Genius BT 4.0 Headband Headset

Atraktivne i kvalitetne Bluetooth stereo slušalice koje između ostalog imaju i integrisani mikrofon. Ugrađeni 40mm drajveri daju odličan i snažan zvuk, dobar bas, do mikrofon prenosi prirodan glas bez ikakvih izobličenja.

Bluetooth slušalice se ne koriste više samo kao handsfree za razgovore, već sasvim lepo mogu poslužiti i za slušanje muzike. Već može da se pronađe veliki broj raznih modela na tržištu, a Genius naravno već ima par interesantnih u ponudi. HS-920BT su atraktivne slušalice koje će sigurno zbog dizajna privući pažnju, a mi ćemo proveriti kako zvuče i da li se kupovina isplati. Genius nam je dobro poznat, kao proizvođač brojnih periferija od kojih većina ima zaista sjajne cene. Da li će ovaj headset moći da se izbori sa brojnom i jakom konkurencijom, ostaje da se vidi.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Kontrole zvuka
  • Dosta dobar kvalitet zvuka
  • Solidna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth 4.0, HSP, HFP, A2DP i AVRCP profili
  • Slušalice: 32Ohm, 116dB, 20Hz-20kHz, 40mm drajveri
  • Dodatno: kontrole zvuka
  • Dimenzije: 136 x 29 x 173 mm

Genius Bluetooth 4.0 Headband Headset HS-920BT

Dizajn slušalice je veoma interesantan i moderan, a već smo imali priliku da vidimo par modela sličnog izgleda, pa tako možda ne dobijaju poene za originalnost, ali svakako će mnogima privući pažnju. Ovaj model je dostupan u pet različitih boja: crna, bela, plava, roze i zelena. Deluju prilično kvalitetne izrade i izdržljivo, sa metalnim ramom koji služi između ostalog i za podešavanje obima slušalica. Iako headband nije postavljen sunđerom, prilično su udobne i lagane, zgodne za duže korišćenje. Same slušalice naravno imaju sloj sunđera koji je presvučen veštačkom kožom, a veličina odgovara onome što i očekujemo od on-ear modela.

U pakovanju se dobija samo USB kabl, za punjenje ugrađene baterije, i na slušalicama vidimo odmah MicroUSB konektor koji za to služi. Što se kontrola zvuka tiče, sa bočne strane imamo raspoređene tastere Volume Up i Down, Play/Pause i Back i Forward, stim što su svi tasteri ravni, tako da će trebati malo vremena da se nauči koji gde stoji. Slušalice imaju i ugrađeni mikrofon, ali pošto je on integrisan u kućište, ne treba očekivati da će moći tako udobno da se koristi u bučnijem okruženju, pošto će kupiti i okolne zvuke kao i glas. Slušalice koriste Bluetooth 4.0 interfejs i podržavaju HSP, HFP, A2DP i AVRCP profile, tako će biti kompatibilne sa svim Android ali i iOS uređajima.

Rezime

Pošto se koriste 40mm drajveri, zvuk je vrlo jasan i snažan, sa sasvim solidnim basom. Kvalitet prenetog glasa je odličan i zvuči prirodno, tako da sagovornici nisu imali nikakvih primedbi. Proizvođač ne navodi nikakve podatke o autonomiji, a pretpostavljamo da će izdržati oko 4-5h korišćenja u mešovitom režimu (slušanje muzike i razgovori). Dopalo nam se kako ove slušalice zvuče, dobrog su kvaliteta izrade i imaju sasvim korektnu cenu za ono što pružaju. Kao Bluetooth headset, daje natprosečno kvalitetan zvuk zbog stereo konfiguracije, i isporučuje zvuk koji će se dopasti i onima koji vole da slušaju muziku u pokretu.

Conclusion

As 40mm drivers are used, the sound is clear with solid bass. The quality of the transmitted voice is excellent and sounds natural, so the respondents did not have any objections. The manufacturer does not provide any information about autonomy, and we assume it will withstand approximately 4-5hrs of average use (listening to music and conversation). We liked how these headphones sound; they are characterized by a good build quality and are available at affordable price. As a Bluetooth headset, this model provides above-average quality sound for stereo configurations, and delivers a sound that will appeal to those who like to listen to music on the move. ### Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2015.): 35€

Gigatron ustupio: Genius Bluetooth 4.0 Headband Headset HS-920BT
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com