Canon Legria HF R205

Jedan od entry level modela kamkordera sa podrškom za Full HD video, dve memorijske kartice (nema interne memorije) i touchscreen ekran dijagonale 3". Performanse su odlične za kameru ovog ranga i predstavlja odličnu kupovinu.

Na testu smo imali još jedan Canon Legria kamkorder Full HD rezolucije koji spada u entry level kategoriju. Ipak, ima sasvim dovoljno toga da privuče pažnju, pogotovo zbog cene koja je vrlo pristupačna. Na tržištu ima sve više Full HD kamkordera i osnovne razlike se svode na kvalitet objektiva, dodatne opcije (memorija, ekran i slično). Legria HF R205 je jednostavna kamera odličnih mogućnosti i namenjena je početnicima koji kupuju svoj prvi kamkorder, a imaju sreće da su Full HD modeli dosta pojeftinili i postali pristupačni.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Full HD video
  • Dual čitač memorijskih kartica
  • Odlične performanse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor: 1/4.85" CMOS (2.4M piksela, efektivno 2.07MP za video)
  • Optika i sočivo: 18x Optical, 360x digital, f=3.0 - 54mm
  • LCD displej: 3" Widescreen Touch LCD 230.000 piksela
  • Memorija: Dual Flash Memory (2x SDHC card slot)
  • Kvalitet: MXP: 1920x1080, 24Mbps, FXP (1920x1080, 17Mbps), XP+ (1440x1080, 12Mbps), SP (1440x1080, 7Mbps), LP (1440x1080, 5Mbps)
  • Fotografije: 2016 x 1512, 1792 x 1344, 1920 x 1080 piksela
  • Konektori: AV terminal, USB 2.0, miniHDMI
  • Dimenzije: 60 x 61 x 121 mm
  • Težina: 270g

Canon Legria HF R205

Dimenzije kamere su veoma kompaktne, i zahvaljujući odličnom kaišu, lako se drži i koristi jednom rukom. Pošto teži samo 270g, neće biti veliko opterećenje da se nosi. U pakovanju se dobijaju punjač za bateriju, USB, AV i HDMI (konačno neko i da to ubaci u paket) kablove. Što se dizajna tiče, nema puno razlike u odnosu na druge Canon modele koje smo već videli, kvalitetno plastično kućište crno sive boje sa srebrnim metalik okvirom objektiva. Inače, u pitanju je dosta dobar objektiv sa 18x optičkim zumom (dostupan je 360x digitalni zum) i dosta dobrim performansama čak i pri slabijem osvetljenju. Odmah vidimo da je kamera prilagođena početnicima pošto su sve kontrole na dohvat ruke, tako da će rukovanje biti veoma jednostavno.

Sa gornje strane kamere se nalazi zum klackalica, taster za fotografisanje, sa strane Power taster, a sa zadnje strane, postavljen tako da pada na palac i karakteristični Record taster. Sa desne strane kamere, ispod statusne diode se nalazi poklopac ispod koga su i konektori za napajanje, komponentni u AV priključci. Sa leve strane je 3" LCD ekran osetljiv na dodir koji je standardne rezolucije od 230.000 piksela. Ispod ekrana, na telu kamere se nalaze USB i HDMI priključci, poklopac ispod koga su slotovi za SD kartice, kao i četiri dodatna funkcijska tastera. Iako nema interne memorije, te se mora odmah investirati u memorijsku karticu.

Rezime

Kao i sve novije Canon kamere, i ova podržava Face Detection, ima dinamičku stabilizaciju slike, a interesantno je da ukoliko su ubačene dve memorijske kartice, pošto napuni jednu, automatski prelazi na drugu bez prekidanja snimanja. Ovakva kamera je namenjena početnicima kojima treba model koji snima video u Full HD 1920x1080 piksela, što će izgleda jako lepo pogotovo na nekim novijim ekranima velike dijagonale. U tom svetlu, možemo reći da je cena veoma dobra i da HF R205 predstavlja stvarno odličnu kupovinu.

Conclusion

Like all recent Canon cameras, this one supports Face Detection too, has a dynamic stabilization, and if two memory cards are inserted, as one is filled, it automatically goes to another without interrupting the recording. This camera is designed for beginners who need a model that records video in Full HD 1920x1080 pixels, which looks very nice especially at some recent screens with bigger diagonal. We can say the price is very good and that HF R205 is really an excellent offer.

Testirani proizvod je uzorak.

Canon ustupio: Canon Legria HF R205
zvanični sajt: canon.rs