Sony PlayStation Move Starter Pack

Najnoviji Sony motion kontroler je doneo pravu revoluciju pošto je prevazišao ono na šta smo navikli sa popularnim Wii-jem. Navikavanje je kratko a performanse sjajne, tako da vlasnici Sony-ja mogu konačno da odahnu pošto su dobili najanpredniji kontroler ove vrste.

Sony PlayStation 3 je konzola koja je dobro poznata igračima širom sveta i koja je kod nas daleko popularnija od svih ostalih. Ipak, vidimo da je recimo Wii konzola takođe doživela solidan uspeh kod nas, naravno zahvaljujući motion kontroleru koji je doneo novu dozu realnosti. Sony je imao dosta vremena da prostudira glavni adut konkurenta i na jesen prethodne godine je konačno predstavio svoju motion control plaftormu nazvanu jednostavno Move. U startu treba znati da je Move daleko napredniji od konkurencije u ovom trenutku i tu nema nikakve dileme, pa ako treba kupiti najbolji kontroler, izbor će biti prilično lak.

Ključne karakteristike

  • Vrlo kvalitetna izrada
  • Radi vrlo glatko i precizno
  • Sjajna podrška u igrama

Utisak kvare

  • Dizajn

Specifikacija

  • Interfejs: USB
  • Kontrole: trigger, PS akcioni tasteri
  • Kompatibilnost: PS3

Sony PlayStation Move Starter Pack

Move Starter Pack je osnovno pakovanje koje se sadrži od kontrolera, Eye kamere i diska sa demo igrama i programima pomoću kojih se može lako uvežbati. Kontrolor se koristi sa trakom za nošenje (koja se takođe dobija) koja se stavlja oko zgoba ruke, i koja je veoma bitna stavka, što mogu potvrditi korisnici Wii konzole pre nego to je Nintendo uveo trake za nošenje koji su razbijali televizore, prozore i glave pošto se vrlo lako dešavalo da kontroler izleti iz ruke kada se malo zaigra. Dizajn kontrolera nam se nije toliko dopao, sa jedne strane ergonomski oblik je odličan i vrlo je udoban za duže korišćenje (daleko bolje od Wii kontrolera recimo), ali sa druge strane kugla na vrhu deluje pomalo nezgrapno i čak i smešno, no kao i na sve drugo, lako i brzo se navikne i prestane da primećuje.

Pored kugle na vrhu koja svetli i čije kretanje kamera prati, te na osnovu njega i vrši pomeranja u igrama, kontroler ima ugrađeni akcelerometar, magnetni i senzor koji mere ugao u odnosu na kameru dosta doprinose stvarno fantastičnim performansama. Još jedna novina je korišćenje Z ose što znači da će se računati i relativan položaj odnosno razdaljina u odnosu na kameru, što se vrlo lepo koristi u igrama. Zanimljivo je da ne mora uvek postojati optička vidljivost između kamere i kontrolera, što daje daleko veću slobodu korišćenja.Ono što nam se nije toliko dopalo jeste to da se mora vrlo često raditi kalibracije, no to ne traje dugo tako da nije toliko strašno. Sve veći broj igara podržava i korišćenje dva Move kontrolera (za jednog igrača), tako da bi za dva igrača trebalo kupiti četiri ovakva kontrolera, što već ne zvuči toliko isplativo.

Rezime

Bez obzira na stvari koje nam se nisu toliko dopale, a njih nema puno, bez sumnje imamo pred sobom najnapredniji motion kontroler na tržištu koji donosi nešto novo u igre, čak i u odnosu na Wii koji je iako prvo ovakvo rešenje definitivno i prevaziđeno. Naravno, konkurencija ne sedi skrštenih ruku i vrlo brzo treba očekivati odgovor na Sony kontroler. Ipak, za one koji su naklonjeni Playstation konzoli i koji su bili ljubomorni na Wii zbog inovativnog načina kontrole, move konačno donosi ono što su dugo čekali.

Conclusion

Regardless of the facts we do not like, there are not many of them, there is no doubt this is the most advanced motion controller on the market that brings something new to the games, even compared to Wii, although the first solution like this is definitely surpassed. Of course, competition is not sitting idly and soon we should expect a response to Sony controller. However, for those who favor PlayStation console and who were jealous of the Wii innovative ways to control, Move finally brings what they have been waiting for.

Testirani proizvod je uzorak.

ComputerLand ustupio: Sony PlayStation Move Starter Pack
zvanični sajt: pyramid.rs