Zlato za Prestigio

Vrlo interesantan Flash disk koji će se dopasti svima koji uvek vole da imaju uređaje nešto drugačijeg, ekskluzivnog dizajna. Finiš u zlatnoj boji deluje vrlo luksuzno, no srećom cena i nije tako visoka, pa neće biti nedostižan većini kupaca. Performanse diska su sasvim dobre, iako nije baš šampion brzine.

Prestigio u svom programu ima veliki broj periferijskih uređaja koji su dosta luksuzniji od onoga što se obično viđa. Razni modeli prenosnih hard diskova i USB flash diskova sa detaljima od kože i plemenitih metala su dobar primer. Mi smo imali priliku da testiramo novi model flash diska u zlatnom finišu koji će se sasvim sigurno dopasti onima koji vole nešto drugačije i ekskluzivnije. U pitanju je model oznake JUPFD1GD04, kapaciteta 4GB i impresivne završne obrade.

Ključne karakteristike

  • Luksuzno pakovanje, idelano za poklone
  • Završna obrada u zlatnoj boji
  • Dobre performanse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Prestigio JUPFD1GD04 - Interfejs: Hi-Speed USB 2.0

  • Dimenzije: 64.5x9.9x21.75mm
  • Kapacitet: 4GB
  • Operativni sistem: Apple Mac OS 9.0+, Linux 2.4.0+, Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows XP, Microsoft Windows Vista

Prestigio JUPFD1GD04

Flash disk dolazi u povećoj kutiji sa providnim poklopcem, postavljenoj crnim plišom, što deluje kao odlična ideja za poklon nekome. Sam disk je malčice većih dimenzija od prosečnih USB flash drajvova, i oko dva tri puta teži zbog kućišta od metala. Za razliku od većine modela koje smo do sada testirali, ovaj Prestigio je daleko najkvalitetnije izrade, ceo od metala u crno zlatnoj kombinaciji boja. U ponudi postoji i srebrna varijanta i 8GB model pored ovoga od 4GB. Do USB konektora se dolazi skidanjem zaštitne kapice koja na žalost ničim nije vezana za sam disk, pa treba voditi računa da se ne zagubi.

Sa računarom se povezuje kao i svi ostali diskovi, preko USB 2.0 porta (kompatibilan je i sa USB 1.1 standardom, ali su tada brzine transfera daleko manje). Kada se prvi put priključi, potrebno je sačekati par trenutaka da sistem automatski instalira potrebne drajvere, a treba reći i da je kompatibilan sa većinom aktuelnih operativnih sistema. Deklarisane brzine transfera podataka su 24MB/s za čitanje i 10MB/s za upis, što u potpunosti i odgovara onome što smo mi izmerili. Ovaj Flash disk nije brzinski šampion, ali spada u brže modele u aktuelnoj ponudi.

Rezime

Ono zbog čega je ovaj Flash disk interesantan je dizajn koji se dosta razlikuje od svega viđenog do sada, a finiš zlatne boje će definitivno privući pažnju kupaca koji traže nešto posebno. Ovakav disk deluje kao odličan izbor za poslovne ljude koji vole da se razlikuju po periferijama i uređajima specifičnog dizajna. Cena nije previše visoka, pa će i zbog toga biti više nego dobra opcija za kupce specifičnog ukusa.

Conclusion

It is the design that makes this Flash disc interesting and different from everything we had chance to see until now and it golden finish surface will attract buyer’s attention. This disc represents excellent choice for business users who like to be different and known by specific design devices. Its price is affordable so it will be a very good option for buyers with specific taste.

Testirani prozvod je uzorak.

Asbis ustupio: Prestigio JUPFD1GD04
zvanični sajt: http://www.prestigio.rs