost u simulacijama vožnje. Pedale su drugi deo priče, odličnog su kvaliteta sa aluminijumskim ulošcima koji podsećaju na prave trkačke pedale, a sa desne strane postoji i malo odmorište za levu nogu, što je veoma zgodno.

Rezime

Chase Booster se odlično pokazao, vrlo je jednostavan za instalaciju a treba još jednom reći da se može korstiti i na Playstation 1 i 2 konzolama, što znači da će oni koji imaju računar i konzolu za igranje verovatno biti najviše zainteresovani. Kvalitet izrade je odličan, kontrola ima sasvim dovoljno za svakoga, a cena od pedesetak evra stvarno nije previsoka za ovakav kontroler pošto nema baš prevelike konkurencije u ovom cenovnom rangu.

Conclusion

Chase Booster proved as very good, it is very simple to install, you can also use it on PS1 and PS2 consoles, which means those users with computer and gaming consoles will be interested in this device. Build quality is fantastic, there are many controls and the 50€ price isn’t too much for a controller like this because there are no equal rival currently at the market.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, jul 2009.): 52€

Desk ustupio: Media-Tech Chase Booster
maloprodaja: 29. Novembra 110, 011/329 21 40; YBC-Bulevar Mihaila Pupina 10E, 011/3111 691