Hama PC Headset CS-408

Full size slušalice sa odličnim mikrofonom i zvukom koji će odgovarati širem krugu korisnika. Voleli bi da su malo udobnije, i to je jedina praktična zamerka koju imamo, pošto se po ovoj ceni dobijaju sasvim dobre performanase.

Bez obzira da li tražite headset za igranje, posao ili komnikaciju, u prodavnicama postoji stvarno veliki broj raznih modela koji su dostupni i to u svim cenovnim kategorijama. Hama je sigurno među poznatijim proizvođačima koji nude povoljne uređaje i to prilično širokog raspona: od periferija za računare do dodatne opreme za laptopove i drugu elektronsku opremu. U ovom slučaju, testirali smo model CS-408, koji je univerzalni headset model sa analognim 3.5mm interfejsom, pa se može koristiti u bilo koje svrhe.

Ključne karakteristike

  • Solidan kvalitet izrade
  • Moderan dizajn
  • Za ovu cenu, odličan zvuk

Utisak kvare

  • Nisu baš mnogo udobne

Specifikacija

  • Interfejs: 2x 3.5mm (slušalice+mikrofon)
  • Dodatno: kontrola jačine zvuka i mikrofona na kablu

Hama PC Headset CS-408

Može se reći da ovaj headset spada u klasične modele većih dimenzija, odnosno full-size dizajna, na šta se treba malo navići ukoliko niste ranije koristili takve slušalice. Ono što je karakteristično jeste da slušalice potpuno pokrivaju uvo, i da to eliminiše okolne zvuke, što je zgodno za korišćenje u malo bučnijem okruženju. Konstrukcija je vrlo robustna, i slušalice deluju prilično izdržljivo, mada bi kvalitet plastike definitivno mogao biti i bolji. U pitanju je kombinacija mat crnog i sivog finiša, što izgleda prilično atraktivno. Slušalice su nešto između zatvorenih i otvorenih, tako da malo više zvuka curi napolje, što može zasmetati kolegama eventualno.

Slušalice deluju solidno udobno, sa dosta debelim slojem sunđera koji naležu na uši, preko kojih je veštačka koža, dok headband takođe postavljen sunđerom i presvučen mekanom veštačkom kožom. Ipak, primetili smo da itekako umeju da zagreju uši. Kao što je i očekivano, slušalice se lako podešavaju po obimu i verujemo da će odgovarati gotovo svima, ako izuzmemo one sa baš malom glavom, koji realno i jako retko koriste ovakve slušalice. Kabl je dužine 2m i završava se sa dva 3.5mm konektora koja su pravilno obeležena tako da ne dođe do zabune prilikom priključivanja. Dodatno, na kablu imamo i kontrole zvuka i to potenciometara za jačinu zvuka i On/Off taster za mikrofon. Kad smo već kod mikrofona, da kažemo i to da je on postavljen na osnovi koja se može rotirati, na savitljivom postolju koje nije problem postaviti da stoji bilo kako. Na vrhu, nalazi se i filter od sunđera koji ima ulogu da eliminiše šum.

Rezime

Slušalice su nas pozitivno iznenadile zvukom, pošto se dobija prilično čist zvuk koji će biti sasvim dobar i za slušanje malo zahtevnije muzike. Bas je dovoljno prisutan da i igrači budu zadovoljni, a slušalice generalno dosta glasne. Za ovu cenu, dobijaju se odlične slušalice koje možda nisu među najudobnijim koje smo do sada probali, ali svakako zaslužuju dobre ocene.

Conclusion

Headphones were positively surprised us when it comes to the sound, since the pure sound that will be good even for listening to a more demanding music is provided. Bass is present so gamer will be satisfied too, and the headphones are quite loud. At this price, we get excellent headphones which are among the most comfortable ones we've ever seen, and deserve good grades.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2015.): 18€

Gigatron ustupio: Hama PC Headset CS-408
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com