Wii Classic Controller Pro

Klasičan gamepad kontroler za Wii konzolu koji konačno dolazi u crnoj boji. Kvalitet izrade je odličan, a u praksi se sjajno pokazao po pitanju ergonomije odnosno udobnosti. Iako nije ni blizu zabavan za korišćenje kao neke bežične varijante, ipak predstavlja odličan izbor za one koji tako nešto traže.

Nintendo Wii konzola postaje sve popularnija kod domaćih igrača, i čudno je da se to i ranije nije desilo pošto postoji stvarno veliki broj sjajnih igara, da ne pominjemo bežičnu tehnologiju koja omogućava potpuno nov način upravljanja. Ipak, ovoga puta nećemo pričati o bežičnim kontrolerima, već o Classic Pro gamepadu koji koristi standardan interfejs, a služi da zameni standardni gamepad. Ovaj uređaj dolazi direktno iz kompanije Nintendo, pa je i za očekivati da dobijemo kontroler vrhunksog kvaliteta i cene koja neće odvratiti prosečne kupce.

Ključne karakteristike

  • Solidan kvalitet izrade
  • Ergonomija
  • Cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Tasteri: 4 shoulder tastera, 4 obična, jedan 4-smerni taster (D-Pad), Select, Home, Start
  • Kontroleri: 2 analogna
  • Podrška: Wii

Wii Classic Controller Pro

Za razliku od najvećeg broja Wii periferija, ovaj kontroler je crne boje, što možda ne zvuči toliko bitno, ali po reakcijama vlasnika Wii-a, vidimo da je ovo itekako dobrodošla promena. Dizajn kontrolera dosta podseća na Playstation modele, što je generalno dobra stvar pošto ti kontroleri važe za jedne od najboljih po pitanju ergonomije. Ovaj model je vrlo lepo oblikovan tako da odlično leži u rukama, a kako težina nije velika, ostaje udoban posle dužeg korišćenja. Kvalitet izrade je odličan, i nismo primetili da plastika krcka kada se jače pritiska i stiska, što je dobar znak pošto to ume prilično da nervira posle izvesnog vremena. Kabl je standardne dužine koja bi trebala da bude sasvim dovoljna, stim što i dalje definitivno preferiramo bežična rešenja.

Kontrole se isto urađene nalik na Playstation gamepad-ove, sa 4-smernim D pad tasterima sa leve strane, XYAB tasterima sa leve strane i Select, Home, Start tasterima na sredini. Tu su i nezaobilazna dva analogna džojstik-a koja su dobrog kvaliteta ali nam se ipak više sviđaju oni sa PS modela pošto imaju teksturisanu gornju površinu. Sa zadnje strane, postavljena su četiri takozvana Trigger ili Shoulder tastera koja se pritiskaju palcem, i ovi tasteri su dosta dobrog kvaliteta i ne previše duboki. Iako ovo nije model sa podrškom za vibracije, to nismo uzeli kao neku veliku manu pošto ipak ima i onih koji vole da se drže standardnih rešenja.

Rezime

Generalni utisak je da je gamepad odličnog kvaliteta, a plastika čvrsta i postojana tako da nema bojazni da će brzo popustiti u rukama nekog malo žustrijeg igrača. U praksi, Classic Controler Pro se pokazao odlično, sve kontrole su dobro raspoređene i reaguju bez ikakve greške, a ergonomija je na nivou skupljih kontrolera i sve zajedno to zaslužuje odlične ocene. Cena ne bi trebala da bude visoka, pa se ovaj kontroler nameće kao odlična zamena ili upgrade postojećeg.

Conclusion

General impression is that this gamepad characterize high quality and strong plastic so you don’t have to worry it will crack in the hands of hard core players. Classic Controller Pro is very good, all controls are well arranged and overall it deserves all the praise. Its price shouldn’t be high so this controller is the best replacement for or upgrade of existing one.

Testirani proizvod je uzorak.

ComputerLand ustupio: Wii Classic Controller Pro
maloprodaja: Pyramid, Beogradski sajam, 011/2655.485 i 011/3067.051