Canon Legria HF R26

Jedna od novijih Canon kamera koja podržava video Full HD rezolucije, sa 8GB integrisane memorije i čak dva slota za memorijske kartice. Ovakva kamera je dobra prilika da se dođe do povoljne prilike za snimanje u Full HD rezoluciji koju ne treba propustiti.

Kamkorderi su vrlo popularni, a modeli koji su do pre neku godinu bili preskupi za prosečne korisnike su sada konačno dostupni, a pričamo naravno o Full HD varijantama. Canon u svojoj ponudi ima veliki broj modela, što ne čudi pošto je ovaj proizvođač prilično poznat baš po aparatima i kamerama, tako da očekujemo sjajne performanse koje se iz generacije u generaciju potvrđuju. Model Legria HF R26 je jedan od novijih, sa Full HD podrškom i senzorom poslednje generacije i ugrađenom kvalitetnom optikom koja će pružiti sjajne rezultate. Ova kamera je prilično jednostavna za korišćenje, što treba zahvaliti odličnom touch ekranu i interfejsu koji radi dosta brzo.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Full HD video
  • Dual čitač memorijskih kartica
  • 8GB integrisane memorije
  • Odlične performanse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor: 1/4.85" CMOS (3.28M piksela, efektivno 2.07MP za video, 3.05MP za fotografije)
  • Optika i sočivo: 20x Optical, 400x Digital, f=3.0 - 60mm
  • LCD displej: 3" Widescreen Touch LCD 230.000 piksela)
  • Memorija: Dual Flash Memory (8GB interno, 2x SDHC card slot)
  • Kvalitet: MXP: 1920x1080, 24Mbps, FXP (1920x1080, 17Mbps), XP+ (1440x1080, 12Mbps), SP (1440x1080, 7Mbps), LP (1440x1080, 5Mbps)
  • Fotografije: 2016 x 1512, 1792 x 1344, 1920 x 1080 piksela
  • Konektori: AV terminal, USB 2.0
  • Dimenzije: 60 x 62 x 121 mm
  • Težina: 270g

Canon Legria HF R26

Model Legria HF R26 postoji u tri varijante: u crnoj, srebrnoj i bordo boji, prilično je kompaktnih dimenzija iako ne spada u red najmanjih kamkordera dostupnih na tržištu. Postoji kaiš za ruku, postavljen i solidno udoban, tako da odgovara različitim dimenzijama šake. Kontrole su veoma lepo raspoređene i neće morati da se gleda gde je šta, ali moramo da kažemo i da je zum taster (popularno rečeno klackalica) nešto plići i da smo videli i neka bolja, odnosno praktičnija rešenja. Sa prednje strane vidimo da je pored objektiva (prečnik 34mm) još tu i mikrofon, a na žalost nema dodatnog svetla koje olakšava snimanje u mraku.

Sa zadnje strane kamere je smešten Record taster, a sa gornje pored zuma i Photo, tako da je korišćenje maksimalno pojednostavljeno. Sa desne bočne strane se nalaze konektori smešteni ispod plastičnog poklopca (priključak za napajanje, komponentni i AV prikljičci). Iz nekog razloga, USB i HDMI konekcije su smeštene sa druge bočne strane, na telu kamere ispod ekrana. Tu su i dva ležišta za memorijske kartice, a podržane su SD i SDHC kartice, što uz ugrađenih 8GB memorije daje sasvim dovoljno opcija za snimanje a da se ne mora misliti o slobodnom prostoru. Ekran je na zglobu koji se može rotirati u dve ose, tako da se lako postavlja u odgovarajući položaj. Rezolucija ekrana je 230.000 piksela i u pitanju je model osetljiv na dodir, tako da se većini funkcija pristupa preko njega.

Rezime

Objektiv koji se koristi je dosta dobrih performansi, sa 20x optičkim zumom i stabilizacijom slike, i hvata opseg od 41.2 mm - 1154 mm po 35mm ekvivalentu, što je sasvim dovoljno za neku standardnu upotrebu. Dopalo nam se što kamera radi prilično brzo, zum dosta precizan i tih, a rezultati izuzetno dobri, pogotovo kada se proslede do nekog novijeg Full HD ekrana. Canaon kamera je model namenjen hobistima, ali činjenica je da ukoliko ima dovoljno ambijentalnog svetla, može zabeležiti stvarno sjajne snimke na koje će svako biti ponosan.

Conclusion

Used lens has very good performance, a 20x optical zoom and picture stabilization, and captures the range 41.2 mm - 1154 mm in 35mm equivalent, which is quite enough for standard use. We liked the fact camera works fast, zoom is precise, accurate, and quiet, and the results are very good, especially in case of using a new Full HD screen. This Canon camera is the model designed for hobbyists, but the fact is that if there sufficient ambient light, it is possible to make great shots.

Canon ustupio: Canon Legria HF R26
zvanični sajt: canon.rs### Testirani proizvod je uzorak.