Aneex H8079 Stereo headphones

Još jedan model slušalica koji stiže iz Aneex-a, ovoga puta sa ugrađenim mikrofonom. Dobar kvalitet izrade, atraktivan dizajn i sasvim dobar zvuk sa nešto naglašenijim basom su i više nego što smo očekivali za ovu cenu.

Aneex je jedna od manje poznatih kompanija koje proizvode brojne dodatke i periferije koje su se do sada isticale prilično povoljnim cenama ali i sasvim pristojnim performansama. Stigao nam je i novi model headseta koji je namenjen onima koji provode dosta vremena u priči i traže malo udobnije slušalice za to. Model H8079 spada u jednostavnije varijante koje imaju prilično dobru cenu, pa pretpostavljamo da će biti veoma popularne među onima koji imaju ograničeni budžet, s obzirom da koštaju samo 13€.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn, podseća na Beats modele
  • Solidna ergonomija
  • Pristojan kvalitet zvuka
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: 2x 3.5mm
  • Dodatno: kontrole zvuka na kablu

Aneex H8079 Stereo headphones

Prvo što moramo reći je da nas vizuelno, ove slušalice neodoljivo podsećaju na vrlo popularne Beats modele koje smo već mogli da vidimo ranije. U crnoj boji (mat finiš) sa hromiranim bočnim detaljima i crvenim diskretnim prstenovima sa strane, izgledaju prilično atraktivno i zanimljivo, pogotovo pošto se proizvođač opredelio i za braided kabl koji se obično može videti na igračkim headsetova zbog veće izdržljivosti u odnosu na klasične gumirane kablove. Za ovu cenu, možemo reći da su slušalice stvarno odlično konstruisane i tu nema nikakve dileme.

Sa leve strane slušalica se nalazi i mikrofon na postolju koje se može rotirati oko svoje osnove, a treba reći i to da se ne može savijati, no neće biti problema da se postavi direktno ispred usta. Kabl ide samo sa leve strane i standardne dužine je oko 2.8m, sa dva 3.5mm konektora (za slušalice i mikrofon). Na kablu imamo jednostavnu kontrolu zvuka u vidu malog potenciometra za glasnoću. Pošto se koristi analogni audio interfejs, nema nikakve posebne instalacije, već ih samo treba priključiti računar, odnosno uređaj sa koga se pušta muzika za slučaj da će se koristiti samo slušalice.

Rezime

Ovaj model koristi 27mm drajvere koji isporučuju sasvim dobar zvuk na koji nismo imali neke posebne zamerke (naravno, u rangu onoga što se može i očekivati i čuti u ovom cenovnom rangu). Bas je nešto izraženiji, što je postala moda, ali to ne smeta da se dobije sasvim dobar zvuk za razgovore i slušanje muzike. Što se mikrofona tiče, ni tu nije bilo pritužni i sagovornici su nas odlično razumeli, uprkos okolnoj buci. Za oko 13€ koliko ovaj model košta, dobijaju se vrlo udobne (sunđeri na headbandu i earcup-ovima) slušalice, dobar zvuk i jednostavne kontrole, i sasvim opravdano zaslužuju preporuku.

Conclusion

Model uses 27mm drivers that deliver good sound, beyond reproach (of course, in the line of what can be expected in this price range). The bass is slightly more pronounced, which has become a trend, but a good sound for calls and listening to music is provided anyway. As far as the microphone, the respondents perfectly understood us, in spite of surrounding noise. For about 13 Euros, you will get comfortable headphones (sponges on the headband and the earcups), good sound and easy controls, so this model deserves recommendation.

Preporučena cena (uključujući PDV, januar 2015.): 12€

Gigatron ustupio: Aneex H8079 Stereo headphones
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com