Natec Genesis PV44 Wireless

Interesantan Gamepad koji je namenjen igračima koji koriste PC i Playstation 3 konzolu. Podržava vibracije na obe platforme, i koristi bežični interfejs za povezivanje. Dobra ergonomija i performanse se dobijaju po sasvim pristojnoj ceni.

Već smo pričali o Natec Gaming periferijama, i zaključili da se radi o prilično dobrim proizvodima koji su namenjeni igračima, uz sasvim pristupačne cene. Na testu nam se našao Gamepad sa oznakom PV44 Wireless. Odmah da kažemo da se radi o modelu koji će raditi na PC računarima i PS3 konzolama, što samo znači da će odlično odgovarati onima koji traže gamepad koji će moći da koristite na obe platforme. Ovo je Gamepad koji dolazi i sa podrškom za vibracije, tako da će se dobiti i dodatna doza realnosti u igrama.

Ključne karakteristike

  • Wireless interfejs
  • Podržane vibracije
  • Odlična cena
  • Radi na PC i PS3 platformama

Utisak kvare

  • Prilično kruti trigger tasteri

Specifikacija

  • Tasteri: 15 programibilnih, 8-smerni D-Pad, 4 trigger
  • Kontroleri: dva analogna džojstika
  • Interfejs: Wireless 2.4GHz, USB 2.0 adapter, kompatibilnost: PS3 & PC
  • Baterija: 2x AAA
  • Dodatno: Vibracije

Natec Genesis PV44 Wireless

Gamepad je standardnih dimenzija, u crno crvenoj kombinaciji boja. Cela gornja površina gamepada je gumirana, tako da vrlo lepo stoji u rukama i obezbeđuje čvrst grip. Sa druge strane, moraće da se malo češće briše od prašine i znoja, ali se barem neće desiti da isklizne iz ruku tokom igranja u najbitnijem trenutku. Kvalitet izrade je dobar, a plastika deluje solidno izdržljivo. U pakovanju stiže i Wireless USB adapter koji liči na flesh disk, sa statusnim diodama koje označavaju jačinu signala. Mi nismo imali nikakve smetnje niti prekide do 5m razdaljine na kojoj smo probali. Za napajanje se koriste dve AAA baterije (odeljak za baterije je sa donje strane).

Sa gornje strane imamo prilično standardan raspored kontrola: sa leve strane 8-smerni D-Pad, dva analogna džojstika sa leve i desne strane i četiri akcijska tastera desno, dok su sistemske kontrole po sredini. Napred postoje dva prekidača, jedan za prebacivanje izvora napajanja (pozadi imamo jedan Mini USB konektor pa se ako nema baterija, može koristiti i USB interfejs) i jedan za uključivanje i isključivanje vibracija. Interesantno je da ovaj model nudi čak i podešavanje osetljivosti analognih kontrolera (u tri koraka, pritiskom na Analog taster). Primetili smo da su L i R tasteri sa zadnje strane nešto plići i tvrđi, tako da će ipak trebati malo vremena za navikavanje.

Rezime

Bez obzira da li se koristi za PC ili PS3 konzolu, ovaj gamepad se odlično pokazao i pruža udobnost korišćenja bez kablova, podršku za vibracije, podešavanje osetljivosti analognih kontrola i dosta dobru ergonomiju. Imajući sve to u vidu, cena od oko 30€ i nije visoka i definitivno predstavlja dobru kupovinu.

Conclusion

No matter if used for a PC or a PS3 console, the gamepad works well and it is comfortable for usage without the cables, it is offering force feedback, option to adjust the sensitivity of analog controls and good ergonomics. Keeping all this in mind, the price of around 30 Euros is not high at all and it is definitely a good deal.

Preporučena cena (uključujući PDV, novembar 2014.): 32€

Pro Net System ustupio: Natec Genesis PV44 Wireless
maloprodaja: Save Kovačevića ulica 2. 2a, 011/3317982