Canyon CNG-GW1

Još jedan model volana namenjen igračima koji nemaju previše veliki budžet. Sa ugrađenim dvostrukim vibracijama, ovaj volan se po funkcijama približava mnogim osetno skupljim modelima. Pedale iz kompleta nas nisu oduševile kvalietetom završne obrade, ali situacija je slična sa većinom volana na tržištu.

Još jedan od kontrolera namenjenih igračima dolazi iz kompanije Canyon, opet je u pitanju volan koji bi trebao da zaintrigira igrače ograničenog budžeta. Već smo imali priliku da vidimo sjajni GW2 model, a za one koji njega ne mogu priuštiti, a žele solidan volan sa ugrađenim vibracijama, GW1 predstavlja dosta dobar izbor. Canyon je napravio volan koji nam deluje dovoljno robustno za čestu i ne tako nežnu upotrebu, a opet ugrađene vibracije i cena ga čine prilično dobrom kupovinom. Čini se da sve veći broj proizvođača počinje da obraća pažnju na igrače i njihove potrebe, što je gledano pad cena, vrlo dobra stvar.

Ključne karakteristike

  • Plug and Play
  • 12 tastera
  • Dvostruke vibracije
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Osrednji kvalitet plastike

Specifikacija

Canyon CNG-GW1 - Broj tastera: 12

  • Kontroleri: dve poluge iza volana, pedale
  • Dodatno: gumirane površine za ruke, dvostruka vibracija
  • Interfejs: USB 1.1/2.0

Canyon CNG-GW1

U pakovanju se dobijaju volan i pedale, standardnih dimenzija i solidnog kvaliteta izrade. Odmah smo primetili da je plastika od koje je volan napravljen definitivno mogla biti i malo kvalitetnija, bolje završne obrade, no ipak treba imati u vidu cenu i kategoriju ovog modela, da bi se vrlo lako prešlo preko toga. Volan ima sa bočnih strana gumirane površine narandžaste boje koje poboljšavaju ergonomiju pošto se lakše hvataju i ruke ne klize. Volan se za sto fiksira pomoću vakum stopa sa donje strane, a iako smo navikli da obično postoji neka plastična stega, retko kad nam to i uliva poverenje, dok se u ovom konkretnom slučaju odlično lepi za podlogu ali zato i zahteva da površina bude potpuno glatka da bi dobro držao.

Postoji ukupno 12 regularnih tastera (četiri sa desne strane volana i osam oko osovine), četvorosmerni D-pad taster sa leve strane, dva tastera na samom obruču i standardne poluge iza volana za menjanje brzina. Volan je prečnika 22cm sa radijusom okretanja od 180 stepeni i dosta snažnim federom koji volan vraća u centralni položaj. Pedale iz kompleta izgledaju dosta obično, od obične crne plastike, bez nekih posebno interesantnih detalja. Feder pedala je dovoljno jak, ali je moramo da priznamo da pedale jednostavno ne izgledaju previše lepo, no vrše posao, što je i najbitnije. Povezivanje na računar je jednostavno i ne zahteva instalaciju drajvera, tako da

Rezime

U igrama, ugrađene vibracije dolaze do izražaja i čini nam se da su ugrađeni isti motori kao i kod skupljeg modela GW2, što je dobar pokazatelj kvaltieta. Ono što možemo da potvrdimo je da je osećaj u igrama odličan i da je volan dobro prošao sve što smo probali, kao i da nismo imali većih primedbi na funkcije. Razlike u odnosu na GW2 se najviše odnose na dizajn i kvalitet završne obrade, dok je sve ostalo prilično slično, što je i više nego dobra stvar.

Conclusion

Provided vibrations in games are fully expressed and it looks like the same motors like with expensive GW2 model are built-in, which is great quality index. The fact we can confirm is that feeling during games is great and the steering wheel was doing great in everything we did so we do not have any remarks. Differences regarding to GW2 are obvious in relation to design and final processing while everything else is pretty much the same.

Testirani proizvod je uzorak.

Asbis ustupio: Canyon CNG-GW1
zvanični sajt: http://www.canyon.rs