NomadClip MicroUSB

Sjajan gadget koji će obradovati one koji su stalno u pokretu i kojima treba što jednostavnije rešenje za sinhronizaciju i dopunjavanje mobilnih uređaja. Sa NomadClip-om, dobija se USB kabl sa MicroUSB (ili Apple Lightning) interefejsom koji je izuzetno izdržljiv, sa sjajnim performansama.

Već smo mogli da vidimo interesantne Nomad gadgete u vidu originalnih NomadKey kablova, a na red je došao još jedan proizvod, NomadClip. Već smo pričali o konceptu koji stoji iza Nomad priče, a to je da se radi o kompaniji koja je prepoznala da ima sve više Digitalnih Nomada, ljudi koji su stalno u pokretu, i kojima je bitno da na raspolaganju imaju sve svoje mobilne uređaje. Nije baš uvek jednostavno a ni praktično nositi sve kablove, adaptere i punjače, a tu u pomoć priskaču razni gadgeti koji su prilično popularni, među koje svakako spada i NomadClip.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn, nalik na karabinjer
  • Izdržljiva i kvalitetna konstrukcija
  • Odlične performanse punjenja baterije i sinhronizacije podataka

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 2.0

NomadClip

Kao i kada je NomadKey u pitanju, i Clip postoji u dve verzije: MicroUSB kakvu smo i mi imali prilike da isprobamo i Apple Lightning koja ima i naravno i oficijelni sertifikat tako da nema nikakve bojazni oko toga da li će raditi sa svim Apple uređajima koji koriste ovaj interfejs. NomadClip je dimenzija 8 x 4.2 x 1.3cm i teži 53g, a dizajniran je tako da najviše podseća na karabinjer. Naravno, da ne bude zabune, on nije namenjen da se koristi zaista kao deo opreme za penjanje, što je jasno naznačeno na samom uređaju. Konstrukcija je veoma čvrsta i robustna, a u proizvodnji se koristio Bayer Polycarbonate i ojačani nerđajući čelik, tako da zaista nema bojazni oko toga će se bilo šta pohabati ili polomiti usled intenzivnog korišćenja. Kao i NomadKey i Clip je zamišljen da se koristi kao privezak za ključeve odnosno može se lako zakačiti na ranac, gajku za kaiš na pantalonama, ili bilo gde drugde gde postoji prorez dovoljno širok da se provuče. Vrlo jednostavno ali i efikasno rešenje kako da ga uvek nosite sa sobom.

Clip je zamišljen tako da su full-size USB konektor sa jedne strane i MicroUSB (odnosno Apple Lightning) sa druge strane skriveni u telu samog priveska, stim što se vrlo lako vade. Ipak, sve deluje veoma dobro utegnuto, bez krckanja plastike, i uliva nam poverenje da će izdržati intenzivnu i frekventnu upotrebu bez ikakvih problema. Metalni deo koji se pomera i koji zatvara Clip je savijen tako da sila torzije vraća na mesto, dakle nema neke posebne opruge, što znači da neće olabaviti vremenom i da se taj mehanizam ne može pokvariti. Generalno gledano, Clip izgleda veoma atraktivno, a plastični i metalni delovi su napravljeni od materijala koji je otporan na grebanje, tako da neće morati da se brine oko toga. Sa zadnje strane Clip-a vidimo da je vidljiv kabl koji je flat i gumiran, i koji nije fiksiran (iako se ne može ceo izvaditi naravno) tako da se krajevi sa konektorima mogu povući i namestiti tako da odgovaraju situaciji u kojoj se koristi.

Rezime

Odmah smo isprobali kako se ova MicroUSB verzija ponaša, i kao što smo i očekivali, nije bilo problema sa bilo kojim mobilnim uređajem, kako za tansfer podataka tako i za punjenje baterije (kabl je deklarisan na 2.5A), po čemu se može porediti sa najkvalitetnijim USB kablovima na tržištu. Clip je sjajan saputnik onih koji su stalno u pokretu, bez obzira da li se radi o poslovnim korisnicima koji često putuju i kojima je bitno da sve uređaje mogu sinhronizovati i dopuniti u hodu, ili jednostavno ljubitelje prirode koji gledaju da smanje broj raznih kablova i adaptera koji su neophodni. Posle Nomad ChargeCard-a (koji više nije dostupan), na red stižu NomadKey i NomadClip koje smo isprobali, a čekamo i na NomadPlus (sjajan gadget koji kombinuje eksternu bateriju za iPhone) kao i najnovije Pod i Stand dodatke za dugoočekivani Apple Watch.

Conclusion

We immediately tried how this MicroUSB version works and there were no problems with mobile devices for both data transfer and battery charging (cable is rated at 2.5A), by which it can be compared with the high quality USB cables available on the market. Clip is a great solution for those who are constantly on the move, regardless of whether we are talking about business users who travel frequently to whom it is important that all devices can be synchronized and charged on the go, or nature lovers who want to reduce the number of different cables and necessary adapters. After Nomad ChargeCard (no longer available), NomadKey and NomadClip that we have tried arrived, and we're now waiting NomadPlus (a great gadget that combines external battery for iPhone) as well as the latest Pod and the Stand add-ons for the long-awaited Apple Watch.

Testirani proizvod je uzorak.

Nomad ustupio: NomadClip