Canyon Around-ear USB headset

On-ear model slušalica sa mikrofonom, dobrog kvaliteta izrade i modernog dizajna, sa zvukom koji nas nije razočarao. Koristi USB interfejs, što znači da treba računati na instalaciju drajvera prilikom prvog povezivanja na sistem.

Za Canyon više nije potreban neki veliki uvod, pošto se radi o kompaniji sa koja je već neko duže vreme na tržištu sa velikim brojem periferija i veoma široke ponude. Do sada smo već dosta toga i videli, za zaključkom da se po odličnim cenama mogu dobiti prilično kvalitetni proizvodi. Ovoga puta, to je headset sa USB interfejsom koji je namenjen svima koji traže prvenstveno udobne slušalice, ali i dobar zvuk za različite namene. U ovoj kategoriji ima dosta raznih modela headsetova, tako da neće biti toliko lako odabrati, no svakako da veća konkurencija može samo pozitivno da utiče na cene.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Odlična ergonomija
  • Dobar kvalitet zvuka
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB
  • Slušalice: 32Ogm, 106dB, 20Hz-20kHz
  • Dodatno: kontrole zvuka na kablu

Canyon Around-ear USB headset CNS-HHSU2WBL

Ovaj headset je atraktivnog dizajna, napravljen od plastike u beloj i svetlo plavoj boji i glossy finišu, i vizuelno će se sigurno dosta razlikovati od onoga što najčešće može da se vidi u istom cenovnom rangu. Slušalice deluju dosta kvalitetno i izdržljivo, pa verujemo da će izdržati intenzivnu i frekventnu upotrebu bez problema. Kao što je i očekivano, mogu se podešavati i po obimu, tako da će odgovarati širokom krugu korisnika. Ovaj model spada u On-Ear modle, odnosno suneđeri slušalica se oslanjaju direktno na uvo. Između ostalog, dobija se i odlična blokada okolnih zvukova, tako da će biti korisne za sve one koji će ih koristiti u nešto bučnijem okruženju.

Što se ergonomije tiče, Canyon je uradio dobar posao, pa su same slušalice kao i headband postavljene sunđerom i presvučene veštačkom kožom u sivoj boji. Veoma su udobne i za duže nošenje, ne greju niti stežu uši, tako da će biti pravi izbor za one koji planiraju da ih nose na duže periode. Mikrofon se nalazi sa leve strane, na dugačkom i savitljivom postolju, tako da se lako postavlja ispred usta. Što se tiče kontrola, na samom kablu se nalazi mali daljinski na kome su smešteni Volume, Microphone i Mute tasteri, uz dve statusne diode. Pošto se koristi USB interfejs, prilikom prvog priključivanja na sistem je potrebno sačekati par trenutaka da OS prepozna i instalira drajvere.

Rezime

Kvalitet zvuka ovog modela je sasvim dobar, solidnog balansa i ne sa previše naglašenim basom. Ovo poslednje može nekome i zafaliti ako je navikao na snažan bas zvuk, no ukoliko će se mahom koristiti za priču, biće i više nego adekvatan izbor. Ovaj headset je dobar primer kako se ne mora baš uvek puno platiti za dobar model slušalica, i zaslužuje preporuku zbog svega viđenog.

Conclusion

The sound quality of this model is quite good, along with solid balance without too pronounced bass. The latter will bother those accustomed to strong bass, but if it will be mainly used for conversation, this model is a very good offer. This headset is a good example of the fact it is not always necessary to spend a lot of money in order to get good headphones, and we do recommend it.

Testirani proizvod je uzorak.

Asbis ustupio: Canyon Around-ear USB headset CNS-HHSU2WBL
zvanični sajt: canyon.rs