Vrlo pristojni Sony CyberShot RX10 digitalni fotoaparat 20.2MP senzora

CyberShot DSC-RX10 digitalna kamera kompanije Sony je kompaktna point-and shot kamera koju karakteriše veliki 20.2MP 1 inčni Exmor R CMOS senzor koji omogućava kreiranje fotografija visoke rezolucije i Full HD video sadržaja.

Sony CyberShot RX10

Dizajn senzora koristi tehnologiju osvetljavanja sa zadnje strane koja pomaže da se unapredi jasnoća i kvalitet slike uz uvećanje osvetljenosti do ISO 12800.

Sony CyberShot RX10

Ugrađena Carl Zeiss Vario-Sonnar T 8.3 optička zum sočiva obezbeđuju žižnu daljinu od 35mm koja je ekvivalentna opsegu od 24 do 200mm, pokrivajući širok spektar žižnih daljina za mnogostrano, multifukcionalno fotografisanje putem jednog zum sočiva.

Sony CyberShot RX10

Konstantni maksimalni otvor blende f/2.8 je efektivan u uslovima slabog osvetljenja i obezbeđuje odličnu kontrolu polja fokusa. Optička SteadyShot stabilizacija slike je takođe dostupna i ona pomaže da se minimizuju efekti podrhtavanja kamere kada radite u uslovima slabog osvetljenja i sa velikim zum uvećanjem.

Sony CyberShot RX10

Novi Direct Drive, Supersonic Wave Motor (SSM) obezbeđuje brzu i glatku funkciju autofokusiranja dok Easy AF omogućava precizno fokusiranje detektovanja oka sa potvrdom da je oko subjekta u fokusu čak iako je njegova glava delimično okrenuta.

Sony CyberShot RX10

Za kompoziciju slike i reprodukciju digitalna kamera je opremljena velikim 3.0 inčnim Xtra Fine LCD ekranom koji može da se zakreće. Full HD snimanje video sadržaja je podržano sa višestrukim brzinama kadrova bilo da je reč o AVCHD ili MP4 formatu, dok podržane brzine kadrova su 60/30/24 i čak 120fps.

Sony CyberShot RX10

Specifikacije:

  • Proizvođač: Sony
  • Model:Cyber Shot RX10
  • Broj piksela: stvarnih 20.9MP, efektivnih 202MP
  • Senzor: 1.0 inča CMOs
  • Formati fajlova: fotografije JPEG, RAW
  • Video: MP4, MPEG-4, AVC/H, XAVC S
  • Maksimalna rezolucija fotografija: 5472x3648 pikela
  • Stabilizacija slike: optička

Sony CyberShot RX10

Zaključak

Sony je svojim najnovijim Cyber Shot modelom značajno popravio karakteristike u odnosu na prethodni. RX10 je obezbeđen 1 inčnim senzorom koji omogućava kreiranje snimaka efektivne rezolucije 20.2MP, dok je za snimanje videa obezbeđena FullHD rezolucija. Kamera je takođe opremljena odličnim zum sočivima kao i sistemom za optičku stabilizaciju slike.

Conclusion

Sony really improved characteristics of the latest Cyber Shot model compared to the previous one. RX10 offers the 1” sensor that enables shooting 20.2MP images while FullHD resolution is responsible for video recording. The camera is equipped with an excellent zoom lens and the optical image stabilization system.