Beats Solo2 headphones

Do nas su stigle i nove Beats Solo2 slušalice koje će obradovati fanove ove kompanije. Dobija se kvalitetnija izrada i osetno bolji zvuk u odnosu na prethodni model, po ceni koja je ostala vrlo slična. Snažan zvuk i moćan bas i dalje ostaju najupečatljiviji utisak.

Za Beats zaista nije potrebno više nikakvo predstavljanje, pošto se radi o kompaniji koja je za vrlo kratko vreme postigla neverovatnu popularnost. Bez obzira na nedavna pisanja medija o tome koliko zaista koštaju jedne Beats slušalice u proizvodnji, njihova popularnost i potražnja se ne smanjuje. Mi smo na testu imali model Solo2, unapređeni i novi model u odnosu na originalne Beats-e, koji donosi kvalitetnu konstrukciju, bolji zvuk i cenu koja je ostala u rangu prvog modela. I dalje nema iluzija da će Beats postati ime koje se asocira uz audiofile i HiFi muziku, ali to jednostavno i nije njihov cilj, tako da to svakako nije neki problem.

Ključne karakteristike

  • Odličan, poboljšan kvalitet izrade
  • Dosta dobra ergonomija
  • Moćan zvuk, utegnut i snažan bas
  • Praktičan mikrofon i kontrole na kablu

Utisak kvare

  • Nešto veća cena

Specifikacija

  • Interfejs: 3.5mm
  • Dodatno: RemoteTalk kabl sa mikrofonom

Beats Solo2

Beats Solo2 su on-ear slušalice zatvorenog dizajna, koje imaju praktično ikoničan dizajn koji već duže vreme mnogi imitiraju. Svakako je da neće biti nikakvih dilema oko toga koje slušalice koristite kada ih stavite na glavu. Model koji smo imali na testu je bio crne boje sa crvenim detaljima i kablom, a znamo da u ovom trenutku postoji čak 10 različitih verzija što se boja tiče, stim što doduše ne verujemo da su u našim prodavnicama sve dostupne, pa to treba proveriti pre kupovine. Ono što možemo odmah da konstatujemo je da se kvalitet izrade popravio u odnosu na prethodnu seriju, te da sada Solo2 slušalice deluju kudikamo izdržljivije i kvalitetnije. Spolja je naravno u pitanju plastika (kombinacija mat i glossy finiša), dok je mehanizam kojim se reguliše obim slušalica od metala i deluje nam prilično izdržljivo, što je pohvalno, posebno pošto ove slušalice koštaju preko 200€.

Da bi bile lakše za nošenje, ove slušalice se mogu saviti i sklopiti, no treba računati i na to da se ne dobija neka praktična mekana futrola za nošenje, što treba zasebno obezbediti. Ergonomija ovih slušalica je odlična i tu nije bilo mesta za kompromis, pa pored unutrašnje strane headbanda koja je postavljena tanjim slojem gume, same slušalice imaju sunđere presvučene veštačkom kožom, što je vrlo mekano i udobno za duže nošenje. Ono što je bitno je da slušalice ne žuljaju i ne stežu glavu, tako da će moći da se koriste na duže periode bez ikakvih problema. Dodatno, za razliku od brojnih drugih modela, idu skroz uz glavu bez toga da štrče ili izgledaju neobično - ipak, svi će naravno znati da se radi o Beats modelu. Kabl se može skinuti, a priključuje se sa leve strane, na 4-polni 3.5mm konektor, koji se nalazi i sa druge strane, što znači da se može koristiti sa svim aktuelnim mobilnim telefonima (RemoteTalk kabl je za sada provereno kompatibilan samo sa iPhone modelima). Na kablu su i kontrole zvuka, odnosno mali daljinac sa multifunkcijskim tasterom i integrisanim mikrofonom, što smo već videli na ostalim Beats slušalicama.

Rezime

Ove slušalice dosta dobro izoluju okolne zvuke, tako da neće čuti šta se dešava u okolini (što nije zgodno u saobraćaju), a što se mikrofona tiče, nema nikakvih zamerki stim što treba računati da će u malo bučnijim uslovima morati da se podigne do usta. Što se zvuka tiče, primećujemo da je proizvođač dosta napredovao i sada imamo osetno bolju situaciju od prethodne generacije: prijatniji zvuk, bolji balans, ali i dalje snažan bas koji je dosta utegnutiji. Konačno, moramo reći i da se za ovaj novac mogu pronaći slušalice koje bi se mogle nazvati HiFi modelima, odnosno slušalice dosta ozbiljnijeg zvuka, no ipak je Beats Beats, i potencijalne kupce izvesno neće zanimati poređenje sa drugim proizvođačima. U tom svetlu, definitivno se dobija bolji zvuk u odnosu na prvi Solo model, pa teško da će iko biti razočaran, naprotiv.

Conclusion

The headphone isolates background noises, so you will not hear what is happening around you (which is not convenient in traffic), and as the microphone is concerned, there are no complaints except in noisier environments it is going to be necessary to raise the microphone up to the mouth. The manufacturer advances so we have a considerably better situation in relation to the previous generation: pleasant sound, well-balanced and powerful bass. For this money, it is possible to found headphones that could be called Hi-Fi models, i.e. headphones providing serious sound, but Beats is Beats, and potential buyers will not be interested in comparison with other producers. These headphones provide better sound compared to the first Solo model, and certainly no one will be disappointed.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2015.): 205€

iStyle ustupio: Beats Solo2
zvanični sajt: iStyle